Τετάρτη, 24 Απριλίου 2024

Επέτειος Γρηγορόπουλου: Συνεχίζονται οι προσαγωγές στη Θεσσαλονίκη

Τι συνέβη;

6 Δεκεμβρίου 2020 18:45
Επέτειος Γρηγορόπουλου: Συνεχίζονται οι προσαγωγές στη Θεσσαλονίκη
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Από το πρωί της Κυριακής 6 Δεκεμβρίου έχουν ξεκινήσει οι διαδηλώσεις στην Αθήνα για τον Αλέξη Γρηγορόπουλο αλλά και σε άλλες περιοχές της Ελλάδας έχουν σημειωθεί αρκετά επεισόδια αλλά και πάνω από 100 προσαγωγές.

Συγκεκριμένα στην προσαγωγή τεσσάρων ατόμων και στην επιβολή προστίμου σε ένα εξ αυτών προχώρησε η Αστυνομία στη Θεσσαλονίκη, κατά τη διάρκεια ελέγχων με αφορμή συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας για την δωδέκατη επέτειο της δολοφονίας του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου.

Νωρίτερα σήμερα, στη Θεσσαλονίκη πραγματοποιήθηκαν ολιγομελείς συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας μπροστά από το Γαλλικό Ινστιτούτο επί της Λεωφόρου Στρατού, όπου μέλη της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, τηρώντας αποστάσεις, σήκωσαν για λίγη ώρα πανό και φώναξαν συνθήματα.

Μέλη της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς συγκεντρώθηκαν στη Νέα Παραλία κρατώντας πλακάτ με συνθήματα και αποχώρησαν, ενώ αιφνιδιαστική συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποιήθηκε, σύμφωνα με την αστυνομία, και στην πλατεία Επταλόφου, στους Αμπελόκηπους. Μικρότερες, πολύ ολιγομελείς συγκεντρώσεις, πραγματοποιήθηκαν και σε άλλες περιοχές του πολεοδομικού συγκροτήματος.

Επέτειος Γρηγορόπουλου: Εισβολή της ΕΛ.ΑΣ. σε πολυκατοικία στα Εξάρχεια

Από το πρωί της Κυριακής 6 Δεκεμβρίου επικρατεί πανικός στους δρόμους της Αθήνας και συγκεκριμένα στα Εξάρχεια ενόψει της επετείου του Αλέξη Γρηγορόπουλου όπου πριν από λίγο έγιναν προσαγωγές από τους αστυνομικούς.

Συγκεκριμένα ένταση επικράτησε το μεσημέρι της Κυριακής 6 Δεκεμβρίου ανήμερα της επετείου της δολοφονίας του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, στην περιοχή των Εξαρχείων, όταν ομάδα ανδρών της ΕΛ.ΑΣ. εισέβαλε σε πολυκατοικία στην οδό Τσαμαδού και έκανε ρίψη κρότου λάμψης εντός του κτιρίου. Παράλληλα, προχώρησε και σε προσαγωγές.

Την ίδια ώρα, εξετάζεται βίντεο που αναρτήθηκε στο Twitter και δείχνει άνδρες των ΜΑΤ να πετούν ανθοδέσμη που άφησε μια κυρία στο σημείο της δολοφονίας του 15χρονου Αλέξη. Σύμφωνα με πληροφορίες, για το περιστατικό θα διενεργηθεί πειθαρχικός έλεγχος από την ΕΛ.ΑΣ.

Εξάρχεια: Αστυνομικοί καταστρέφουν λουλούδια που προορίζονταν για το μνημείο του Γρηγορόπουλου

Τη στάση αστυνομικού, ο οποίος διακρίνεται, σε βίντεο που κυκλοφορεί, να διαλύει και να πετάει στο έδαφος τα λουλούδια πολίτη που προορίζονταν για το σημείο που δολοφονήθηκε ο Αλέξης Γρηγορόπουλος, κατήγγειλαν πολίτες, οι οποίοι βρέθηκαν στην περιοχή των Εξαρχείων νωρίτερα την Κυριακή.

Ωστόσο νωρίτερα η αστυνομία προχώρησε σε τουλάχιστον 60 προσαγωγές στα Εξάρχεια μετά από εντάσεις που δημιουργήθηκαν στο σημείο.

 

Κοινωνία

Ροή ειδήσεων

Share