Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

«Σας πηγαίνουμε βόλτα κύριε Βασίλη…» - Η υπέροχη στιγμή της εξόδου ενός 68χρονου με κορωνοϊό

«Στο καλό κύριε Βασίλη...»

26 Νοεμβρίου 2020 19:43
«Σας πηγαίνουμε βόλτα κύριε Βασίλη…» - Η υπέροχη στιγμή της εξόδου ενός 68χρονου με κορωνοϊό
Από Ραφαήλ Αλαγάς

Μια υπέροχη στιγμή υπήρξε στα Ιωάννινα, με έναν 68χρονο με κορωνοϊό και υποκείμενα νοσήματα να βγαίνει από την εντατική, προκαλώντας συγκίνηση.

Ο κύριος Βασίλης διακομίστηκε από την Κοζάνη και διασωληνώθηκε στις 17 Νοεμβρίου, αλλά 9 ημέρες μετά έβγαινε από τη ΜΕΘ.

Στο βίντεο που ακολουθεί διακρίνεται η ανακούφιση γιατρών και νοσηλευτών που αποχαιρετούν τον κύριο Βασίλη, δίνοντάς του συγχαρητήρια, τη στιγμή που υπάρχει «κόκκινος» συναγερμός και για άλλες περιοχές.

Μοναδική του «αγωνία», αφού βγήκε νικητής από τη μάχη για τη ζωή του, μην… πέσει από το φορείο.

«Μην ανησυχείτε, σας πηγαίνουμε βόλτα», του απαντούν οι ήρωες των τελευταίων μηνών, οι γιατροί και το νοσηλευτικό προσωπικό του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου.

«Στο καλό κ. Βασίλη...»

Η συγκινητική στιγμή που ένας 68χρονος με κορωνοϊό και υποκείμενα νοσήματα βγαίνει από τη ΜΕΘ στα Ιωάννινα

Posted by AthensMagazine.gr on Thursday, November 26, 2020

Στην τελική ευθεία η έγκριση των εμβολίων από τον ΕΟΦ

Με τον κορωνοϊό να εξαπλώνεται όλο και περισσότερο οι εταιρείες κάνουν τα αδύνατα δυνατά ώστε να τελειώσουν το εμβόλιο κατά του ιού και να το παραχωρήσουν για να γίνει ο εμβολιασμός.

Συγκεκριμένα ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων (EMA) ανακοίνωσε ότι περιμένει να λάβει την πρώτη αίτηση για έγκριση κυκλοφορίας ενός εμβολίου κατά της Covid-19 "τις προσεχείς ημέρες", το τελευταίο διαδικαστικό βήμα προς την διάθεση ενός εμβολίου εκτός των Ηνωμένων Πολιτειών.

Ο ευρωπαϊκός οργανισμός δεν κατονομάζει την εταιρεία από την οποία περιμένει την κατάθεση αίτησης, αλλά οι εταιρείες Pfizer Inc και BioNTEch είναι οι πλέον προχωρημένες ως προς την ρυθμιστική διαδικασία μεταξύ των τριών εταιρειών που δημοσίευσαν πρόσφατα αποτελέσματα από τις κλινικές δοκιμές της Φάσης 3 των εμβολίων τους.

Ερντογάν: Θα αποκαλύψουμε το δικό μας εμβόλιο για τον κορωνοϊό μέχρι τον Απρίλιο

Το δικό της εμβόλιο μέχρι τον Απρίλιο σχεδιάζει να αποκαλύψει η Τουρκία, ανέφερε ο πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

«Έχουμε σημειώσει μεγάλη πρόοδο στο τοπικό μας εμβόλιο. Σχεδιάζουμε να φέρουμε το δικό μας εμβόλιο στην αγορά μέχρι τον Απρίλιο το αργότερο», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Τούρκος πρόεδρος στην Εθνοσυνέλευση.

Η Τουρκία ακολουθεί στενά τις εξελίξεις για το εμβόλιο στην Κίνα, τη Ρωσία, τις ΗΠΑ και την Ευρώπη, συνέχισε ο Ερντογάν.

«Έχουμε ήδη δώσει προπαραγγελίες για μερικά από αυτά. Ελπίζουμε να έχουμε τις πρώτες δόσεις των εμβολίων μέχρι το τέλος αυτού του μήνα», είπε. Αξιωματούχοι έχουν δηλώσει στο παρελθόν ότι οι εργαζόμενοι στον τομέα της Υγείας θα εμβολιαστούν πρώτοι.

 

Κοινωνία

Ροή ειδήσεων

Share