Τρίτη, 19 Μαρτίου 2024

Καβάλα: Νεκρός ακόμη ένας ιερέας από κορωνοϊό

Ο πατέρας Μιχάλης Νικολαΐδης, νοσηλευόταν τις τελευταίες βδομάδες στη ΜΕΘ του νοσοκομείου

4 Δεκεμβρίου 2020 17:07
Καβάλα: Νεκρός ακόμη ένας ιερέας από κορωνοϊό
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Πέθανε πριν από λίγες ώρες ο πατέρας Μιχάλης Νικολαΐδης, ο οποίος νοσηλευόταν τις τελευταίες τρεις βδομάδες στη ΜΕΘ του νοσοκομείου της Καβάλας. Έφυγε ο Μιχαλάκης μας, η «σβούρα των θαλάμων» λένε για εκείνον οι συνάδελφοι του καθώς ο ιερέας εργαζόταν παράλληλα στο νοσοκομείο.

Μια απροσδόκητη κι δυσάρεστη εξέλιξη που σκόρπισε σε θλίψη το προσωπικό του Νοσοκομείου Καβάλας, καθώς ο 53χρονος ιερέας Μιχάλης Νικολαΐδης δεν εγκατέλειψε ποτέ το πόστο του στο νοσοκομείο, παρά την συνειδητή του απόφαση πριν από περίπου 1,5 χρόνο να χειροτονηθεί και να ακολουθήσει το δρόμο του Θεού.

Γιατροί και νοσηλευτές έχουν μόνο καλά λόγια να πουν γι’ αυτόν τον μικρόσωμο άνθρωπο με την γιγάντια ψυχή, που επί 25 ολόκληρα χρόνια έδινε καθημερινά τον καλύτερο του εαυτό ως νοσηλευτής, προτού γίνει διοικητικός υπάλληλος κι εν συνεχεία προϊστάμενος στην υπηρεσία πρωτοκόλλου του νοσοκομείου. Παράλληλα θετικός στον κορωνοϊό βρέθηκε και ένας ιερέας στην Μαγνησία.

«Ήταν ο Μιχαλάκης μας, η σβούρα των θαλάμων που έτρεχε, πάνω κάνω με αυτή την αστείρευτη ενέργεια του για να εξυπηρετήσει τους ασθενείς μας» τόνισε η Κατερίνα Πετράκη, πρόεδρος εργαζομένων στο Γενικό Νοσοκομείο Καβάλας. «Μπορεί να του έλειπε μπόι, όμως η καρδιά του ήταν τόσο μεγάλη που μας χωρούσε όλους» προσθέτει.

Η πρόεδρος των εργαζομένων τον είχε επισκεφτεί πριν από λίγες μέρες και προσπάθησε να του δώσει κουράγιο για να ανταπεξέλθει στις δυσκολίες που αντιμετώπιζε. Ενώ όλα έδειχναν ότι μπορούσε να ξεπεράσει τον κίνδυνο (του είχε πέσει ο πυρετός) ξαφνικά οι γιατροί αναγκάστηκαν να τον διασωληνώσουν. Έκτοτε η ψυχολογία του έπεσε και ο κορωνοϊός τον κατέβαλε.

Κορωνοϊός - Νάουσα: Κατέληξε 50χρονος ιερέας στο νοσοκομείο της πόλης

Συνεχίζει ο κορωνοϊός να "χτυπάει" όλη την Ελλάδα αφήνοντας πίσω του αρκετούς νεκρούς με τον πιο πρόσφατο να είναι ένας ιερέας στη Νάουσα. Επίσης από κορωνοϊό κατέληξε και ένας διάσημος Έλληνας DJ.

Συγκεκριμένα ένας 50χρονος ιερέας πέθανε σήμερα Σάββατο 21 Νοεμβρίου έχοντας προσβληθεί από τον κορωνοϊό. Νοσηλευόταν στο νοσοκομείο της Νάουσας όπου και κατέληξε, ενώ έγινε γνωστό ότι αντιμετώπιζε υποκείμενα νοσήματα.

Επιπλέον σύμφωνα με το τελευταίο ανακοινωθέν, σταθερή παραμένει η κατάσταση της υγείας του Αρχιεπισκόπου, ο οποίος νοσηλεύεται στη ΜΕΘ του Ευαγγελισμού.

Αναλυτικά το ανακοινωθέν:

«Εξέλιξη πορείας υγείας Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου κ.κ. Ιερωνύμου

Η κατάσταση της υγείας του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου κ.κ. Ιερωνύμου παραμένει σταθερή. Έχουν πραγματοποιηθεί όλες οι απαιτούμενες εξετάσεις και ακολουθείται η ενδεδειγμένη φαρμακευτική αγωγή, σύμφωνα με τις υποδείξεις των θεραπόντων ιατρών».

 

Κοινωνία

Ροή ειδήσεων

Share