Σάββατο, 23 Ιανουαρίου 2021

Κορωνοϊός - Νοσοκομείο Καρδίτσας: Κανένας διασωληνωμένος ασθενής δεν καθυστέρησε να μπει σε ΜΕΘ

Όλα όσα είπεο ο διοικητής του Γενικού Νοσοκομείου Καρδίτσας

1 Δεκεμβρίου 2020 20:56
Κορωνοϊός - Νοσοκομείο Καρδίτσας: Κανένας διασωληνωμένος ασθενής δεν καθυστέρησε να μπει σε ΜΕΘ
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Ο διοικητής του Γενικού Νοσοκομείου Καρδίτσας, Δημήτρης Κεχαγιάς απάντησε την Τρίτη σε δημοσίευματα που έγιναν στον Τύπο και ειδικότερα στην καταγγελία που έκανε τη Δευτέρα ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλης Γιαννάκος, με αφορμή την κατάσταση που επικρατεί στο νοσοκομείο της πόλης με τον κορωνοϊό και ειδικότερα στο ότι υπήρξε καθυστέρηση στην εισαγωγή διασωληνωμένου ασθενή στη ΜΕΘ.

«Με αφορμή δημοσιεύματα του Τύπου, ενημερώνουμε ότι χθες, 30/11/2020, διασωληνώθηκε ασθενής στο Νοσοκομείο μας, ο οποίος και παρακολουθείτο από Ιατρό Εντατικολόγο της ΜΕΘ-COVID του Νοσοκομείου μας έως ότου σταθεροποιηθεί αναπνευστικά και σήμερα 1/12/2020 διακομίστηκε στη ΜΕΘ-COVID του Γενικού Νοσοκομείου Λαμίας», έγραψε ο κ. Κεχαγιάς στην ανακοίνωσή του.

«Ουδέποτε διασωληνωμένος ασθενής μας, εφόσον το επέτρεπε η κατάσταση της υγείας του, δεν καθυστέρησε να εισαχθεί στη ΜΕΘ του Νοσοκομείου μας ή να διακομιστεί σε ανάλογη Μονάδα άλλου Νοσοκομείου», κατέληξε ο ίδιος.

Ωστόσο θετικός στον φονικό ιό βρέθηκε και ο Περιφερειάρχης Αττικής, Γιώργος Πατούλης, ο οποίος το έκανε γνωστό από τον προσωπικό του λογαριασμό στα social media.

Κανένας διασωληνωμένος ασθενής δεν καθυστέρησε να μπει σε ΜΕΘ αναφέρουν από το νοσοκομείο Καρδίτσας

Τι είχε καταγγείλει ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ

Σύμφωνα με τα όσα κατήγγειλε τη Δευτέρα ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλης Γιαννάκος, κινδυνεύουν τόσο οι ασθενείς όσο και το προσωπικό του νοσοκομείου, καθώς «στην Ουρολογική Κλινική του ιδρύματος που μετατράπηκε σε κλινική κορωνοϊού υπάρχει διασωληνωμένος 78χρονος ασθενής με πνευμονοθώρακα και σωλήνα θωρακικής παροχέτευσης (Bülau) από το απόγευμα της Κυριακής».

«Κινδυνεύει η ζωή του ασθενούς. Το προσωπικό είναι ανεκπαίδευτο να αντιμετωπίσει τέτοιες καταστάσεις. Ψάχνουν ΜΕΘ και δεν υπάρχει πουθενά. Γίνονται συνέχεια διασωληνώσεις ασθενών με κορωνοϊό σε θαλάμους κλινικών όπου και νοσηλεύονται ημέρες μέχρι να βρεθεί ΜΕΘ. Όσοι ζήσουν», είχε αναφέρει ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ.

Θεσσαλονίκη: Φάρσα το τηλεφώνημα για βόμβα στο νοσοκομείο «Παπαγεωργίου»

Έληξε ο συναγερμός που σήμανε το απόγευμα της Τρίτης μετά από τηλεφώνημα για βόμβα στο νοσοκομείο «Παπαγεωργίου» στην πτέρυγα για Covid-19.

Στο νοσοκομείο μετέβη κλιμάκιο του Τμήματος Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών για να ελέγξει τους χώρους της πτέρυγας του κορωνοϊού, ωστόσο δεν διαπιστώθηκε κάτι και έληξε ο συναγερμός.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Thestival, άγνωστος κάλεσε στο 166 και είπε: «Ποιο νοσοκομείο εφημερεύει σήμερα;».

Ο τηλεφωνητής του ΕΚΑΒ απάντησε ότι εφημερεύει το Παπαγεωργίου. Ο άγνωστος άντρας συνέχισε: «Έχουμε βάλει βόμβα στην πτέρυγα για κορωνοϊό». Αμέσως ειδοποιήθηκε το κέντρο της Άμεσης Δράσης.

«Οι δυνάμεις της Αστυνομίας που έσπευσαν στο σημείο αποχώρησαν, αφού ολοκλήρωσαν την έρευνα. Ως εκ τούτου, η εφημερία που βρίσκεται σε εξέλιξη, συνεχίζεται κανονικά», σημειώνεται στην ανακοίνωση του νοσοκομείου.

Φάρσα για βόμβα στο νοσοκομείου Παπαγεωργίου

 

Περιφέρεια

Ροή ειδήσεων

Share