Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Κτηνωδία στην Πάτρα - Προσέγγιζε ζώα δήθεν για να ταΐσει και τα αποκεφάλιζε!

Φρικιαστικές πράξεις!

9 Δεκεμβρίου 2020 14:57
Κτηνωδία στην Πάτρα - Προσέγγιζε ζώα δήθεν για να ταΐσει και τα αποκεφάλιζε!
Από Γιάννης Κυριακόπουλος

Στην Πάτρα τα περιστατικά ακραία κακοποίησης ζώων άρχισαν πριν από δύο μήνες, αναστατώνοντας τους κατοίκους της αχαϊκής πρωτεύουσας.

Μιλώντας στο thebest.gr η δικηγόρος Έλενα Αρβανίτη που εκπροσωπεί τους συλλόγους «Φιλόζωοι εθελοντές Πάτρας» και «Η Πάτρα για όλα τα ζώα» αλλά και την Πανελλαδική Φιλοζωική Ομοσπονδία, στην Αχαΐα, απαρίθμησε τις περιπτώσεις που έχουν καταγραφεί το τελευταίο διάστημα.

«Το πρώτο περιστατικό καταγράφηκε πριν δύο μήνες στην Πλαζ όπου εθελοντές που βρέθηκαν εκεί για να σιτίσουν αδέσποτα γατάκια αντίκρυσαν επτά, κυριολεκτικά σφαγιασμένα. Την υπόθεση έχει αναλάβει το Α΄ Αστυνομικό Τμήμα και μάλιστα έχει σχηματιστεί δικογραφία σε βάρος αγνώστων» λέει.

Από εκεί και πέρα, όπως εξηγεί, ακολούθησαν κι άλλα περιστατικά: «Πριν δέκα μέρες, στην περιοχή του Γηροκομείου, παιδιά βρήκαν νεκρό, μέσα σε μία σακούλα ένα σκυλάκι. Είχε μία τομή στο κεφάλι, εκδορές σε όλο του το σώμα και εξόφθαλμο.

Το συγκεκριμένο περιστατικό ερευνά το 3ο Αστυνομικό Τμήμα. Στην συνέχεια, στις 30 Νοεμβρίου, ανήμερα του Αγίου Ανδρέα, στην Αγυιά, στην οδό Μόρνου, βρέθηκε πλήρως αποκεφαλισμένο ένα κουτάβι σε ένα οικόπεδο που δεν είναι περιφραγμένο. Δίπλα του ήταν το αδελφάκι του με εξόρυξη οφθαλμού. Στο συγκεκριμένο οικόπεδο υπάρχουν κουταβάκια που σιτίζονται από φιλοζωικούς συλλόγους» εξηγεί. Ωστόσο, αυτό το περιστατικό ακραίας κακοποίησης ζώου δεν ήταν το τελευταίο.

«Την περασμένη Κυριακή, στην οδό Καρόλου Κουν, στην Αγυιά, κατά μήκος της σιδηροδρομικής γραμμής ένας πολίτες εντόπισε τα κεφάλια τριών γατών, σε απόσταση δέκα μέτρων το ένα από το άλλο. Τα σώματα τους δεν βρέθηκαν ποτέ. Την υπόθεση, όπως και την προηγούμενη, ερευνά το Αστυνομικό Τμήμα» προσθέτει

Ένας ο δράστης

«Είμαστε σίγουροι ότι πρόκειται για το ίδιο πρόσωπο. Υπάρχουν οι εκθέσεις νεκροψιών από κτηνιάτρων σύμφωνα με τις οποίες έχει χρησιμοποιηθεί στα περιστατικά το ίδιο όργανο. Μετά από μαρτυρίες έχουν προκύψει ενδείξεις ότι δράστης είναι μία γυναίκα μεγάλης ηλικίας. Σίγουρα πρόκειται για άτομο που έχει εξοικείωση με τα ζώα. Δεν είναι εύκολο για κάποιον να πλησιάσει μία αδέσποτη γάτα. Εικάζουμε πως καταφέρνει να πλησιάζει τα ζώα επειδή τα ταΐζει. Ωστόσο είναι δύσκολο να καταλήξουμε κάπου. Αύριο (σ.σ. Πέμπτη 10.12.2020) θα έχουμε συνάντηση με τις αστυνομικές αρχές προκειμένου να δούμε πού βρισκόμαστε», καταλήγει η κ. Αρβανίτη.

 

Κοινωνία

Ροή ειδήσεων

Share