Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Κακοκαιρία στην Κρήτη: Πολλαπλά τα προβλήματα σε πολλές περιοχές - ΙΧ παρασύρθηκε από τα ορμητικά νερά ποταμού

Στο σημείο έσπευσε η ΕΜΑΚ

14 Δεκεμβρίου 2020 09:27
Κακοκαιρία στην Κρήτη: Πολλαπλά τα προβλήματα σε πολλές περιοχές - ΙΧ παρασύρθηκε από τα ορμητικά νερά ποταμού
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Συνεχίζεται η κακοκαιρία στην Ελλάδα με αποτέλεσμα να γίνουν αρκετές καταστροφές αλλά και διάφορα περιστατικά όπως στη Νέα Σμύρνη όπου αναφέρθηκαν αρκετές πτώσεις δέντρων που προκάλεσαν αρκετές ζημιές.

Συγκεκριμένα η κακοκαιρία που σαρώνει την Κρήτη τις τελευταίες ώρες έχει προκαλέσει αρκετά προβλήματα σε πολλές περιοχές.

Όπως μετέδωσε η τοπική ιστοσελίδα ekriti.gr, στο χωριό Βολιώνες Ρεθύμνου κοντά στο φράγμα Ποταμών εγκλωβίστηκε ένας οδηγός μέσα στο όχημά του από τα ορμητικά νερά, ωστόσο κάτοικοι της περιοχής τον έσωσαν από βέβαιο πνιγμό την ώρα που είχε ειδοποιηθεί και η ΕΜΑΚ από το Ηράκλειο.

Ο συναγερμός έληξε και ο οδηγός χωρίς να πάθει το παραμικρό από τα ορμητικά νερά επέστρεψε στο σπίτι του σώος, αλλά σε κατάσταση σοκ.

Κακοκαιρία στον Αστακό: Εκτεταμένες ζημιές από το πέρασμα ανεμοστρόβιλου

Εκτεταμένες ζημιές σε στέγες σπιτιών και πτώσεις δέντρων προκάλεσε ο ανεμοστρόβιλος που σκόρπισε την κακοκαιρία σήμερα το πρωί την πόλη του Αστακού στην Αιτωλοακαρνανία.

Μηχανήματα του δήμου Ξηρομέρου βρίσκονται ήδη στους δρόμους για την αποκατάσταση των καταστροφών, ενώ επί τόπου βρίσκεται ο αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας, Κωνσταντίνος Μπαμπούρης.

Σημειώνεται ότι το καιρικό φαινόμενο που συνοδεύτηκε από τεράστιους όγκους νερού αναστάτωσε την τοπική κοινωνία του Αστακού για αρκετή ώρα μέχρι να εκτονωθεί. Πρόσφατα ο Κλέαρχος Μαρουσάκης είχε προειδοποιήσει ότι έρχεται νέα κακοκαιρία με πτώση της θερμοκρασίας και καταιγίδες.

Κακοκαιρία στην Κρήτη: Το ποτάμι απειλεί ξανά τις Γούρνες

Η κακοκαιρία χτύπησε ξανά την Κρήτη και οι κάτοικοι των Γουρνών του Δήμου Χερσονήσου, βλέπουν ξανά το νερό να καταστρέφει τα πάντα στο πέρασμά του.

Δέκα ακριβώς ημέρες μετά το πρώτο πέρασμα της κακοκαιρίας, το ποτάμι υπερχείλισε ξανά, με αποτέλεσμα τεράστιες ποσότητες νερού και λάσπης να καλύπτουν τα πάντα.

Όλοι οι παραλιακοί οικισμοί του Δήμου Χερσονήσου που υπέστησαν ζημιές εκατομμυρίων ευρώ στην ισχυρή νεροποντή της 10ης Νοεμβρίου, ξαναζούν τον εφιάλτη και σήμερα.

Σύμφωνα με το ekriti.gr, οι κάτοικοι της περιοχής λένε ότι μέχρι τις 06.30 σήμερα το πρωί όλα ήταν ήσυχα, και μέσα σε 20 λεπτά, όλα άλλαξαν.

 

Κοινωνία

Ροή ειδήσεων

Share