Σάββατο, 20 Απριλίου 2024

Lockdown - Κρήτη: Του "στοίχισε" ακριβά ο καφές που σέρβιρε

"Χρυσό" το πρόστιμο

9 Δεκεμβρίου 2020 13:12
Lockdown - Κρήτη: Του
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Με το lockdown να βρίσκεται ακόμη σε ισχύ μέχρι και τις 14 Δεκεμβρίου λόγω του κορωνοϊού κάποιοι φαίνεται να μην το παίρνουν στα σοβαρά και συνεχίζουν να ανοίγουν τα καταστήματα τους, ενώ δείτε πως θα γιορτάσουμε τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά

Συγκεκριμένα ένας ιδιοκτήτης καφενείου στο Ρέθυμνο αψήφησε το lockdown και ανέβασε τα ρολά του όπου και σέρβιρε σε πελάτες. Οι Αρχές όμως όπως μεταδίδει το cretapost.gr το εντόπισαν και του έβαλαν ξανά «λουκέτο» βεβαιώνοντάς του και πρόστιμο ύψους 5.000 ευρώ.

111 πρόστιμα για μη χρήση μάσκας και άσκοπη μετακίνηση

Παράλληλα, οι αρχές «έκοψαν» 111 συνολικά πρόστιμα για μη χρήση μάσκας και άσκοπες μετακινήσεις στους Κρητικούς. Όπως αναφέρουν τα στοιχεία που έχει στη διάθεσή του το cretapost, 34 πρόστιμα βεβαιώθηκαν για μη χρήση μάσκας και 77 για άσκοπη μετακίνηση.

Πιο συγκεκριμένα, τα πρόστιμα για μη χρήση μάσκας έχουν ως εξής:

  • Ηράκλειο: 10 πρόστιμα σε πεζούς
  • Ρέθυμνο: 5 πρόστιμα σε πεζούς
  • Χανιά: 10 πρόστιμα (5 σε υπαλλήλους καταστημάτων, έναν πελάτη και 4 σε πεζούς)
  • Λασίθι: 8 πρόστιμα (3 σε πεζούς και 5 σε επιβάτες ΙΧ)
  • ΒΟΑΚ: 1 πρόστιμο σε επιβάτη

Για άσκοπες μετακινήσεις τα πρόστιμα έχουν ως εξής: 49 στο Ηράκλειο, 8 στα Χανιά, 7 στο Ρέθυμνο, 7 στο Λασίθι και 6 στον ΒΟΑΚ.

Κορωνοϊός: Ποιοι επιτρέπονται να ψωνίσουν από τα ανοιχτά καταστήματα - Ποια χαρτιά θα χρειαστούν

Με το lockdown λόγω του κορωνοϊού αρκετές επιχειρήσεις έχουν κλείσει με αποτέλεσμα να προβούν στις ηλεκτρονικές αγορές οι πολίτες αλλά ορισμένα καταστήματα παραμένουν ανοιχτά για συγκεκριμένα άτομα. Επίσης δείτε πως θα περάσουμε τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά με τα μέτρα.

Συγκεκριμένα η είσοδος επιτρέπεται μόνο για τους ελεύθερους επαγγελματίες, δηλαδή για όσους έχουν επαγγελματικό ΑΦΜ. Για να εισέλθει κάποιος, πρέπει να διαθέτει βεβαίθωση άδειας κυκλοφορίας επιτηδευματία ή ελεύθερου επαγγελματία ή μέλους διοίκησης από το σύστημα Εργάνη ή να έχει εκτυπώσει τα στοιχεία μητρώου από το Taxisnet ή να διαθέτει δελτίο επαγγελματικής ταυτότητας.

Ανοιχτά παραμένουν τα ΙΚΕΑ, Leroy Merlin, Praktiker, Plaisio, Κωτσόβολος και άλλες μεγάλες εταιρείες. Μεγάλες εταιρείες ανοίγουν τα φυσικά τους καταστήματα αλλά όχι για όλους. Την αρχή έκανε η Leroy Merlin ενώ ακολούθησαν τα Praktiker και η ΙΚΕΑ. Ο όμιλος Φουρλή πέρα από το κατάστημα της Εθνικής σκέφτεται να ανοίξει και άλλα καταστήματα. Τον ίδιο δρόμο θα ακολουθήσει και η εταιρεία «Καύκας».

Στον ίδιο «χορό» μπαίνουν και οι αλυσίδες τεχνολογίας. Πρώτο το Πλαίσο άνοιξε 12 καταστήματά του ενώ θα ξεκινήσουν να λειτουργούν φυσικά καταστήματα και των Public και Media Markt.

Επιτρέπονται αγορές μόνο με έκδοση τιμολογίου, ενώ για να αποφευχθεί το ενδεχόμενο κάποιος να αξιοποιήσει φιλία ή συγγένεια με επαγγελματία απαγορεύεται η είσοδος συνοδού στο κατάστημα. Από αύριο αναμένεται να προχωρήσει σε άνοιγμα μέρους των καταστημάτων της και η αλυσίδα Κωτσόβολος. Συνολικά αναμένεται να προχωρήσει στη λειτουργεία 70 καταστημάτων.

Το «παραθυράκι» αυτό περιέχεται στο ΦΕΚ για την παράταση του lockdown μέχρι τις 14 Δεκεμβρίου.

 

Κοινωνία

Ροή ειδήσεων

Share