Παρασκευή, 15 Ιανουαρίου 2021

Κορωνοϊός - Ιωάννινα: Σε καραντίνα 27 υγειονομικοί στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο

Τι συνέβη;

2 Δεκεμβρίου 2020 10:39
Κορωνοϊός - Ιωάννινα: Σε καραντίνα 27 υγειονομικοί στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Η κατάσταση του κορωνοϊού στην Ελλάδα γίνεται όλο και πιο δύσκολη με αποτέλεσμα να να προσπαθεί η κυβέρνηση να κάνει ότι μπορεί για να αντιμετωπίσει όλο αυτό που συμβαίνει, ενώ πριν λίγη ώρα ο Στέλιος Πέτσας μίλησε για παράταση του lockdown.

Συγκεκριμένα εκτός λειτουργίας τέθηκε η δεύτερη Μονάδα Λοιμωδών του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ιωαννίνων μετά από δύο θετικά κρούσματα που επιβεβαιώθηκαν στο προσωπικό της.

Σύμφωνα με πληροφορίες του epiruspost.gr θετικός στην COVID-19 βρέθηκε ένας γιατρός και μία νοσηλεύτρια με αποτέλεσμα να σημάνει συναγερμός. Η Μονάδα, η οποία διαθέτει αρνητική πίεση, εκκενώθηκε. Οι οκτώ ασθενείς που νοσηλευόταν μεταφέρθηκαν στις υπόλοιπες Μονάδες Ειδικών Λοιμώξεων (ΜΕΛ) του νοσοκομείου.

Στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων τέθηκαν σε καραντίνα 27 υγειονομικοί.

Ταυτόχρονα έξι γιατροί, 15 νοσηλευτές και νοσηλεύτριες και έξι καθαρίστριες τέθηκαν σε καραντίνα για τις επόμενες ημέρες.

Σε όλο το προσωπικό της ΜΕΛ έγιναν rapid test τα οποία ήταν αρνητικά όμως θα επαναληφθούν τις επόμενες ημέρες καθώς θεωρείται ότι ο χρόνος επώασης του ιού δεν ήταν αρκετός. Το θέμα που εγείρει ερωτήματα και αναμένεται να εξετάσει η Επιτροπή Λοιμώξεων του νοσοκομείου αφορά στην πηγή μετάδοσης του ιού στο προσωπικό της Μονάδας, όπου όλα λειτουργούν με κανόνες ύψιστης προστασίας.

Κορωνοϊός - Τρίπολη: Συναγερμός σε στρατόπεδο της Πολεμικής Αεροπορίας - Βρέθηκαν θετικοί δεκάδες σμηνίτες

Στην Τρίπολη έχει σημάνει συναγερμός και συγκεκριμένα στο Γενικό Επιτελείο Αεροπορίας διότι βρέθηκαν θετικοί στον κορωνοϊό νεοσύλλεκτοι σμηνίτες. Υπενθυμίζεται ότι και στα Ιωάννινα στο στρατόπεδο "Κατσιμήτρου" βρέθηκαν θετικοί στον ιό δεκάδες φαντάροι.

Συγκεκριμένα στο Γενικό Επιτελείο Αεροπορίας, στην 124 Πτέρυγα Bασικής Eκπαίδευσης στην Τρίπολη, έχουν εντοπιστεί πάνω από 50 κρούσματα κορωνοϊού, που αφορούν στην πλειοψηφία τους σε στρατεύσιμους, ενώ σύμφωνα με τις πληροφορίες που μετέδωσε το Open TV κι ο Νίκος Γιαπρακάς στην «Ώρα Ελλάδος», είναι πιθανό να υπάρχουν και κάποιοι ελάχιστοι μόνιμοι που έχουν νοσήσει.

Πρόκειται για σμηνίτες της τελευταίας ΕΣΣΟ που παρουσιάστηκε στις 16 Νοεμβρίου. Κάποιοι είχαν κορωνοϊό, εντοπίστηκαν κατά την είσοδό τους κι απομονώθηκαν, αλλά φαίνεται πως ήταν και κάποιοι ασυμπτωματικοί που μετέδωσαν τον ιό.

Στην Τρίπολη βρέθηκαν θετικοί στον κορωνοϊό δεκάδες σμηνίτες της Πολεμικής Αεροπορίας.

Το ευχάριστο είναι ότι δεν υπάρχουν σοβαρά νοσούντες, η πτέρυγα βρίσκεται σε καραντίνα, ενώ δεν έχει γίνει και η ορκωμοσία. Στο στρατόπεδο υπάρχει ανησυχία, καθώς είναι πιθανό να εντοπιστούν κι άλλα κρούσματα, αλλά και στην ευρύτερη περιοχή εκτός στρατοπέδου που κινούνται οι στρατεύσιμοι. Για το συμβάν είναι ενήμερος φυσικά και ο ΕΟΔΥ και πλέον η 124 Πτέρυγα βασικής εκπαίδευσης των σμηνιτών βρίσκεται σε «κλοιό» με στόχο να μην διασπαρεί τόσο στο υπόλοιπο στράτευμα, όσο και στην τοπική κοινωνία ο ιός.

Σύμφωνα με την χθεσινή καταγραφή του ΕΟΔΥ στην Αρκαδία εντοπίστηκαν 10 νέα κρούσματα κορωνοϊού, κάτι που σημαίνει ότι δεν έχουν συμπεριληφθεί στον αριθμό και οι σμηνίτες που νοσούν.

 

Περιφέρεια

Ροή ειδήσεων

Share