Πέμπτη, 18 Απριλίου 2024

Τραγωδία στη Θεσσαλονίκη: Νεκρός 16χρονος από φωτιά σε διαμέρισμα

Θρήνος...

1 Δεκεμβρίου 2020 11:53
Τραγωδία στη Θεσσαλονίκη: Νεκρός 16χρονος από φωτιά σε διαμέρισμα
Από Γιάννης Κυριακόπουλος

Τραγικό θάνατο βρήκε το πρωί της Τρίτης ένας 16χρονος στη Θεσσαλονίκη, μετά από φωτιά που ξέσπασε στο διαμέρισμα όπου διέμενε. Ακόμα μία τραγωδία από πυρκαγιά σε διαμέρισμα, που φέρνει στις μνήμες τον θάνατο του 65χρονου στο Νέο Κόσμο.

Συγκεκριμένα, λίγο πριν τις 11:00 ξέσπασε πυρκαγιά σε διαμέρισμα τρίτου ορόφου πολυκατοικίας επί της οδού Νάτσινα. Άμεσα στο σημείο έσπευσαν δυνάμεις της Πυροσβεστικής και της ΕΛΑΣ, οι οποίες προχώρησαν σε εκκένωση της πολυκατοικίας.

Οι πυροσβέστες έθεσαν γρήγορα τη φωτιά υπό έλεγχο, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες του thestival, στο διαμέρισμα εντόπισαν νεκρό το 16χρονο αγόρι.

Ζάκυνθος: Απίστευτες οι εικόνες μετά την μεγάλη φωτιά (βιντεο)

Θλίψη προκαλούν οι εικόνες πάνω από την καμένη περιοχή της παραλίας Ναυάγιο στη Ζάκυνθο. Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, η φωτιά που ξέσπασε το μεσημέρι της Κυριακής κοντά στη διασταύρωση της Μονής Αγίου Γεωργίου των Κρημνών είχε ως αποτέλεσμα να γίνουν στάχτη πάνω από 1.500 στρέμματα. Υπενθυμίζουμε ότι στην ίδια φωτιά κινδύνευε και οικισμός να καεί.

Οι πυροσβέστες κατέβαλαν υπεράνθρωπες προσπάθειες και τελικά κατάφεραν να οριοθετήσουν τη φωτιά το πρωί της Δευτέρας, ενώ ρίψεις νερού πραγματοποίησαν με το πρώτο φως της ημέρας δυο ελικόπτερα, δυο πετζετέλ και ένα καναντέρ. Δυστυχώς, όλο το βράδυ συνέχισε το καταστροφικό της έργο, με αποτέλεσμα εκατοντάδες στρέμματα να γίνουν στάχτη.

Στο νησί βρέθηκαν ο Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας Βασίλειος Παπαγεωργίου και ο Αρχηγός Π.Σ. Αντιστράτηγος Στέφανος Κολοκούρης.

Ο Αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος αναφέρθηκε στις ιδιαιτερότητες του συγκεκριμένου περιστατικού που τον έκαναν να έρθει στο νησί. Είπε πως επρόκειτο για μία δύσκολη πυρκαγιά που ξέσπασε σε δύσβατη περιοχή, χωρίς δρόμους πρόσβασης, ενώ έπνεαν ισχυροί άνεμοι στο νησί. Οι συνθήκες δημιουργούν εύλογα ερωτήματα για τα αίτια της πυρκαγιάς, τα οποία ωστόσο διερευνώνται από το ανακριτικό τμήμα της Π.Υ.

Νύχτα κόλαση στη Ζάκυνθο: Χιλιάδες στρέμματα έχουν γίνει στάχτη!

Συνεχίζουν να επιχειρούν οι πυροσβεστικές δυνάμεις που βρίσκονται στην Ζάκυνθο, καθώς μεγάλη πυρκαγιά συνεχίζει να καίει δασική έκταση.

Η πυρκαγιά, που ξεκίνησε έξω από το χωριό Βολίμες, διένυσε μεγάλη απόσταση κι έχει πλέον φθάσει πάνω από την παραλία του διάσημου «Ναυαγίου» της Ζακύνθου.

Έκταση χιλιάδων στρεμμάτων έχει γίνει στάχτη. Η οικολογική καταστροφή είναι τεράστια.

Σύμφωνα με πληροφορίες, με έκτακτο δρομολόγιο από την Κυλλήνη αναμένεται να φθάσουν ενισχύσεις στη μάχη που δίνεται στην βόρεια Ζάκυνθο με την πύρινη λαίλαπα.

Από την πυρκαγιά δεν απειλούνται πάντως χωριά της περιοχής της Δημοτικής Ενότητας Ελατιών.

Επιχειρούν για να θέσουν υπό έλεγχο τη φωτιά 69 πυροσβέστες, 5 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 16 οχήματα και υδροφόρες ΟΤΑ.

Δείτε αναλυτικά το ρεπορτάζ στο παρακάτω βίντεο στο Athensmagazine.gr:

 

Κοινωνία

Ροή ειδήσεων

Share