Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

«Είχα τρομερή δύσπνοια και…» - Δραματική περιγραφή από καθηγητή για την περιπέτεια του με τον κορωνοϊό

Οι κατηγορίες του για τις ελλείψεις του συστήματος υγείας

30 Νοεμβρίου 2020 21:09
«Είχα τρομερή δύσπνοια και…» - Δραματική περιγραφή από καθηγητή για την περιπέτεια του με τον κορωνοϊό
Από Ραφαήλ Αλαγάς

Δραματική είναι η περιγραφή του καθηγητή Καρδιολογίας του ΑΠΘ, Βασίλη Βασιλικού, ο οποίος νοσεί με κορωνοϊό και νοσηλεύεται στο «Ιπποκράτειο» νοσοκομείο, συγκλονίζοντας με όσα είπε.

Όπως τόνισε μιλώντας στο «LIVE NEWS» και τον Νίκο Ευαγγελάτο, είχε τα κλασικά συμπτώματα για επτά ημέρες, ενώ την 8η επιδεινώθηκε σημαντικά η κατάστασή του και χρειάστηκε να νοσηλευτεί προκειμένου να λάβει οξυγόνο.

Ο κ. Βασιλικός υποστήριξε ότι θα παραμείνει για περίπου μια εβδομάδα ακόμα για νοσηλεία, ενώ αναφέρθηκε και στις περιπτώσεις που έχασε συναδέλφους του από κορωνοϊό, παρότι στη Θεσσαλονίκη υπήρξε ανακούφιση στα κρούσματα.

«Είχα τρομερή δύσπνοια, αλλά δεν είχα κόπωση, ενώ επίσης έχω την γεύση μου και την οσμή μου» πρόσθεσε, ενώ σημείωσε για τις δυσκολίες που έχουν οι ηλικιωμένοι ασθενείς που νοσηλεύονται στις μονάδες Covid. «Το πρόβλημα είναι η νοσηλεία των ασθενών, θα έπρεπε να υπάρχουν περισσότερες νοσηλεύτριες» τόνισε, υπογραμμίζοντας ότι θα μπορούσαν να βοηθήσουν και οι τελειόφοιτοι φοιτητές των αντίστοιχων σχολών.

Μεγαλώνει η «μαύρη» λίστα των νεκρών - Ανάσα στα κρούσματα

Μεγαλώνει η «μαύρη» λίστα των νεκρών από κορωνοϊό, καθώς υπήρξαν άλλοι 85 στο τελευταίο 24ωρο, αλλά η χώρα πήρε ελαφρά ανάσα στα κρούσματα, σημειώνοντας 1.044 νέα περιστατικά.

Την ίδια ώρα, ο αριθμός των διασωληνωμένων είναι μεν σε υψηλό νούμερο, αλλά μέρα με τη μέρα υπάρχει ελαφρά υποχώρηση και σε αυτό το κομμάτι, καθώς προ ημερών είχαμε ρεκόρ με 607 και σήμερα (30/11) υπάρχουν 600, με πιθανώς μειωτικές τάσεις.

Η ανακοίνωση του ΕΟΔΥ:

«Σήμερα ανακοινώνουμε 1044 νέα κρούσματα του νέου ιού στη χώρα, εκ των οποίων 9 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 105271, εκ των οποίων το 53.0% άνδρες.

4888 (4.6%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 28075 (26.7%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

600 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 65 ετών. 161 (26.8%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 75.8%, των διασωληνωμένων, έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. 581 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

Τέλος, έχουμε 85 ακόμα καταγεγραμμένους θανάτους και 2406 θανάτους συνολικά στη χώρα. 978 (40.6%) γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 80 έτη και το 96.6% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω».

 

Κοινωνία

Ροή ειδήσεων

Share