Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Κορωνοϊός - Θεσσαλονίκη: Μητέρα "έχασε" τη ζωή της δίπλα στο διασωληνωμένο παιδί της

Θρήνος...

15 Δεκεμβρίου 2020 09:17
Κορωνοϊός - Θεσσαλονίκη: Μητέρα

Η κατάσταση με τον κορωνοϊό στην Ελλάδα είναι τραγική με αποτέλεσμα καθημερινώς όλο και περισσότερα κρούσματα να ανακοινώνονται αλλά και δυστυχώς θάνατοι. Επίσης δείτε ποιες ομάδες πληθυσμού δεν θα μπορούν να εμβολιαστούν άμεσα όταν γίνει διαθέσιμο το εμβόλιο.

Συγκεκριμένα ένα ακόμη τραγικό συμβάν συνέβη στη Θεσσαλονίκη, και ειδικά την ώρα που τα στοιχεία δείχνουν ότι τα κρούσματα κορωνοϊού υποχωρούν στα νοσοκομεία και στις ΜΕΘ της πόλης η πίεση να είναι ακόμα πολύ μεγάλη.

Σοκαριστικό είναι ένα περιστατικό που δημοσιοποίησε σήμερα ο διευθυντής της Β’ ΜΕΘ του νοσοκομείου Παπανικολάου Νίκος Καπραβέλος. «Χθες στη ΜΕΘ έχασα μια μητέρα 69 ετών μετά από μάχη 2-3 εβδομάδων και ο γιος της, 37 ετών είναι δίπλα, σε άλλη Μονάδα διασωληνωμένος, σε κρίσιμη κατάσταση», δήλωσε στον ΣΚΑΪ.

Σύμφωνα με τον ίδιο, «η τάση σταθεροποίησης είναι στον αριθμό διασωληνωμένων και των θανάτων. Αν κάποιος είναι ικανοποιημένος με 50-60 νεκρούς τη μέρα, με 3.000 νεκρούς τον Νοέμβριο, θα φτάσουμε στο τέλος της άνοιξης τους 10.000-15.000 νεκρούς. Πρέπει να δούμε έκρηξη θανάτων για να κλείσουμε πάλι την αγορά;», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Πρόσθεσε ότι βρισκόμαστε σε ένα πολύ κρίσιμο κι επικίνδυνο σημείο, καθώς όπως τόνισε «αυτή τη στιγμή τα νούμερα στα νοσοκομεία είναι απαράδεκτα. Οι κλίνες ΜΕΘ είναι γεμάτες. Σήμερα ξεκινάμε μια ημέρα γενική εφημερίας με 130 ασθενείς στα τμήματα, πάνω από 40 διασωληνωμένους και 3 κρεβάτια ΜΕΘ ελεύθερα».

Παράλληλα, ο κ. Καπραβέλος υπογράμμισε ότι κατά την περίοδο των εορτών δεν πρέπει να υπάρξουν μετακινήσεις από το ένα σπίτι στο άλλο σημειώνοντας ότι «ακόμα και ο επιτρεπόμενος αριθμός των 9 ατόμων για τα ρεβεγιόν είναι πολύ επικίνδυνος. Η κινητικότητα θα αυξήσει τα κρούσματα, τη νοσηρότητα και τον αριθμό των θανάτων. Από το τι θα κάνουμε τώρα εξαρτάται η σφοδρότητα του τρίτου κύματος», δήλωσε.

Με αυτά τα δεδομένα, ο διευθυντής ΜΕΘ του Παπανικολάου, εξέφρασε την αντίθεσή του με το άνοιγμα των εκκλησιών, αλλά και των σχολείων επισημαίνοντας ότι «τα παιδιά μπορεί να μη νοσούν, αλλά μεταδίδουν» και κατέληξε υπογραμμίζοντας ότι η συζήτηση για την άρση των μέτρων θα πρέπει να ξεκινήσει τον Μάρτιο-Απρίλιο

 

Κοινωνία

Ροή ειδήσεων

Share