Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Φθιώτιδα: Μωρό έπεσε από ύψος - Βρίσκεται σε άσχημη κατάσταση

Χτύπησε σοβαρά κεφάλι του

26 Νοεμβρίου 2020 17:56
Φθιώτιδα: Μωρό έπεσε από ύψος - Βρίσκεται σε άσχημη κατάσταση
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Στη Φθιώτιδα έγινε ένα τραγικό συμβάν όπου ένα μωρό έπεσε από ύψος και χτύπησε αρκετά σοβαρά το κεφάλι του, ενώ πριν λίγες μέρες στο Καματερό ένα 5χρονο παιδί έχασε τη ζωή του όταν πέρασε από πάνω του ένα λεωφορείο.

Συγκεκριμένα στο Νοσοκομείο Παίδων της Αθήνας μεταφέρθηκε διασωληνωμένο και σε σοβαρή κατάσταση το μόλις ενός έτους κοριτσάκι μιας πολύτεκνης οικογένειας από τον Άγιο Κωνσταντίνο Φθιώτιδας, το οποίο έπεσε από ύψος και χτύπησε σοβαρά στο κεφάλι το μεσημέρι της Πέμπτης.

Σύμφωνα με πληροφορίες από το lamiareport.gr, το ατύχημα συνέβη κατά κατά τη διάρκεια παιχνιδιού με τα αδερφάκια του ηλικίας 2 έως 7 ετών, στα ελάχιστα λεπτά που η μητέρα τους έλειψε σε διπλανό δωμάτιο.

Το κοριτσάκι έπεσε από ύψος (σκάλα ή κάποια βεράντα) και χτύπησε πολύ σοβαρά στο κεφάλι. Αρχικά, το μόλις ενός έτους παιδάκι μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο στο Κέντρο Υγείας Καμένων Βούρλων κι από εκεί στο Γενικό Νοσοκομείο Λαμίας, όπου η αξονική έδειξε βαθύ θλαστικό τραύμα στο κεφάλι.

Διασωληνώθηκε και δόθηκε εντολή να διακομιστεί σε Νοσοκομείο Παίδων στην πρωτεύουσα με την κατάστασή του να θεωρείται ιδιαίτερα σοβαρή.

Κορωνοϊός: Στο «Ιπποκράτειο» σε σοβαρή κατάσταση μωρό 22 μηνών

Δραματική είναι η κατάσταση στη Θεσσαλονίκη, με ένα μωρό 22 μηνών με κορωνοϊό ακόμη να βρίσκεται στο «Ιπποκράτειο» νοσοκομείο και σε σοβαρή κατάσταση, σε ένα περιστατικό ενδεικτικό της κατάστασης στη συμπρωτεύουσα.

Όταν τελείωσε τη νυχτερινή της βάρδια, μιλώντας στους τηλεοπτικούς σταθμούς, εθελόντρια νοσηλεύτρια δήλωσε ότι το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό έδινε μάχη προκειμένου να μη διασωληνωθεί το μωρό, θετικό στον κορωνοϊό, το οποίο δεν αντιμετωπίζει άλλα προβλήματα υγείας.

«Χαίρομαι για τις νοσηλεύτριες που ήρθαν από την Κρήτη και θα κάναμε και εμείς το ίδιο. Θα πηγαίναμε όπως έρχονται να μας βοηθήσουν κι εμάς, το Ιπποκράτειο Θεσσαλονίκης, και πιστεύω και από τα υπόλοιπα νοσοκομεία, θα κάναμε και εμείς το ίδιο», τόνισε η νοσηλεύτρια.

Παράλληλα, σημείωσε ότι στο νοσοκομείο νοσηλεύονται 6 ακόμα παιδιά με κορωνοϊό, ηλικίας έως 16 ετών.

 

Κοινωνία

Ροή ειδήσεων

Share