Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Κορωνοϊός - Τρίπολη: Συναγερμός σε στρατόπεδο της Πολεμικής Αεροπορίας - Βρέθηκαν θετικοί δεκάδες σμηνίτες

Πρόκειται για νεοσύλλεκτους σμηνίτες

2 Δεκεμβρίου 2020 08:59
Κορωνοϊός - Τρίπολη: Συναγερμός σε στρατόπεδο της Πολεμικής Αεροπορίας - Βρέθηκαν θετικοί δεκάδες σμηνίτες
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Στην Τρίπολη έχει σημάνει συναγερμός και συγκεκριμένα στο Γενικό Επιτελείο Αεροπορίας διότι βρέθηκαν θετικοί στον κορωνοϊό νεοσύλλεκτοι σμηνίτες. Υπενθυμίζεται ότι και στα Ιωάννινα στο στρατόπεδο "Κατσιμήτρου" βρέθηκαν θετικοί στον ιό δεκάδες φαντάροι.

Συγκεκριμένα στο Γενικό Επιτελείο Αεροπορίας, στην 124 Πτέρυγα Bασικής Eκπαίδευσης στην Τρίπολη, έχουν εντοπιστεί πάνω από 50 κρούσματα κορωνοϊού, που αφορούν στην πλειοψηφία τους σε στρατεύσιμους, ενώ σύμφωνα με τις πληροφορίες που μετέδωσε το Open TV κι ο Νίκος Γιαπρακάς στην «Ώρα Ελλάδος», είναι πιθανό να υπάρχουν και κάποιοι ελάχιστοι μόνιμοι που έχουν νοσήσει.

Πρόκειται για σμηνίτες της τελευταίας ΕΣΣΟ που παρουσιάστηκε στις 16 Νοεμβρίου. Κάποιοι είχαν κορωνοϊό, εντοπίστηκαν κατά την είσοδό τους κι απομονώθηκαν, αλλά φαίνεται πως ήταν και κάποιοι ασυμπτωματικοί που μετέδωσαν τον ιό.

Το ευχάριστο είναι ότι δεν υπάρχουν σοβαρά νοσούντες, η πτέρυγα βρίσκεται σε καραντίνα, ενώ δεν έχει γίνει και η ορκωμοσία. Στο στρατόπεδο υπάρχει ανησυχία, καθώς είναι πιθανό να εντοπιστούν κι άλλα κρούσματα, αλλά και στην ευρύτερη περιοχή εκτός στρατοπέδου που κινούνται οι στρατεύσιμοι. Για το συμβάν είναι ενήμερος φυσικά και ο ΕΟΔΥ και πλέον η 124 Πτέρυγα βασικής εκπαίδευσης των σμηνιτών βρίσκεται σε «κλοιό» με στόχο να μην διασπαρεί τόσο στο υπόλοιπο στράτευμα, όσο και στην τοπική κοινωνία ο ιός.

Σύμφωνα με την χθεσινή καταγραφή του ΕΟΔΥ στην Αρκαδία εντοπίστηκαν 10 νέα κρούσματα κορωνοϊού, κάτι που σημαίνει ότι δεν έχουν συμπεριληφθεί στον αριθμό και οι σμηνίτες που νοσούν.

Κορωνοϊός: Απαραίτητη η μείωση του συνωστισμού έξω από τα σχολεία - Αυξημένοι οι αριθμοί των κρουσμάτων

Η κατάσταση του κορωνοϊού στην Ελλάδα τις τελευταίες έχει φέρει τα πάνω κάτω διότι δύσκολα φαίνονται τα πράγματα για την άρση του lockdown αλλά και γενικά για το άνοιγμα των σχολείων, ενώ υπάρχει μεγάλη περίπτωση να γίνει παράταση σε όλα αυτά.

Συγκεκριμένα στο ερώτημα γιατί, παρά τα μέτρα και το lockdown, οι αριθμοί του κορωνοϊού εξακολουθούν να είναι αυξημένοι στη χώρα μας, απάντησε η Αθηνά Λινού, μιλώντας στην εκπομπή «Ώρα Ελλάδος» και το OPEN TV, αναφέροντας πως ο ιός «πλέον έχει μπει στα σπίτια μας. Ο ιός μεταδίδεται ενδοοικογενειακά» και τόνισε πως θα πρέπει «να έχουμε το νου μας στο παραμικρό σύμπτωμα».

Αναφορικά με το άνοιγμα των σχολείων και συγκεκριμένα των δημοτικών και αν αυτό πρέπει να γίνει με τα τωρινά δεδομένα, η κυρία Λινού σημείωσε: Όπως είναι σήμερα τα πράγματα, δεν θα μπορούσαν να ανοίξουν. Πρέπει να μειώσουμε τον συνωστισμό έξω από τα σχολεία», ενώ πρότεινε διαφορετικές ώρες προσέλευσης για κάθε τάξη ώστε να μην συγχρωτίζονται μαθητές και γονείς στις εισόδους.

Τέλος, σχετικά με το ζήτημα που έχει προκύψει για τις καταγραφές των κρουσμάτων από τον ΕΟΔΥ και κατά πόσον αυτές αποδίδουν την πραγματικότητα, η κυρία Λινού τόνισε πως δεν πιστεύει ότι αλλοιώθηκαν τα στοιχεία, ωστόσο ανέφερε πως «δεν υπάρχει διαφάνεια στα δεδομένα», εξηγώντας πως δεν δίνονται όλες οι απαραίτητες πληροφορίες, όπως «μια περιγραφή των τεστ ανά περιοχή, ανά ηλικία κλπ.» ή τόσα κρούσματα θετικά από τα πόσα συνολικά, ώστε να γνωρίζουν οι επιστήμονες πού υπάρχει συρροή. «Σε άλλες χώρες αυτό γίνεται κι αναλόγως ανοίγουν και κλείνουν περιοχές», πρόσθεσε και σχολιάζοντας το θέμα των τεστ, είπε: «Τεστ γίνονται λίγα και δεν συνταγογραφούνται».

 

Κοινωνία

Ροή ειδήσεων

Share