Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Κορωνοϊός - Νάουσα: "Έφυγε" από τη ζωή 37χρονη βοηθός ακτινολόγου

Θλίψη...

5 Δεκεμβρίου 2020 16:00
Κορωνοϊός - Νάουσα:
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Η κατάσταση με τον κορωνοϊό συνεχίζει να είναι τραγική στη χώρα με αποτέλεσμα καθημερινώς να αυξάνονται τα κρούσματα και οι νεκροί. Επίσης σύμφωνα με την ΠΟΕΔΗΝ 10 νοσοκομειακοί βρίσκονται διασωληνωμένοι στη ΜΕΘ.

Συγκεκριμένα έχασε τη μάχη με τον κορωνοϊό η 37χρονη βοηθός ακτινολόγου στο Νοσοκομείο Νάουσας, γεμίζοντας με θλίψη την τοπική κοινωνία. Η άτυχη 37χρονη, όπως αναφέρει το foninaousis.gr, κατάγονταν από την Έδεσσα που εργάζονταν στην μονάδα υγείας της Νάουσας.

Συλλυπητήρια απέστειλε στην οικογένεια της άτυχης γυναίκας και ο Μιχάλης Γιαννάκος, πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, τονίζοντας πως στο νοσοκομείο της Νάουσας δεν υπήρχε ΜΕΘ:

«Από χθες θρηνούμε άλλη μια νέα συνάδελφο που έχασε τη ζωή της από κορωνοϊό. Μόλις 37 ετών ξεκίνησε τη δουλειά της βοηθός ακτινολόγου στο νοσοκομείο της Νάουσας ως επικουρική τον Μάρτιο για την καταπολέμηση της πανδημίας και υπήρξε η ίδια θύμα της.

Ήταν από την Έδεσσα και όταν αρρώστησε νοσηλεύτηκε στο νοσοκομείο Έδεσσας. Δεν της άρεσαν οι συνθήκες νοσηλείας στο νοσοκομείο Έδεσσας που έχει ΜΕΘ πάντα βέβαια γεμάτη και διασωληνωμένους σε θαλάμους και ζήτησε τη διακομιδή της στο νοσοκομείο που εργαζόταν στη Νάουσα. Στις 27 του μηνός είχε διακομισθεί και νοσηλευόταν στη κλινική.

Χθες πρωί επιδεινώθηκε η υγεία της και διασωληνώθηκε. ΜΕΘ δεν υπάρχει στο νοσοκομείο Νάουσας και αναζητήθηκε ΜΕΘ. Βρέθηκε ΜΕΘ στο νοσοκομείο Άγιος Δημήτριος Θεσσαλονίκης αλλά δεν πρόλαβε να διακομισθεί. Ποιος ξέρει ποια θα ήταν η τύχη της εάν στο νοσοκομείο που νοσηλευόταν υπήρχε ΜΕΘ και δεν θα χρειάζονταν η διακομιδή της.

Συλλυπητήρια στους δικούς της ανθρώπους και τους συναδέλφους».

Κορωνοϊός: Στα 900 κρούσματα θα βρίσκεται η χώρα στις 22 Δεκεμβρίου - "Οποιοδήποτε άνοιγμα της αγοράς θα είναι πρόωρο"

Ο κορωνοϊός συνεχίζει να "χτυπάει" την Ελλάδα με αποτέλεσμα να φαίνονται ανησυχητικά τα αποτελέσματα στο τι θα ακολουθήσει τις επόμενες μέρες και ειδικά την περίοδο των Χριστουγέννων. Επίσης αυτό είναι το σενάριο για το άνοιγμα των εμπορικών κέντρων.

Συγκεκριμένα την εκτίμησή του, με βάση υπολογισμούς, για τον αριθμό των κρουσμάτων κορονοϊού ανά εβδομάδα μέχρι το τέλος του έτους παρουσίασε ο καθηγητής Περιβαλλοντικής Μηχανικής του ΑΠΘ και ειδικός σε μαθηματικά μοντέλα επιδημιολογικής διασποράς, Δημοσθένης Σαρηγιάννης, μιλώντας σε πρωινή εκπομπή στον ΣΚΑΪ επισημαίνοντας ότι στις 22 Δεκεμβρίου θα έχουν υποχωρήσει στα 900 κρούσματα.

Ο κ. Σαρηγιάννης τονίζει ωστόσο ότι η πτώση των κρουσμάτων είναι αργή και το άνοιγμα της αγοράς, σύμφωνα με αυτά τα στοιχεία, είναι πρόωρο.

Σύμφωνα με τους υπολογισμούς του κ. Σαρηγιάννη:

  • στις 8 Δεκεμβρίου τα κρούσματα θα έχουν διαμορφωθεί στα 1.475 κρούσματα ανά ημέρα.
  • Στις 15 Δεκεμβρίου η χώρα θα μετρά 1.100 κρούσματα.
  • Στις 22 Δεκεμβρίου τα κρούσματα θα έχουν υποχωρήσει περίπου στα 900 και στο τέλος του χρόνου στα 770 κρούσματα.

«Τα κρούσματα δε συνάδουν με τον στόχο που είχε θέσει ο υπουργός Υγείας που ήταν τα 500 κρούσματα για να ανοίξει η αγορά. Οι προσομοιώσεις μας δείχνουν ότι αν ανοίξουν τα καταστήματα και δεν τηρηθούν τα μέτρα, 15-20 μέρες μετά θα δούμε μια αναζωπύρωση. Επομένως οποιοδήποτε άνοιγμα θα είναι πρόωρο», υπογράμμισε ο κ. Σαρηγιάννης.

 

Κοινωνία

Ροή ειδήσεων

Share