Τρίτη, 23 Απριλίου 2024

Μεγάλη καταστροφή στην Ηλεία: Ανεμοστρόβιλος "έπνιξε" το Κατάκολο - Τρομακτικές οι ζημιές που προκλήθηκαν

Πως είναι η κατάσταση;

9 Δεκεμβρίου 2020 12:40
Μεγάλη καταστροφή στην Ηλεία: Ανεμοστρόβιλος
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Εκτός από την πανδημία του κορωνοϊού οι κάτοικοι στην Ηλεία ήρθαν αντιμέτωποι και με μία μεγάλη κακοκαιρία όπου τους κατέστρεψε αρκετά πράγματα. Επίσης πριν από λίγες μέρες στην περιοχή νόσησε από τον ιό ένα 10χρονο παιδί το οποίο βρίσκεται σε κρίσιμη κατάσταση.

Συγκεκριμένα σοβαρές ζημιές προκλήθηκαν σε καταστήματα του Κατάκολου μετά από το πέρασμα του ανεμοστρόβιλου και της σφοδρής κακοκαιρίας που έπληξε το βράδυ της Τρίτης 8 Δεκεμβρίου την ευρύτερη περιοχή.

Σύμφωνα με το patrisnews.gr από νωρίς το πρωί της Τετάρτης 9 Δεκεμβρίου οι καταστηματάρχες που επλήγησαν εργάζονται για την αποκατάσταση των ζημιών, ενώ στο σημείο σπεύδει και ο Δήμαρχος του Πύργου Τάκης Αντωνακόπουλος με συνεργεία του δήμου.

Δείτε φωτογραφίες:

Κορωνοϊός - Ηλεία: Συνεχίζεται ο εφιάλτης - Δύο νεκροί μέσα σε λίγες ώρες

Η κατάσταση του κορωνοϊού στην Ελλάδα συνεχίζει να είναι τραγική με αποτέλεσμα να αυξάνονται τα κρούσματα αλλά και οι θάνατοι όπου πριν λίγη ώρα στη Θεσπρωτία κατέληξε ένας 63χρονος.

Συγκεκριμένα δυσάρεστες είναι οι εξελίξεις στο Νομό Ηλείας καθώς δυο ηλικιωμένοι άφησαν την τελευταία τους πνοή από κορωνοϊό με διαφορά λίγων ωρών.

Ο ένας ηλικιωμένος βρισκόταν στην ΜΕΘ του Πύργου, όπου το πρωί της Τετάρτης 2 Δεκεμβρίου "έφυγε" από τη ζωή, ενώ ένας άλλος ηλικιωμένος από το Καράτουλα του Δήμου Πύργου που είχε μεταφερθεί εδώ και μέρες στη ΜΕΘ του Ρίου έφυγε και αυτός από την ζωή.

Κορωνοϊός: Ασθενής άλλαξε τρία ασθενοφόρα για τη διακομιδή του από το Βόλο στην Κόρινθο

Επεισοδιακή ήταν η διακομιδή ενός 66χρονου ασθενή με κορωνοϊό από το Νοσοκομείο Βόλου στη ΜΕΘ του Νοσοκομείου Κορίνθου.

Οι γιατροί του Νοσοκομείου Βόλου έκριναν την Παρασκευή απαραίτητη τη διασωλήνωση του ασθενή, ωστόσο λόγω πληρότητας των ΜΕΘ στο σύνολο της 5ης Υγειονομικής Περιφέρειας (σ.σ. Θεσσαλία και Στερεά Ελλάδα), ο 66χρονος έπρεπε να διακομισθεί στην Κόρινθο.

Ο 66χρονος για να φτάσει μέχρι την Κόρινθο χρειάστηκε να αλλάξει τρία ασθενοφόρα, καθώς το ένα μετά το άλλο παρουσίαζαν μηχανικές βλάβες. Ωστόσο συνεχίζεται το θρίλερ με τον κορωνοϊό καθώς κατέληξε 63χρονος άνδρας στην Θεσπρωτία.

Συγκεκριμένα, το πρώτο ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ που ξεκίνησε από το Βόλο χάλασε στο ύψος του Σχηματαρίου, αυτό που ξεκίνησε από Αθήνα και παρέλαβε τον ασθενή χάλασε λίγα χιλιόμετρα πιο κάτω και τελικά το τρίτο ασθενοφόρο κατάφερε να φτάσει στον προορισμό του και ασθενής και ιατρικό προσωπικό να φτάσουν στο Νοσοκομείο Κορίνθου μετά από περίπου επτά ώρες.

Αυτή είναι η δεύτερη περιπετειώδη διακομική ασθενή

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Ταχυδρόμος», πρόκειται για τη δεύτερη περιπετειώδη διακομιδή εντός λίγων ημερών που γίνεται από τον Βόλο για άλλη πόλη.

Στην πρώτη περίπτωση αφορούσε στη διακομιδή ενός μικρού παιδιού στο Νοσοκομείο Παίδων στην Αθήνα. Το ασθενοφόρο πάλι έμεινε στον δρόμο και επιστρατεύτηκε μονάδα από την Αττική για τη διακομιδή.

Μιλώντας στην ΕΡΤ Βόλου την Τρίτη, ο πρόεδρος Εργαζομένων ΕΚΑΘ Βόλου, Παναγιώτης Δαριώτης, επεσήμανε ότι υπάρχει μια διαδικασία που πρέπει να ακολουθηθεί, προκειμένου να επισκευαστούν τα ασθενοφόρα που δουλεύουν 24 ώρες το εικοσιτετράωρο και μοιραία παρουσιάζουν μηχανικές βλάβες.

Όπως ανέφερε, για την ώρα «εκτός» είναι τρία ασθενοφόρα από τα 11 που διαθέτει η Μαγνησία, το ένα με μηχανική βλάβη στο σασμάν από το Σεπτέμβριο.

 

Κοινωνία

Ροή ειδήσεων

Share