Δευτέρα, 19 Απριλίου 2021

Κορωνοϊός - Ηλεία: Συνεχίζεται ο εφιάλτης - Δύο νεκροί μέσα σε λίγες ώρες

Θρήνος...

2 Δεκεμβρίου 2020 12:14
Κορωνοϊός - Ηλεία: Συνεχίζεται ο εφιάλτης - Δύο νεκροί μέσα σε λίγες ώρες
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Η κατάσταση του κορωνοϊού στην Ελλάδα συνεχίζει να είναι τραγική με αποτέλεσμα να αυξάνονται τα κρούσματα αλλά και οι θάνατοι όπου πριν λίγη ώρα στη Θεσπρωτία κατέληξε ένας 63χρονος.

Συγκεκριμένα δυσάρεστες είναι οι εξελίξεις στο Νομό Ηλείας καθώς δυο ηλικιωμένοι άφησαν την τελευταία τους πνοή από κορωνοϊό με διαφορά λίγων ωρών.

Στην Ηλεία κατέληξαν δύο ακόμη νεκροί από τον κορωνοϊό μέσα σε λίγες ώρες.

Ο ένας ηλικιωμένος βρισκόταν στην ΜΕΘ του Πύργου, όπου το πρωί της Τετάρτης 2 Δεκεμβρίου "έφυγε" από τη ζωή, ενώ ένας άλλος ηλικιωμένος από το Καράτουλα του Δήμου Πύργου που είχε μεταφερθεί εδώ και μέρες στη ΜΕΘ του Ρίου έφυγε και αυτός από την ζωή.

Κορωνοϊός: Ασθενής άλλαξε τρία ασθενοφόρα για τη διακομιδή του από το Βόλο στην Κόρινθο

Επεισοδιακή ήταν η διακομιδή ενός 66χρονου ασθενή με κορωνοϊό από το Νοσοκομείο Βόλου στη ΜΕΘ του Νοσοκομείου Κορίνθου.

Οι γιατροί του Νοσοκομείου Βόλου έκριναν την Παρασκευή απαραίτητη τη διασωλήνωση του ασθενή, ωστόσο λόγω πληρότητας των ΜΕΘ στο σύνολο της 5ης Υγειονομικής Περιφέρειας (σ.σ. Θεσσαλία και Στερεά Ελλάδα), ο 66χρονος έπρεπε να διακομισθεί στην Κόρινθο.

Ο 66χρονος για να φτάσει μέχρι την Κόρινθο χρειάστηκε να αλλάξει τρία ασθενοφόρα, καθώς το ένα μετά το άλλο παρουσίαζαν μηχανικές βλάβες. Ωστόσο συνεχίζεται το θρίλερ με τον κορωνοϊό καθώς κατέληξε 63χρονος άνδρας στην Θεσπρωτία.

Συγκεκριμένα, το πρώτο ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ που ξεκίνησε από το Βόλο χάλασε στο ύψος του Σχηματαρίου, αυτό που ξεκίνησε από Αθήνα και παρέλαβε τον ασθενή χάλασε λίγα χιλιόμετρα πιο κάτω και τελικά το τρίτο ασθενοφόρο κατάφερε να φτάσει στον προορισμό του και ασθενής και ιατρικό προσωπικό να φτάσουν στο Νοσοκομείο Κορίνθου μετά από περίπου επτά ώρες.

Ασθενής άλλαξε 3 ασθενοφόρα για τη διακομιδή του από τον Βόλο στην Κόρινθο

Αυτή είναι η δεύτερη περιπετειώδη διακομική ασθενή

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Ταχυδρόμος», πρόκειται για τη δεύτερη περιπετειώδη διακομιδή εντός λίγων ημερών που γίνεται από τον Βόλο για άλλη πόλη.

Στην πρώτη περίπτωση αφορούσε στη διακομιδή ενός μικρού παιδιού στο Νοσοκομείο Παίδων στην Αθήνα. Το ασθενοφόρο πάλι έμεινε στον δρόμο και επιστρατεύτηκε μονάδα από την Αττική για τη διακομιδή.

Μιλώντας στην ΕΡΤ Βόλου την Τρίτη, ο πρόεδρος Εργαζομένων ΕΚΑΘ Βόλου, Παναγιώτης Δαριώτης, επεσήμανε ότι υπάρχει μια διαδικασία που πρέπει να ακολουθηθεί, προκειμένου να επισκευαστούν τα ασθενοφόρα που δουλεύουν 24 ώρες το εικοσιτετράωρο και μοιραία παρουσιάζουν μηχανικές βλάβες.

Όπως ανέφερε, για την ώρα «εκτός» είναι τρία ασθενοφόρα από τα 11 που διαθέτει η Μαγνησία, το ένα με μηχανική βλάβη στο σασμάν από το Σεπτέμβριο.

 

Ροή ειδήσεων

Share