Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Μυτιλήνη: Έρευνες για βιασμό 3χρονης στο Καρά Τεπέ

Το κοριτσάκι βρέθηκε λιπόθημο στις λάσπες

15 Δεκεμβρίου 2020 10:30
Μυτιλήνη: Έρευνες για βιασμό 3χρονης στο Καρά Τεπέ

Σοκ προκαλεί η είδηση για το βιασμό ενός 3χρονου κοριτσιού στον καταυλισμό του Καρά Τεπέ στη Μυτιλήνη, όπως μεταδίδει η τοπική ιστοσελίδα tonisi.gr.

Το βράδυ της Δευτέρας, μια τρίχρονη, παιδί οικογένειας από το Αφγανιστάν που έχει αιτηθεί άσυλο, βρέθηκε λιπόθυμη στις λάσπες.

Πληροφορίες αναφέρουν πως το κοριτσάκι αιμορραγούσε και, σύμφωνα με την πρώτη διάγνωση των γιατρών που ήταν στον καταυλισμό, το νήπιο έπεσε θύμα βιασμού.

Πάντα σύμφωνα με την ίδια ιστοσελίδα, η 3χρονη ανέκτησε τις αισθήσεις στο ιατρείο του καταυλισμού και στη συνέχεια μεταφέρθηκε για περισσότερες εξετάσεις και νοσηλεία στο Νοσοκομείο Μυτιλήνης. Την υπόθεση διερευνά η αστυνομία.

Ωστόσο σοκ προκαλεί η είδηση για καταγγελίες ανήλικων κοριτσιών για βιασμούς, λήψεις ναρκωτικών και αιχμαλωσία από άνδρα στον Κεραμεικό.

Λέσβος: Ξυλοδαρμός μεταναστών από συνοριοφύλακες και έναν αστυνομικό

Τρεις συνοριακοί φύλακες και ένας αστυνομικός τέθηκαν σε διαθεσιμότητα κατόπιν δημοσιοποίησης βίντεο, στο οποίο διακρίνονται να ασκούν βία σε βάρος δύο ατόμων κατά την διάρκεια ελέγχου στη Λέσβο.

Σύμφωνα με την Εφημερίδα των Συντακτών, το περιστατικό σημειώθηκε έξω από τον καταυλισμό του Καρά Τεπέ, όπου σε καθημερινή βάση έχουμε σοβαρά επεισόδια. Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι τα άτομα που δέχονται την επίθεση έχουν αιτηθεί άσυλο.

Το αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας εξέδωσε ανακοίνωση για το συμβάν:

«Σχετικά με βίντεο, που διακινείται σε ιστοσελίδες του διαδικτύου και απεικονίζει τρεις συνοριακούς φύλακες και αστυφύλακα να ασκούν βία σε βάρος ατόμων κατά την διάρκεια ελέγχου στο νησί της Λέσβου, ανακοινώνεται ότι με εντολή του Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγου Μιχαήλ Καραμαλάκη η διερεύνηση του περιστατικού ανατέθηκε στην Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων Σωμάτων Ασφαλείας. Παράλληλα, διατάχθηκε σε βάρος τους Ένορκη Διοικητική Εξέταση και τέθηκαν σε διαθεσιμότητα».

Δείτε το σχετικό βίντεο στο Athensmagazine.gr:

Ναυάγιο με μετανάστες στη Λέσβο - Νεκρή μια 20χρονη Σομαλή

Η σορός μιας 20χρονης Σομαλής που πνίγηκε σήμερα Τετάρτη το πρωί σε ναυάγιο βάρκας με πρόσφυγες και μετανάστες στη θαλάσσια περιοχή Παληός Μανταμάδου στη βορειοανατολική Λέσβο βρέθηκε το μεσημέρι στη θάλασσα και μεταφέρθηκε ήδη στον περίκλειστο χώρο του λιμανιού της Μυτιλήνης.

Σκάφη του Λιμενικού Σώματος και της Frontex συνεχίζουν την έρευνα για την εύρεση και της δεύτερης 20χρονης γυναίκας που αγνοείται.

Ας σημειωθεί ότι από το ναυάγιο διασώθηκαν συνολικά 32 άτομα, 15 άνδρες, 14 γυναίκες και τρία παιδιά όλοι Σομαλικής καταγωγής. Όλοι οι πρόσφυγες μεταφέρθηκαν στη δομή της καραντίνας στον προσωρινό καταυλισμό του Καρά Τεπέ της Μυτιλήνης.

Πριν λίγες μέρες στην Ελλάδα οι κάτοικοι στα Καμμένα Βούρλα και συγκεκριμένα στην Ε. Ο. Λαμίας - Αθηνών στο ρεύμα προς Αθήνα διαμαρτυρήθηκαν για την αποβίβαση μεταναστών στην περιοχή.

 

Κοινωνία

Ροή ειδήσεων

Share