Κυριακή, 17 Ιανουαρίου 2021

Κορωνοϊός - Λαμία: Θετική βρέθηκε υπάλληλος γηροκομείου

Σε συναγερμό το γηροκομείο

4 Δεκεμβρίου 2020 10:15
Κορωνοϊός - Λαμία: Θετική βρέθηκε υπάλληλος γηροκομείου
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Η κατάσταση του κορωνοϊού στην Ελλάδα δεν φαίνεται να καλυτερεύει διότι καθημερινώς εμφανίζονται όλο και περισσότερα κρούσματα αλλά και αυξάνονται οι διασωληνωμένοι. Επίσης στη Βόρεια Ελλάδα έχει σημειωθεί νέα "έκρηξη" κρουσμάτων.

Συγκεκριμένα σε επιφυλακή βρίσκονται οι υγειονομικές αρχές στην Λαμία μετά και τον εντοπισμό μιας υπαλλήλου Μονάδας Φροντίδας Ηλικιωμένων, η οποία διαγνώστηκε θετική στον κορωνοϊό. Σύμφωνα με πληροφορίες από το lamiareport.gr, η υπάλληλος είναι ασυμπτωματική και εργαζόταν κανονικά στο γηροκομείο μέχρι και την Πέμπτη.

Σε γηροκομείο στη Λαμία βρέθηκε θετική στον κορωνοϊό μία υπάλληλος.

Άμεσα ειδοποιήθηκε ο ΕΟΔΥ και σήμερα Κινητή Μονάδα (ΚΟΜΥ) θα βρίσκεται στο συγκεκριμένο γηροκομείο, για να υποβληθούν οι υπάλληλοι και οι 30 περίπου περιθαλπόμενοι σε τεστ κορωνοϊού. Εξάλλου, σύμφωνα με την ίδια πηγή, άλλοι δύο εργαζόμενοι σε Δομή Ατόμων με Αναπηρία διαγνώσθηκαν θετικοί στον Covid 19.

Θετικός στον κορωνοϊό διαγνώστηκε κι ακόμη ένας ιδιοκτήτης γηροκομείου στην Λαμία, χωρίς να συντρέχει λόγος ανησυχίας, αφού πριν το θετικό αποτέλεσμα είχε ήδη τεθεί σε καραντίνα.

Κορωνοϊός: Ένα άκαιρο άνοιγμα μπορεί να προκαλέσει μεγαλύτερο lockdown

Η πορεία του κορωνοϊού στην Ελλάδα έχει "χτυπήσει" αρκετά τον κόσμο με αποτέλεσμα να παρθούν και άλλα μέτρα όπως η επέκταση του lockdown μέχρι τις 14 Δεκεμβρίου ώστε να μειωθούν και άλλο τα κρούσματα και οι διασωληνωμένοι.

Συγκεκριμένα ο επιδημιολόγος και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων Τάκης Παναγιωτόπουλος ανέφερε ότι βελτιωμένη είναι η εικόνα με τον αριθμό των κρουσμάτων, όμως ακόμα δεν επιτρέπεται να μπούμε σε φάση άρσης των μέτρων όπως είπε

«Η συνολική εικόνα είναι ότι τα νέα κρούσματα έχουν αρχίσει να έχουν μια τάση σταθεροποίησης ή και μείωσης. Οι σκληροί δείκτες, νεκροί και διασωληνωμένοι, έρχονται καθυστερημένα, διότι υπάρχει μια διαφορά φάσης με αυτούς.

Τα πράγματα είναι δύσκολα, αλλά αρχίζει να φαίνεται μια καθοδική τάση. Παρότι τα νέα περιστατικά αρχίζουν να έχουν μια τάση μείωσης, τα νοσοκομεία συνεχίζουν να έχουν πίεση, γι’ αυτό είναι τελείως απαραίτητη η πλήρης στήριξη του ΕΣΥ» ανέφερε στον ΣΚΑΪ.

undefined

Στην ερώτηση γιατί μετά από 4 εβδομάδες καραντίνας δεν έχουν περιοριστεί περισσότερο τα κρούσματα ο κ. Παναγιωτόπουλος σημείωσε ότι η διασπορά ήταν αρκετά μεγάλη, ειδικά στη Θεσσαλονίκη και ο χρόνος κάμψης που απαιτείται είναι μεγαλύτερος υπογραμμίζοντας ότι «τα δεδομένα δεν είναι αυτά που θα ήθελε κανείς για να μπούμε σε μια φάση άρσης των μέτρων».

Πρόσθεσε δε ότι «μπαίνουμε σε μια περίοδο ιδιαίτερα απαιτητική, μετά τις γιορτές, καθώς θα πρέπει να είμαστε και με δραστηριότητες ανοιχτές και με μέτρα» τονίζοντας ότι ένα άκαιρο άνοιγμα μπορεί να οδηγήσει σε ένα μεγαλύτερο κλείσιμο αργότερα και μεγαλύτερη οικονομική ζημιά.

Σχετικά με τα εμβόλια σχολίασε ότι είναι λογικό να υπάρχουν απορίες από τους πολίτες για την ασφάλεια τους, ωστόσο διαβεβαίωσε ότι «είναι επαρκέστατα αποτελεσματικά κι επαρκέστατα ασφαλή και κόσμος πρέπει να εμβολιαστεί».

 

Περιφέρεια

Ροή ειδήσεων

Share