Σάββατο, 20 Απριλίου 2024

Συναγερμός στη Λαμία: "Έκρηξη" κρουσμάτων κορωνοϊού σε γηροκομείο

Τι συνέβη;

6 Δεκεμβρίου 2020 20:59
Συναγερμός στη Λαμία:
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Ο κορωνοϊός συνεχίζει την πορεία του στην Ελλάδα "παίρνοντας" τα πάντα στο δρόμο του όπου και αυτό έδειξε η ανακοίνωση που εξέδωσε ο ΕΟΔΥ πριν λίγες ώρες με τα κρούσματα στη χώρα να είναι κάτω από 1000 αλλά οι θάνατοι να είναι αρκετά αυξημένοι.

Συγκεκριμένα όμως σήμανε συναγερμός πριν λίγη ώρα σε γηροκομείο της Λαμίας όπου μετατράπηκε σε υγειονομική βόμβα στο οποίο τις προηγούμενες ημέρες ανιχνεύθηκε θετική στον κορωνοϊό υπάλληλος του.

Ειδικότερα μετά την εξέταση 50 δειγμάτων από τις ΚΟΜΥ του ΕΟΔΥ σε εργαζόμενους και περιθαλπόμενους στη συγκεκριμένη Δομή, βρέθηκαν 17 θετικά. Από αυτά τα 14 είναι σε τροφίμους και τα τρία σε γυναίκες υπαλλήλους ηλικίας 37, 50 και 60 ετών.

Συνολικά δηλαδή στη Δομή υπάρχουν 18 περιστατικά (με το προηγούμενο που αντιστοιχεί σε 50χρονη), ενώ ο έλεγχος θα επαναληφθεί στα αρνητικά την προσεχή Τρίτη, για να αποκλεισθεί το ενδεχόμενο ότι ο ιός στις συγκεκριμένες περιπτώσεις δεν ήταν ακόμη ανιχνεύσιμος.

Κορωνοϊός: "Φωτιά" τα κρούσματα στη Κύπρο

Η κατάσταση του κορωνοϊού σε όλο τον κόσμο φαίνεται να είναι σε τραγική κατάσταση ενώ πριν από λίγες ώρες ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ τα κρούσματα για την Ελλάδα αλλά και τους διασωληνωμένους.

Συγκεκριμένα στη Κύπρο η κατάσταση δεν φαίνεται να είναι και τόσο καλή διότι το υπουργείο Υγείας της χώρας ανακοίνωσε σήμερα Κυριακή 6 Δεκεμβρίου 270 κρούσματα και 2 θανάτους.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του υπουργείου Υγείας της Κύπρου

Δύο άτομα έχουν αποβιώσει από τη νόσο COVID-19, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό θανάτων σε 61. 121 ασθενείς COVID-19 νοσηλεύονται, εκ των οποίων οι 18 σε κρίσιμη κατάσταση.

  • Έχουν πραγματοποιηθεί συνολικά 7,918 τεστ ανίχνευσης της νόσου, εκ των οποίων τα 2,090 με τη μοριακή μέθοδο (PCR) και τα 5,828 με τη μέθοδο ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου (rapid test).
  • 270 νέα περιστατικά της νόσου εντοπίστηκαν και επιβεβαιωθήκαν από τα μοριακά τεστ (PCR), ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό κρουσμάτων σε 12,451. Στα 270 συμπεριλαμβάνονται 69 επαληθεύσεις από rapid tests των προηγούμενων ημερών.
  • Σε 202 περιπτώσεις από τα τεστ ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου (rapid test) υπήρξε θετικό αποτέλεσμα, το οποίο θα πρέπει να επαληθευθεί με τη μοριακή μέθοδο (PCR).

Ακολουθούν αναλυτικά τα σημερινά αποτελέσματα.

Α. Θάνατοι από τη νόσο COVID-19:

Τα δύο άτομα που απεβίωσαν με την τελική αιτία θανάτου να αποδίδεται στη νόσο COVID-19, αφορούν σε:

  • Άντρα, ηλικίας 72 ετών, με υποκείμενα νοσήματα, που νοσηλεύονταν στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Γενικού Νοσοκομείου Λευκωσίας.
  • Γυναίκα, ηλικίας 86 ετών, με υποκείμενα νοσήματα, που νοσηλευόταν στο Γενικό Νοσοκομείο Αμμοχώστου μετά από μεταφορά της από το Πολυδύναμο Κέντρο Περιστερώνας.

Συνεπώς, ο συνολικός αριθμός των θανάτων με τελική αιτία τη νόσο COVID-19 ανέρχεται σε 61, εκ των οποίων:

  • 39 άντρες (64%), και
  • 22 γυναίκες (36%).

Ο μέσος όρος ηλικίας των θανόντων από την ασθένεια είναι τα 76 έτη.

 

Κοινωνία

Ροή ειδήσεων

Share