Πέμπτη, 25 Απριλίου 2024

Σέρρες: Χωρίς τέλος τα κορωνοπάρτι - Άνδρας "πλήρωσε" ακριβά την ονομαστική του εορτή

Τι συνέβη;

7 Δεκεμβρίου 2020 16:15
Σέρρες: Χωρίς τέλος τα κορωνοπάρτι - Άνδρας
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Με την κατάσταση του κορωνοϊού να βρίσκεται ακόμη σε υψηλά επίπεδα και το lockdown να έχει επεκταθεί μέχρι τις 14 Δεκεμβρίου ενώ ο Στέλιος Πέτσας πριν λίγη ώρα μίλησε ότι η εστίαση και τα σχολεία θα παραμείνουν κλειστά μέχρι τις 7 Γενάρη.

Συγκεκριμένα κάποιοι προτίμησαν να "σπάσουν" την καραντίνα όπου ένας άνδρας στις Σέρρες είχε την ονομαστική του εορτή την Κυριακή 6 Δεκεμβρίου και αποφάσισε μαζί με τη σύντροφό του να καλέσουν μερικούς φίλους του και να το γιορτάσουν, στο διαμέρισμά τους στο κέντρο της πόλης, αψηφώντας τα μέτρα κατά της εξάπλωσης του κορωνοϊού.

Ωστόσο έγιναν αντιληπτοί και μετά από έλεγχο της Αστυνομίας, λίγο πριν τις 8 μ.μ. το βράδυ της Κυριακής, διαπιστώθηκε ότι στο σπίτι ήταν πέντε καλεσμένοι. Στον διοργανωτή βεβαιώθηκε πρόστιμο 3.000 ευρώ, ενώ στους προσκεκλημένους από 300 ευρώ. Με εντολή εισαγγελέα, σχηματίστηκε δικογραφία για παράβαση των μέτρων για την πρόληψη ασθενειών.

Κορωνοϊός: "Φωτιά" τα πρόστιμα σε όλη την Ελλάδα - Ρεκόρ ελέγχων από την ΕΛ.ΑΣ.

Η κατάσταση στην Ελλάδα με τον κορωνοϊό συνεχίζει με αποτέλεσμα να έχει παραταθεί το lockdown ώστε να μειωθούν τα κρούσματα αλλά και οι διασωληνωμένοι ενώ ο Στέλιος Πέτσας σε πρόσφατες δηλώσεις του ανακοίνωσε ότι μέχρι τις 7 Γενάρη θα παραμείνουν κλειστά η εστίαση και τα σχολεία.

Συγκεκριμένα πρόστιμα συνολικού ύψους 90.900 ευρώ επιβλήθηκαν κατά τη διάρκεια των ελέγχων της προηγούμενης εβδομάδας, στην αγορά, εκ των οποίων 62.700 ευρώ, αφορούσαν τη μη τήρηση των μέτρων κατά του κορωνοϊού.

Συγκεκριμένα, όπως προκύπτει από την ανακοίνωση του υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων και της γενικής γραμματείας Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή, οι έλεγχοι ήταν συνολικά 3.728 και υπήρξαν 19 παραβάσεις για μη τήρηση των μέτρων.

Αναλυτικά τα πρόστιμα

  1. Κατά το χρονικό διάστημα από 30 Νοεμβρίου 2020 έως και 6 Δεκεμβρίου 2020 πραγματοποιήθηκαν συνολικά 3.728 έλεγχοι και βεβαιώθηκαν 25 παραβάσεις που αφορούσαν στο παράνομο εμπόριο και 19 που αφορούσαν στη μη τήρηση των μέτρων κατά της διασποράς του COVID-19 στην κοινότητα.
  2. Σε συνεργασία με την Ελληνική Αστυνομία, τη Δημοτική Αστυνομία Αθήνας και Θεσσαλονίκης και την συνδρομή των τοπικών δημοτικών και περιφερειακών αρχών, οι επιχειρήσεις της ΔΙ.Μ.Ε.Α. για την αντιμετώπιση του παράνομου εμπορίου και την εφαρμογή των μέτρων κατά του COVID-19, πραγματοποιήθηκαν σε Αττική και Κεντρική Μακεδονία.
  3. Επιβλήθηκαν πρόστιμα συνολικού ύψους 90.900 ευρώ, εκ των οποίων 62.700 ευρώ, αφορούσαν την μη τήρηση των μέτρων κατά της διασποράς του COVID-19 στην κοινότητα και 28.200 ευρώ, για παραβάσεις των Κανόνων Διακίνησης και Εμπορίας Προϊόντων Υπηρεσιών (Κανόνες ΔΙΕΠΠΥ) και του υπαιθρίου εμπορίου (ν.4497/2017).

Υπενθυμίζεται ότι από 1η Δεκεμβρίου 2020, λειτουργεί το παράρτημα της ΔΙΜΕΑ στη Θεσσαλονίκη, το οποίο επιχειρεί καθημερινά και αποκλειστικά για την εφαρμογή των μέτρων κατά του COVID-19 στη Βόρεια Ελλάδα, συμμετέχοντας σε μικτά κλιμάκια με τη Δημοτική Αστυνομία Θεσσαλονίκης και την ΕΛ.ΑΣ.

 

Κοινωνία

Ροή ειδήσεων

Share