Τετάρτη, 24 Απριλίου 2024

Κορωνοϊός: Πένθος για το θάνατο 54χρονης νοσηλεύτριας του ΑΧΕΠΑ

Απέραντη θλίψη...

16 Δεκεμβρίου 2020 12:23
Κορωνοϊός: Πένθος για το θάνατο 54χρονης νοσηλεύτριας του ΑΧΕΠΑ
Από Ραφαήλ Αλαγάς

Πένθος επικρατεί στη Θεσσαλονίκη με το θάνατο μιας 54χρονης νοσηλεύτριας του ΑΧΕΠΑ από κορωνοϊό, προκαλώντας «παγωμάρα» στην ιατρική κοινότητα.

Η γυναίκα νοσηλευόταν στη ΜΕΘ του νοσοκομείου, όπου εργαζόταν, για περισσότερες από 10 ήμερες.

Στο νοσοκομείο νοσηλεύονται με κορωνοϊό σε άπλες κλίνες τουλάχιστον 3 με 4 γιατροί και νοσηλευτές, τη στιγμή που ετοιμάζεται η εθνική επιχείρηση για το εμβόλιο.

Σήμερα υπάρχουν 8-9 κενές κλίνες ΜΕΘ στο ΑΧΕΠΑ. Συμφωνά με την ΠΟΕΔΗΝ πρόκειται για τον 13ο υγειονομικό που χάνει τη ζωή του από κορωνοϊό.

Γιάννης Πλακιωτάκης: Σε τι κατάσταση βρίσκεται η υγεία του - Οι τελευταίες εξελίξεις

Με τον κορωνοϊό να συνεχίζει να διανύει την πορεία του στην Ελλάδα καθημερινώς ακούμε όλο και περισσότερα περιστατικά κρουσμάτων με την υγεία των ατόμων να είναι σε κρίσιμες καταστάσεις.

Ένα από τα περιστατικά του κορωνοϊού που έχει τραβήξει την προσοχή αρκετών είναι η κατάσταση της υγείας του υπουργού Ναυτιλίας Γιάννη Πλακιωτάκη όπου καθημερινώς μαθαίνουμε για το πως εξελίσσεται η κατάσταση του.

Ειδικότερα σύμφωνα με τελευταίες πληροφορίες ο Γιάννης Πλακιωτάκης είναι εξαιρετικά καταβεβλημένος όπου εξακολουθεί να νοσηλεύεται για 16η ημέρα στο νοσοκομείο «Ευαγγελισμός», καθώς διαγνώσθηκε θετικός στον κορωνοϊό και ο οργανισμός του δεν ανταποκρινόταν ικανοποιητικά στα επίπεδα οξυγόνου.

Ο πυρετός που τον ταλαιπωρούσε τις προηγούμενες ημέρες έχει πέσει, έχει διαφύγει τον κίνδυνο, αλλά μετά από δύο εβδομάδες νοσηλείας έχει εξαντληθεί και περιμένει την ώρα που θα λάβει εξιτήριο προκειμένου να πάει σπίτι να ξεκουραστεί και να αναρρώσει πριν επιστρέψει και πάλι στα υπουργικά του καθήκοντα.

Υπενθυμίζεται ότι χθες το βράδυ, δεν μπορούσε να δώσει το παρών στο Κοινοβούλιο κατά τη διάρκεια της ψήφισης του προϋπολογισμού, ωστόσο έστειλε επιστολή που διαβάστηκε από τον προεδρεύοντα Θανάση Μπούρα στην οποία τόνιζε μεταξύ άλλων ότι «η εξακολουθούμενη νοσηλεία μου στον «Ευαγγελισμό» δεν επιτρέπει τόσο την παρουσία όσο και τη δια ζώσης συμμετοχή μου στη συζήτηση για τον Προϋπολογισμό.

Επιτρέψτε μου αρχικά να ευχαριστήσω από καρδιάς γιατρούς, νοσηλευτικό προσωπικό και εργαζόμενους για το ενδιαφέρον, τη φροντίδα και τη μάχη που δίνουν για κάθε ασθενή που νόσησε από Covid. Με τη βοήθειά τους ελπίζω σύντομα να βρεθώ κοντά στην οικογένειά μου και να επανέλθω στα καθήκοντά μου».

 

Κοινωνία

Ροή ειδήσεων

Share