Σάββατο, 23 Ιανουαρίου 2021

Κορωνοϊός - Λάρισα: "Έχασε" τη ζωή του σωφρονιστικός υπάλληλος

Βρισκόταν εδώ και μία εβδομάδα σε βαριά κατάσταση

4 Δεκεμβρίου 2020 13:06
Κορωνοϊός - Λάρισα:
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Η κατάσταση του κορωνοϊού στην Ελλάδα είναι αρκετά σοβαρή και ας φαίνεται ότι υπάρχει μία σταθεροποίηση στα κρούσματα ενώ παράλληλα μία υπάλληλος γηροκομείου στη Λαμία βρέθηκε θετική στον ιό.

Συγκεκριμένα στη Λάρισα έχασε τη μάχη για τη ζωή ένας 48χρονος σωφρονιστικός υπάλληλος, ο οποίος νοσηλευόταν εδώ και σχεδόν μια εβδομάδα σε βαριά κατάσταση στην Εντατική του νοσοκομείου Λάρισας.

Τη μάχη με τον κορωνοϊό 'έχασε' ένας σωφρονιστικός υπάλληλος στο νοσοκομείο της Λάρισας.

Ο άτυχος σωφρονιστικός υπάλληλος άφησε την τελευταία του πνοή το πρωί της Παρασκευής 4 Δεκεμβρίου ο οποίος έδινε μάχη με τον κορωνοϊό εδώ και σχεδόν μια εβδομάδα, σύμφωνα με την ΕΡΤ. Επίσης σημειώνεται ότι ήταν πατέρας δυο παιδιών και εργαζόταν στις φυλακές της Λάρισας, ενώ έμενε στον Τύρναβο.

Κόρωνοϊός: Ένα άκαιρο άνοιγμα μπορεί να προκαλέσει μεγαλύτερο lockdown

Η πορεία του κορωνοϊού στην Ελλάδα έχει "χτυπήσει" αρκετά τον κόσμο με αποτέλεσμα να παρθούν και άλλα μέτρα όπως η επέκταση του lockdown μέχρι τις 14 Δεκεμβρίου ώστε να μειωθούν και άλλο τα κρούσματα και οι διασωληνωμένοι.

Συγκεκριμένα ο επιδημιολόγος και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων Τάκης Παναγιωτόπουλος ανέφερε ότι βελτιωμένη είναι η εικόνα με τον αριθμό των κρουσμάτων, όμως ακόμα δεν επιτρέπεται να μπούμε σε φάση άρσης των μέτρων όπως είπε

«Η συνολική εικόνα είναι ότι τα νέα κρούσματα έχουν αρχίσει να έχουν μια τάση σταθεροποίησης ή και μείωσης. Οι σκληροί δείκτες, νεκροί και διασωληνωμένοι, έρχονται καθυστερημένα, διότι υπάρχει μια διαφορά φάσης με αυτούς.

Τα πράγματα είναι δύσκολα, αλλά αρχίζει να φαίνεται μια καθοδική τάση. Παρότι τα νέα περιστατικά αρχίζουν να έχουν μια τάση μείωσης, τα νοσοκομεία συνεχίζουν να έχουν πίεση, γι’ αυτό είναι τελείως απαραίτητη η πλήρης στήριξη του ΕΣΥ» ανέφερε στον ΣΚΑΪ.

undefined

Στην ερώτηση γιατί μετά από 4 εβδομάδες καραντίνας δεν έχουν περιοριστεί περισσότερο τα κρούσματα ο κ. Παναγιωτόπουλος σημείωσε ότι η διασπορά ήταν αρκετά μεγάλη, ειδικά στη Θεσσαλονίκη και ο χρόνος κάμψης που απαιτείται είναι μεγαλύτερος υπογραμμίζοντας ότι «τα δεδομένα δεν είναι αυτά που θα ήθελε κανείς για να μπούμε σε μια φάση άρσης των μέτρων».

Πρόσθεσε δε ότι «μπαίνουμε σε μια περίοδο ιδιαίτερα απαιτητική, μετά τις γιορτές, καθώς θα πρέπει να είμαστε και με δραστηριότητες ανοιχτές και με μέτρα» τονίζοντας ότι ένα άκαιρο άνοιγμα μπορεί να οδηγήσει σε ένα μεγαλύτερο κλείσιμο αργότερα και μεγαλύτερη οικονομική ζημιά.

Σχετικά με τα εμβόλια σχολίασε ότι είναι λογικό να υπάρχουν απορίες από τους πολίτες για την ασφάλεια τους, ωστόσο διαβεβαίωσε ότι «είναι επαρκέστατα αποτελεσματικά κι επαρκέστατα ασφαλή και κόσμος πρέπει να εμβολιαστεί».

 

Περιφέρεια

Ροή ειδήσεων

Share