Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Συναγερμός στην Θεσσαλονίκη - Εντοπίστηκαν 30 κρούσματα κορωνοϊού σε γηροκομείο

Όλα τα κρούσματα είναι ασυμπτωματικά

27 Νοεμβρίου 2020 13:15
Συναγερμός στην Θεσσαλονίκη - Εντοπίστηκαν 30 κρούσματα κορωνοϊού σε γηροκομείο
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Μία ακόμα μονάδα φροντίδας ηλικιωμένων της Θεσσαλονίκης «χτυπήθηκε» από τον κορωνοϊό.

Πρόκειται για το γηροκομείο «Άγιος Νικόλαος» στη Θέρμη, όπου έχουν εντοπιστεί συνολικά 30 κρούσματα κορωνοϊού, εκ των οποίων οι πέντε εργαζόμενοι και οι υπόλοιποι περιθαλπόμενοι, χωρίς μέχρι στιγμής κάποιος να αντιμετωπίζει πρόβλημα ή να χρειαστεί να νοσηλευτεί.

Όπως ανέφερε στο Voria.gr ο διευθυντής της μονάδας, Νίκος Μακραντωνάκης, τα πρώτα κρούσματα εντοπίστηκαν πριν από δέκα ημέρες κατά τη διάρκεια των προγραμματισμένων τεστ που γίνονται τακτικά στο προσωπικό σε τρεις εργαζόμενους. Και οι τρεις ήταν ασυμπτωματικοί και τέθηκαν σε κατ’ οίκον περιορισμό.

Σε ελέγχους που έγιναν στους ασθενείς βρέθηκαν επτά θετικοί, οι οποίοι μπήκαν σε ξεχωριστή πτέρυγα, όπως προβλέπεται από τα υγειονομικά πρωτόκολλα. Οι υπόλοιποι 20, δύο εργαζόμενοι και 18 περιθαλπόμενοι διαγνώστηκαν θετικοί πέντε μέρες αργότερα.

Μακραντωνάκης: "Οι ασθενείς είναι όλοι ασυμπτωματικοί"

«Ήταν δύο νοσηλευτές, εκ των οποίων μάλιστα ο ένας είχε βγει δύο φορές αρνητικός και διαγνώστηκε θετικός στο τρίτο τεστ μέσα στην ίδια εβδομάδα. Και οι δύο εργαζόμενοι είναι σπίτι τους και είναι καλά. Οι ασθενείς είναι επίσης όλοι ασυμπτωματικοί και τους ελέγχουμε.

Βρίσκονται σε ξεχωριστή πτέρυγα, εντελώς ανεξάρτητη σε άλλο κτίριο, ώστε να είναι απομονωμένοι», ανέφερε ο κ. Μακραντωνάκης.

Σύμφωνα με τον διευθυντή όλο το διάστημα της πανδημίας έχουν τηρηθεί κατά γράμμα οι οδηγίες του ΕΟΔΥ. «Έχουμε πάρει καθαριστικά αέρος, κάνουμε καθημερινά απολυμάνσεις, λαμβάνουμε όλες τις απαραίτητες προφυλάξεις, τηρούμε όλα τα πρωτόκολλα.

Κάνουμε έναν απέραντο αγώνα με ένα διαρκές άγχος, γιατί περιθάλπουμε βαριά περιστατικά», είπε χαρακτηριστικά. Η μονάδα φιλοξενεί συνολικά 50 ηλικιωμένους και το τελευταίο δίμηνο δεν έχει δεχτεί κανέναν άλλο ασθενή. Ωστόσο 31 κρούσματα κορωνοϊού εντοπίστηκαν και σε στρατόπεδο στα Ιωάννινα.

Κορωνοϊός: Συναγερμός σε γηροκομείο της Καβάλας με νεκρό και 30 κρούσματα

Συναγερμός επικρατεί στο «Προκόπειο» γηροκομείο της Καβάλας, όπου υπάρχει ένας νεκρός από κορωνοϊό, ανάμεσα σε τρεις που διακομίστηκαν στο νοσοκομείο, μαζί με 30 κρούσματα.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι τρεις ηλικιωμένοι μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο και ένας εξ αυτών, ηλικίας 86 ετών, εξέπνευσε. Σύμφωνα με το kavalanews.gr, στο νοσοκομείο διακομίσθηκε έχοντας πυρετό και αναπνευστικά προβλήματα, με τον «κόκκινο» συναγερμό να έχει επανέλθει σε άλλες περιοχές.

Ο εντοπισμός των κρουσμάτων έγινε μετά από τεστ κορονοϊού που διενήργησε ο ΕΟΔΥ στο «Προκόπειο» γηροκομείο, που ανήκει στην Ιερά Μητρόπολη Φιλίππων, Νεαπόλεως και Θάσου. Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι όλοι οι φορείς είναι τρόφιμοι.

Οι υπόλοιποι ασθενείς είναι ασυμπτωματικοί ή παρουσιάζουν ήπια συμπτώματα.

Άγνωστο παραμένει πώς μεταδόθηκε ο κορονοϊός στο γηροκομείο, αφού οι επισκέψεις έχουν σταματήσει εδώ και μήνες. Ανησυχία επικρατεί στους συγγενείς, που δεν έχουν ακόμη ενημέρωση.

 

Κοινωνία

Ροή ειδήσεων

Share