Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Δεύτερος αστυνομικός νεκρός από κορωνοϊό - 52χρονος πατέρας από την Πέλλα (Video)

500 αστυνομικοί θετικοί στον κορωνοϊό, 30 νοσηλεύονται, 4 στην εντατική

3 Δεκεμβρίου 2020 09:04
Δεύτερος αστυνομικός νεκρός από κορωνοϊό - 52χρονος πατέρας από την Πέλλα (Video)
Από Γιάννης Κυριακόπουλος

Την μάχη με τον κορωνοϊό έχασε ακόμα ένας αστυνομικός από την Πέλλα. Πρόκειται για έναν 52χρονο, πατέρα ενός παιδιού, ο οποίος υπηρετούσε στο Αστυνομικό Τμήμα Πέλλας και νοσηλευόταν στη ΜΕΘ του ΑΧΕΠΑ από τις 25 Νοεμβρίου.

Υπενθυμίζεται ότι ακόμη ένας αστυνομικός είχε φύγει από την ζωή νικημένος από τον ιό, σε ηλικία 50 ετών, στην Κοζάνη. Ο αστυνομικός νοσηλευόταν επί 10 ημέρες στη ΜΕΘ δίνοντας μάχη για να κρατηθεί στη ζωή, όμως δυστυχώς δεν τα κατάφερε. Ο 50χρονος ήταν παντρεμένος και είχε δύο ανήλικα παιδιά, ενώ υπηρετούσε στο Τμήμα Σαπών στην Κομοτηνή.

Ο κ. Γρηγόρης Γερακαράκος, πρόεδρος Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αστυνoμικών Υπαλλήλων μιλώντας στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGA» μίλησε για τις εργασιακές συνθήκες των αστυνομικών υπαλλήλων που από την αρχή της πανδημίας βρίσκονται στην πρώτη γραμμή.

Όπως είπε, 500 αστυνομικοί είναι θετικοί στον κορωνοϊό ενώ τριάντα νοσηλεύονται και τέσσερις βρίσκονται στην εντατική.

Ο ίδιος τονίζει ότι θα έπρεπε να γίνονται συνεχώς και συστηματικά τεστ για τον κορονοϊό στους αστυνομικούς ώστε να ελέγχεται καλύτερα η κατάσταση. «Τεστ γίνεται στους αστυνομικούς μόνο αν υπάρχει ύποπτο κρούσμα» σημειώνει.

Αστυνομικοί ζητούσαν από 70χρονη έξω από νεκροταφείο να δουν το μνήμα της κόρης της για να μην της δώσουν 600 ευρώ πρόστιμο

Δεν έχουν τέλος τα περιστατικά αναλγησίας των αστυνομικών που έρχονται στο φως μετά από καταγγελίες πολιτών.

Περιστατικά που δείχνουν υπερβάλλοντα ζήλο από τις αστυνομικές αρχές για συλλογή προστίμων, προκαλούν αντιδράσεις και θλίψη.

Η Τασούλα Κωνσταντινίδου, φίλη μιας χαροκαμένης μάνας που πήγε να θυμιατίσει το μνήμα της κόρης της, η οποία έχασε έφυγε από τη ζωή στα 40 χρόνια της, έπεσε σε έλεγχο της αστυνομίας ακριβώς έξω από το νεκροταφείο το οποίο βρίσκεται δίπλα στο σπίτι της.

Σύμφωνα με όσα καταγγέλει η φίλη της κας Ελένης στον Focus Fm 103,6, η ηλικιωμένη γυναίκα η οποία δεν φορούσε μάσκα και δεν είχε βεβαίωση μετακίνησης είπε στους αστυνομικούς ότι θα επισκεπτόταν το μνήμα της κόρης της και θα επέστρεφε στο σπίτι. Σύμφωνα με με την καταγγελία, ο ο αστυνομικός φέρεται να απαίτησε από τη μητέρα να του δείξει το μνήμα για να μην της βεβαιώσει πρόστιμο 600 ευρώ.

Ακούστε όσα δήλωσε:

 

Κοινωνία

Ροή ειδήσεων

Share