Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Συναγερμός στη Κρήτη: Συνελήφθη άνδρας που "ρήμαζε" σπίτια στην Ιεράπετρα

Εξιχνιάστηκαν δύο υποθέσεις

15 Δεκεμβρίου 2020 14:28
Συναγερμός στη Κρήτη: Συνελήφθη άνδρας που

Η Αστυνομία κατάφερε να συλλάβει τον υπεύθυνο που λήστευε σπίτια στην Ιεράπετρα όπου και υπήρχαν κατηγορίες εις βάρος του εδώ και λίγες μέρες. Επίσης στη Θεσσαλονίκη συνελήφθη πριν λίγες μέρες μία 34χρονη διεθνώς διωκόμενη όπου κρατούσε παράνομα έναν ανήλικο.

Συγκεκριμένα στην Κρήτη, Αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Ιεράπετρας εξιχνίασαν δύο υποθέσεις κλοπών που έγιναν σε σπίτια στην Ιεράπετρα. Για τις υποθέσεις αυτές σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος ενός Έλληνα που κατηγορείται για τις κλοπές που έγιναν στις 11 Δεκεμβρίου 2020.

Ο δράστης μπήκε στα δύο σπίτια και πήρε χρήματα, κινητά τηλέφωνα, προσωπικά έγγραφα και διάφορα αντικείμενα. Από την αστυνομική έρευνα και προανάκριση και έπειτα από την κατάλληλη αξιοποίηση στοιχείων, έγινε η ταυτοποίηση του.

Στην κατοχή του άνδρα που συνελήφθη βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ένα μέρος των όσων έκλεψε τα οποία δόθηκαν στον ιδιοκτήτη. Η προανάκριση διενεργείται από το Τμήμα Ασφάλειας Ιεράπετρας.

Λέσβος: Ξυλοδαρμός μεταναστών από συνοριοφύλακες και έναν αστυνομικό

Τρεις συνοριακοί φύλακες και ένας αστυνομικός τέθηκαν σε διαθεσιμότητα κατόπιν δημοσιοποίησης βίντεο, στο οποίο διακρίνονται να ασκούν βία σε βάρος δύο ατόμων κατά την διάρκεια ελέγχου στη Λέσβο.

Σύμφωνα με την Εφημερίδα των Συντακτών, το περιστατικό σημειώθηκε έξω από τον καταυλισμό του Καρά Τεπέ, όπου σε καθημερινή βάση έχουμε σοβαρά επεισόδια. Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι τα άτομα που δέχονται την επίθεση έχουν αιτηθεί άσυλο.

Το αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας εξέδωσε ανακοίνωση για το συμβάν:

«Σχετικά με βίντεο, που διακινείται σε ιστοσελίδες του διαδικτύου και απεικονίζει τρεις συνοριακούς φύλακες και αστυφύλακα να ασκούν βία σε βάρος ατόμων κατά την διάρκεια ελέγχου στο νησί της Λέσβου, ανακοινώνεται ότι με εντολή του Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγου Μιχαήλ Καραμαλάκη η διερεύνηση του περιστατικού ανατέθηκε στην Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων Σωμάτων Ασφαλείας. Παράλληλα, διατάχθηκε σε βάρος τους Ένορκη Διοικητική Εξέταση και τέθηκαν σε διαθεσιμότητα».

Δείτε το σχετικό βίντεο στο Athensmagazine.gr:

 

Κοινωνία

Ροή ειδήσεων

Share