Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Εντοπίστηκαν 31 κρούσματα κορωνοϊού σε στρατόπεδο στα Ιωάννινα

Όσοι βρέθηκαν θετικοί έχουν τεθεί σε καραντίνα

27 Νοεμβρίου 2020 11:45
Εντοπίστηκαν 31 κρούσματα κορωνοϊού σε στρατόπεδο στα Ιωάννινα
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Πάνω από 30 στρατιώτες βρέθηκαν θετικοί στον κορωνοϊό στο στρατόπεδο Κατσιμήτρου, του Περάματος στα Ιωάννινα.

Τοπικό μέσο αναφέρει ότι έχουν κάνει την εμφάνιση τους εδώ και μέρες κρούσματα στο στρατόπεδο, αλλά η 6 ΥΠΕ ενημερώθηκε μόλις δύο ημέρες πριν, με τον διοικητή, Γιάννης Καρβέλη, να δίνει την Πέμπτη εντολή για διενέργεια μοριακών τεστ, όπου και τα αποτελέσματα τους έδειξαν τα 31 κρούσματα.

Τα rapid test διενεργήθηκαν από το πρωί της Πέμπτης, ωστόσο πηγές αναφέρουν ότι από τις προηγούμενες ημέρες στρατιώτες εμφάνιζαν συμπτώματα πυρετού, όπως μεταδίδει το epiruspost.gr, ωστόσο συγκίνηση προκαλεί και η στιγμή της εξόδου ενός 68χρονου με κορωνοϊό στο νοσοκομείο των Ιωαννίνων.

Από την Ταξιαρχία αλλά και το ΓΕΣ δεν υπάρχει μέχρι στιγμής καμία επίσημη ενημέρωση. Πληροφορίες αναφέρουν ότι όσοι βρέθηκαν θετικοί έχουν τεθεί σε καραντίνα ενώ γίνεται ιχνηλάτηση επαφών και εκτός στρατοπέδου.

Στο νοσοκομείο των Ιωαννίνων τρία σοβαρά περιστατικά κορωνοϊού από την Αλβανία

«Πράσινο φως», έδωσε η Πολιτεία, για την νοσηλεία των Ελλήνων μειονοτικών της Αλβανίας, που νοσούν βαρέως από κορωνοϊό.

Το βράδυ της Δευτέρας μεταφέρθηκαν στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων με ασθενοφόρα από την Κακκαβιά 3 άτομα από την ελληνική μειονότητα: ένας ασθενής σε κρίσιμη κατάσταση από την περιοχή της Χειμάρας, ένας δάσκαλος από την Λιβαδειά με σοβαρό αναπνευστικό πρόβλημα, καθώς ένας γιατρός από την Δερβιστάνη.

Το υγειονομικό σύστημα στην Αλβανία, και ειδικά στις περιοχές της εθνικής ελληνικής μειονότητας, αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα.

Υπενθυμίζεται πως τη Δευτέρα ανακοινώθηκαν 1.388 νέα κρούσματα του νέου ιού στη χώρα μας, εκ των οποίων 11 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 93.006, εκ των οποίων το 53.3% άνδρες.

Τα 4.823 (5.2%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 23.998 (25.8%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

Συνολικά 549 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 65 ετών. Οι 151 (27.5%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 81.2%, των διασωληνωμένων, έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. 482 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

Κορωνοϊός: Αορίστου χρόνου όλοι οι γιατροί που εργάζονται στις ΜΕΘ

Μονιμοποιούνται οι γιατροί στις ΜΕΘ του ΕΣΥ, ως πράξη αναγνώρισης της προσφοράς τους τις δύσκολες μέρες της πανδημίας του κορωνοϊού. Ενώ, μια δήλωση "βόμβα" έκανε ο Γιώργος Γεραπετρίτης λέγοντας: Οι ΜΕΘ δεν είναι λύση.

Τη μονιμοποίηση των γιατρών ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης κατά τη διάρκεια της τηλεδιάσκεψης που είχε το πρωί της Τρίτης, 24 Νοεμβρίου, με τους Διοικητές των επτά Υγειονομικών Περιφερειών της χώρας και την ηγεσία του υπουργείου Υγείας.

"Είναι μία δέσμευση την οποία είχαμε αναλάβει και για όλους τους νοσηλευτές οι οποίοι προσελήφθησαν κατά τη διάρκεια αυτής της κρίσης. Επεκτείνεται και σε όλους τους γιατρούς οι οποίοι εργάζονται σήμερα στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας με συμβάσεις ορισμένου χρόνου. Είναι μία πράξη αναγνώρισης από την πολιτεία του σπουδαίου έργου που επιτέλεσαν κατά τη διάρκεια της πανδημίας, αλλά είναι και μία αδήριτη ανάγκη για τη στελέχωση των νέων Μονάδων Εντατικής Θεραπείας που έχουν ανοίξει τους τελευταίους μήνες", ανέφερε κατά την εισαγωγική τοποθέτησή του ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης τόνισε ότι "βρισκόμαστε στις πιο κρίσιμες ώρες του αγώνα με την πανδημία και θέλω και σήμερα να ακουστεί αυτό το μήνυμα παντού, κυρίως στη Βόρεια Ελλάδα", επισήμανε ωστόσο ότι το ΕΣΥ και το προσωπικό του θα συνεχίσουν να αντέχουν μολονότι λειτουργούν επί εβδομάδες "στο κόκκινο".

 

Κοινωνία

Ροή ειδήσεων

Share