Τρίτη, 16 Απριλίου 2024

Κορωνοϊός: Υγειονομικό lockdown στο Ραπτόπουλο Ευρυτανίας - Πόσα κρούσματα βρέθηκαν

Με εντολή της Πολιτικής Προστασίας

9 Δεκεμβρίου 2020 15:14
Κορωνοϊός: Υγειονομικό lockdown στο Ραπτόπουλο Ευρυτανίας - Πόσα κρούσματα βρέθηκαν
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Μπορεί όλη η χώρα να βρίσκεται σε lockdown λόγω του κορωνοϊού όμως κάποιες περιοχές δεν βρίσκονται λόγων μηδαμινών κρουσμάτων ή λόγω το ότι ελέγχεται η κατάσταση. Επίσης ο Μανώλης Δερμιτζάκης σε συνέντευξή του μίλησε για το ότι αναμένονται να μειωθούν τα κρούσματα σε τριψήφιο αριθμό.

Συγκεκριμένα ο κορωνοϊός μόλυνε τουλάχιστον 16 κατοίκους του Ραπτόπουλου Ευρυτανίας, μετά τα τεστ που πραγματοποίησε στην περιοχή κλιμάκιο του ΕΟΔΥ. Σύμφωνα με τα evrytanika.gr και ilamia.gr, με εντολή της Πολιτικής Προστασίας το χωριό τέθηκε σε υγειονομικό lockdown.

Η αστυνομία δεν επιτρέπει την είσοδο και την έξοδο των κατοίκων του Ραπτόπουλου από το χωριό, εκτός από ορισμένες μετακινήσεις που επιτρέπονται έπειτα από σχετική άδεια των Αρχών. Παράλληλα, η Δημοτική Αρχή ζήτησε από τους κατοίκους «… να περιορίσουν τις μετακινήσεις τους στις απολύτως αναγκαίες… ».

Ο δήμαρχος Αγράφων Αλέξης Καρδαμπίκης μιλώντας στο ilamia.gr έκανε λόγο για μία πρωτόγνωρη κατάσταση για την περιοχή, ενώ εκτιμά ως θετική εξέλιξη ότι όλα τα τελευταία rapid test βγήκαν αρνητικά. Ωστόσο, rapid test γίνονται και σήμερα, Τετάρτη 9 Δεκεμβρίου σε Λεπιανά, Δαφνούλα και Ιτέα.

Κορωνοϊός: "Κόκκινος" συναγερμός στις ΜΕΘ της Κρήτης

Ο κορωνοϊός συνεχίζει να "χτυπάει" την Ελλάδα και συγκεκριμένα τα νοσοκομεία τα οποία καθημερινώς δίνουν "μάχη" για να κρατήσουν στη ζωή τους διασωληνωμένους. Επίσης στη Καβάλα μία 51χρονη υπάλληλος του νοσοκομείου αλλά και μητέρα δύο παιδιών "έχασε" τη ζωή της.

Συγκεκριμένα ο κορωνοϊός δηλώνει δυνατά την παρουσία του και στην Κρήτη όπου συνολικά, 22 είναι οι ασθενείς που νοσηλεύονται στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας του νησιού. Ο κορωνοϊός "κρατά" 19 διασωληνωμένους στην Κρήτη, ενώ στις μονάδες Covid19 των νοσοκομείων νοσηλεύονται 50 συνολικά άτομα.

Σύμφωνα με το cretapost.gr, ο χάρτης στα νοσοκομεία του νησιού έχει ως εξής:

  • ΠΑΓΝΗ: 33 ασθενείς με κορωνοϊό, από τους οποίους οι 21 στην ειδική μονάδα covid19 και οι 12 στη ΜΕΘ (10 διασωληνωμένοι).
  • Βενιζέλειο: 14 ασθενείς με κορωνοϊό, από τους οποίους οι 8 στην ειδική μονάδα covid19 και οι 6 στη ΜΕΘ (5 διασωληνωμένοι).
  • Νοσοκομείο Χανίων: 15 ασθενείς με κορωνοϊό, από τους οποίους οι 12 στην ειδική μονάδα covid19 και οι 3 στη ΜΕΘ (όλοι διασωληνωμένοι).
  • Νοσοκομείο Ρεθύμνου: 8 ασθενείς με κορωνοϊό που νοσηλεύονται στην ειδική μονάδα covid19.
  • Νοσοκομείο Αγίου Νικολάου: Ένας ασθενής στη ΜΕΘ διασωληνωμένος.
  • Νοσοκομείο Ιεράπετρας: Ένας ασθενής στην ειδική μονάδα covid19.
  • Στα νοσοκομεία Σητείας και Νεάπολης δεν υπάρχει κανένας ασθενής με κορωνοϊό.
 

Κοινωνία

Ροή ειδήσεων

Share