Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Κορωνοϊός: 58χρονος «έσβησε» 48 ώρες μετά την εισαγωγή του στο νοσοκομείο

Σοκ

27 Νοεμβρίου 2020 09:03
Κορωνοϊός: 58χρονος «έσβησε» 48 ώρες μετά την εισαγωγή του στο νοσοκομείο
Από Γιάννης Κυριακόπουλος

Σοκ προκαλεί ο θάνατος ενός 58χρονου στον Βόλο από κορωνοϊό, καθώς ο άτυχος άνδρας άφησε την τελευταία πνοή του έπειτα από δύο μόνο ημέρες νοσηλείας στο νοσοκομείο της πόλης. Επίσης, σοκ έχει προκαλέσει στην τοπική κοινωνία του Μαρκόπουλου η είδηση πως μια νέα γυναίκα έφυγε από την ζωή μετά από σύντομη μάχη με τον κορωνοϊό!

Σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές που επικαλείται η εφημερίδα "Ταχυδρόμος", παρά τις υπεράνθρωπες προσπάθειες των γιατρών ο 58χρονος εισήχθη στην κλινική COVID-19 του νοσοκομείου με επιβαρυμένη την κατάσταση της υγείας του.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι βρισκόταν σε κατ' οίκον περιορισμό εμπύρετος για αρκετές ημέρες. Το μοναδικό πρόβλημα που αντιμετώπιζε, πριν τον "χτυπήσει" η πανδημία ήταν αρτηριακή πίεση. Και όμως, σε λίγες ημέρες ο φονικός ιός τού προκάλεσε σοβαρές δυσλειτουργίες στο αναπνευστικό σύστημα, με αποτέλεσμα, παρά τη θεραπεία που του χορηγήθηκε να καταλήξει από καρδιοαναπνευστική ανεπάρκεια.

Σύμφωνα με όσα είπε στον "Ταχυδρόμο" ο διευθυντής των ΤΕΠ Ηλίας Καραμέτος, «από οργανισμό σε οργανισμό ο ιός συμπεριφέρεται περίεργα.

Υπάρχουν δηλαδή περιπτώσεις ασθενών μεγάλης ηλικίας που καταφέρνουν, παρά το γεγονός ότι είναι καταβεβλημένοι, να ξεπεράσουν τον κίνδυνο και άλλοι που χωρίς να αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα υγείας, επειδή αψηφούν τα πρώτα συμπτώματα, καθυστερούν να προσέλθουν στο νοσοκομείο για νοσηλεία, είτε γιατί φοβούνται τη διασπορά του ιού, είτε διότι εκτιμούν ότι μπορεί να ξεπεράσουν το πρόβλημα κατ' οίκον και όταν σπεύδουν για νοσηλεία, ο οργανισμός τους είναι ήδη επιβαρυμένος και ενδεχομένως η ζημιά που προκαλείται να καταστεί μη αναστρέψιμη».

Τι βλέπουν οι ασθενείς που πεθαίνουν από κορωνοϊό - Σοκαριστικό βίντεο γιατρού

Σοκάρει γιατρός στις ΗΠΑ, ο οποίος γύρισε ένα βίντεο για να δείξει στον κόσμο τι βλέπουν τις τελευταίες τους στιγμές οι ασθενείς που καταλήγουν από κορωνοϊό, στην προσπάθειά του να περάσει το μήνυμα στους πολίτες να τηρούν τα μέτρα. Ενώ, σε γρίφο έχει εξελιχθεί το ζήτημα της άρσης των μέτρων του κορωνοϊού, μετά και τις τελευταίες ανακοινώσεις για τα κρούσματα, τους θανάτους και τους διασωληνωμένους, με ορισμένους τομείς να έχουν προτεραιότητα.

Σοκάρει γιατρός στις ΗΠΑ, ο οποίος γύρισε ένα βίντεο για να δείξει στον κόσμο τι βλέπουν τις τελευταίες τους στιγμές οι ασθενείς που καταλήγουν από κορωνοϊό, στην προσπάθειά του να περάσει το μήνυμα στους πολίτες να τηρούν τα μέτρα.

«Φορέστε μάσκες – Είναι λιγότερο άβολο από να έχεις ένα κομμάτι πλαστικό στο λαιμό σου»

«Το να φοράμε τη μάσκα δεν είναι το ίδιο άβολο με το να έχεις ένα κομμάτι πλαστικό μέσα στον λαιμό σου», είναι το μήνυμα που στέλνει μέσω BBC ο Κένεθ Ρέμι στέλνοντας το δικό του μήνυμα σε όσους δεν τηρούν ένα από τα βασικά μέτρα κατά της διασποράς του κορωνοϊού.

«Ελπίζω οι τελευταίες στιγμές της ζωής σου να μην μοιάζουν κάπως έτσι», αναφέρει στο μήνυμά που θέλει να περάσει στον κόσμο δηλώνοντας ταυτόχρονα ότι ένιωσε την υποχρέωση να γυρίσει αυτό το βίντεο όταν είδε τα συναισθήματα που προκαλεί ο θάνατος ενός ασθενούς από κορωνοϊό στην ιατρική του ομάδα.

 

Κοινωνία

Ροή ειδήσεων

Share