Πέμπτη, 18 Απριλίου 2024

Κορωνοϊός: Συναγερμός σε γηροκομείο της Καβάλας με νεκρό και 30 κρούσματα

Θλιβερή μέρα...

26 Νοεμβρίου 2020 20:18
Κορωνοϊός: Συναγερμός σε γηροκομείο της Καβάλας με νεκρό και 30 κρούσματα
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Συναγερμός επικρατεί στο «Προκόπειο» γηροκομείο της Καβάλας, όπου υπάρχει ένας νεκρός από κορωνοϊό, ανάμεσα σε τρεις που διακομίστηκαν στο νοσοκομείο, μαζί με 30 κρούσματα.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι τρεις ηλικιωμένοι μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο και ένας εξ αυτών, ηλικίας 86 ετών, εξέπνευσε. Σύμφωνα με το kavalanews.gr, στο νοσοκομείο διακομίσθηκε έχοντας πυρετό και αναπνευστικά προβλήματα, με τον «κόκκινο» συναγερμό να έχει επανέλθει σε άλλες περιοχές.

Ο εντοπισμός των κρουσμάτων έγινε μετά από τεστ κορονοϊού που διενήργησε ο ΕΟΔΥ στο «Προκόπειο» γηροκομείο, που ανήκει στην Ιερά Μητρόπολη Φιλίππων, Νεαπόλεως και Θάσου. Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι όλοι οι φορείς είναι τρόφιμοι.

Οι υπόλοιποι ασθενείς είναι ασυμπτωματικοί ή παρουσιάζουν ήπια συμπτώματα.

Άγνωστο παραμένει πώς μεταδόθηκε ο κορονοϊός στο γηροκομείο, αφού οι επισκέψεις έχουν σταματήσει εδώ και μήνες. Ανησυχία επικρατεί στους συγγενείς, που δεν έχουν ακόμη ενημέρωση.

«Σας πηγαίνουμε βόλτα κύριε Βασίλη…» - Η υπέροχη στιγμή της εξόδου ενός 68χρονου με κορωνοϊό

Μια υπέροχη στιγμή υπήρξε στα Ιωάννινα, με έναν 68χρονο με κορωνοϊό και υποκείμενα νοσήματα να βγαίνει από την εντατική, προκαλώντας συγκίνηση.

Ο κύριος Βασίλης διακομίστηκε από την Κοζάνη και διασωληνώθηκε στις 17 Νοεμβρίου, αλλά 9 ημέρες μετά έβγαινε από τη ΜΕΘ.

Στο βίντεο που ακολουθεί διακρίνεται η ανακούφιση γιατρών και νοσηλευτών που αποχαιρετούν τον κύριο Βασίλη, δίνοντάς του συγχαρητήρια.

Μοναδική του «αγωνία», αφού βγήκε νικητής από τη μάχη για τη ζωή του, μην… πέσει από το φορείο.

«Μην ανησυχείτε, σας πηγαίνουμε βόλτα», του απαντούν οι ήρωες των τελευταίων μηνών, οι γιατροί και το νοσηλευτικό προσωπικό του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου.

«Στο καλό κ. Βασίλη...»

Η συγκινητική στιγμή που ένας 68χρονος με κορωνοϊό και υποκείμενα νοσήματα βγαίνει από τη ΜΕΘ στα Ιωάννινα

Posted by AthensMagazine.gr on Thursday, November 26, 2020

Στην τελική ευθεία η έγκριση των εμβολίων από τον ΕΟΦ

Με τον κορωνοϊό να εξαπλώνεται όλο και περισσότερο οι εταιρείες κάνουν τα αδύνατα δυνατά ώστε να τελειώσουν το εμβόλιο κατά του ιού και να το παραχωρήσουν για να γίνει ο εμβολιασμός.

Συγκεκριμένα ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων (EMA) ανακοίνωσε ότι περιμένει να λάβει την πρώτη αίτηση για έγκριση κυκλοφορίας ενός εμβολίου κατά της Covid-19 "τις προσεχείς ημέρες", το τελευταίο διαδικαστικό βήμα προς την διάθεση ενός εμβολίου εκτός των Ηνωμένων Πολιτειών.

Ο ευρωπαϊκός οργανισμός δεν κατονομάζει την εταιρεία από την οποία περιμένει την κατάθεση αίτησης, αλλά οι εταιρείες Pfizer Inc και BioNTEch είναι οι πλέον προχωρημένες ως προς την ρυθμιστική διαδικασία μεταξύ των τριών εταιρειών που δημοσίευσαν πρόσφατα αποτελέσματα από τις κλινικές δοκιμές της Φάσης 3 των εμβολίων τους.

 

Κοινωνία

Ροή ειδήσεων

Share