Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Μεγάλη απάτη στην Πάτρα: Δημιούργησαν ψεύτικη ιστοσελίδα τράπεζας - Απέσπασαν μεγάλο χρηματικό ποσό

Πως κατάφεραν να στήσουν αυτή την "επιχείρηση"

16 Δεκεμβρίου 2020 13:09
Μεγάλη απάτη στην Πάτρα: Δημιούργησαν ψεύτικη ιστοσελίδα τράπεζας - Απέσπασαν μεγάλο χρηματικό ποσό

Δεν έχουν τέλος οι ηλεκτρονικές απάτες με αποτέλεσμα όλο και περισσότεροι να πέφτουν στην παγίδα με κάποιους άλλους από πίσω να βγάζουν μεγάλα χρηματικά ποσά. Επίσης δείτε μία μεγάλη απάτη που γίνεται στα κινητά με αποτέλεσμα να σας χρεώνει πάνω από 10.000 ευρώ.

Συγκεκριμένα στην Πάτρα ορισμένοι βρήκαν μία νέα μέθοδο εξαπάτησης ώστε να αποσπάσουν μεγάλα χρηματικά ποσά από τους πολίτες. Ειδικότερα σύμφωνα με πληροφορίες και τα όσα κατήγγειλε ένας πολίτης στην Αστυνομία άγνωστοι του έστειλαν μήνυμα SMS, μέσω του οποίου του ζητούσαν να ενεργοποιήσει συγκεκριμένο σύνδεσμο ο οποίος επισυναπτόταν στην συγκεκριμένη ηλεκτρονική αλληλογραφία.

Ο άνθρωπος πάτησε πάνω στο σχετικό link, όπου και του εμφανίστηκε ψεύτικη σελίδα γνωστής τράπεζας στην οποία διατηρούσε λογαριασμό. Με βάση τα όσα του ανέφεραν οι απατεώνες στο μήνυμα, άλλαξε τους κωδικούς του e-banking του με αποτέλεσμα οι άγνωστοι δράστες που είχαν πρόσβαση στην ιστοσελίδα "μαϊμού" να καταφέρουν να του αποσπάσουν συνολικά το ποσό των 2.800 ευρώ.

Μόλις αντιλήφθηκε την απάτη ο παθών προχώρησε σε μήνυση και την υπόθεση χειρίζονται πλέον οι αστυνομικοί της Ασφάλειας Πατρών.

Προσοχή! Ότι και αν κάνετε μην ανοίξετε αυτό το email από την τράπεζα

Συνεχίζονται οι ηλεκτρονικές απάτες όπου φαίνεται να έχουν πάρει καινούργια τροπή με κάποιους να κατασκευάζουν email από τράπεζες. Επίσης δείτε μία μεγάλη απάτη που έγινε σε ATM όπου και κατάφεραν να πάρουν χρήματα.

Συγκεκριμένα από τους αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Ήλιδας σχηματίστηκε δικογραφία για απάτη σε βάρος άγνωστου δράστη, ο οποίος το απόγευμα του Σαββάτου 5 Δεκεμβρίου έστειλε μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου σε πολίτη αναφέροντας ότι «η χρεωστική σας κάρτα έχει τεθεί σε προσωρινή αναστολή».

Σύμφωνα με το tempo24.news το μήνυμα είχε αποσταλεί από ηλεκτρονική διεύθυνση που προσομοίαζε με διεύθυνση τράπεζας, ζητώντας από τον πολίτη να επιβεβαιώσει τον λογαριασμό του.

Ο παθόντας πείσθηκε από τους ισχυρισμούς των δραστών με αποτέλεσμα να του αφαιρέσουν 1.400 ευρώ από τον λογαριασμό του και 600 ευρώ από λογαριασμό συγγενικού του προσώπου, στον οποίο είναι συνδικαιούχος.

 

Κοινωνία

Ροή ειδήσεων

Share