Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Κορωνοϊός: Ποιες περιοχές βρίσκονται στο "κόκκινο"

Αναλυτικά όσα είπε ο Στέλιος Πέτσας

26 Νοεμβρίου 2020 16:53
Κορωνοϊός: Ποιες περιοχές βρίσκονται στο
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Με τον κορωνοϊό να εξαπλώνεται όλο και περισσότερο στην Ελλάδα όπου και σε δηλώσεις του ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας ανακοίνωσε ποιες περιοχές "φλέγονται" ενώ επίσης δήλωσε και ότι οι μέχρι το τέλος Ιουνίου όλοι οι Έλληνες θα έχουν κάνει το εμβόλιο.

Συγκεκριμένα τόνισε για το λόγο που επεκτείνεται το lockdown μέχρι τις 7 Δεκεμβρίου διότι σε αρκετές περιοχές της Ελλάδας ο αριθμός των κρουσμάτων, σε σχέση με τον πληθυσμό τους, είναι πολύ μεγάλος.

Οι 7 κόκκινες περιοχές σύμφωνα με τον Στέλιο Πέτσα είναι:

  • Θεσσαλονίκη
  • Σέρρες
  • Λάρισα
  • Μαγνησία
  • Αιτωλοακαρνανία
  • Αχαΐα
  • Λέσβος

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είπε κατά τη διάρκεια του briefing ότι «η απόφαση αυτή είναι επιβεβλημένη καθώς το επιδημιολογικό φορτίο εξακολουθεί να είναι υψηλό. Ιδιαίτερα σε κάποιες περιοχές, αποτελεί και πηγή ανησυχίας. Τέτοιες περιοχές -που εμφανίζουν πολύ υψηλά κρούσματα σε σχέση με τον πληθυσμό τους- είναι η Θεσσαλονίκη, οι Σέρρες, η Λάρισα, η Μαγνησία, η Αιτωλοακαρνανία, η Αχαΐα και η Λέσβος».

«Ιδίως για την πόλη της Πάτρας, ενόψει του Αγίου Ανδρέα, αυτής της μεγάλης γιορτής για την πόλη, εφιστούμε την προσοχή σε όλους ώστε να τηρούν τα μέτρα, να αποφεύγουν τον συγχρωτισμό και να γιορτάσουν μέσα μαζί με την οικογένειά τους, όχι με ανταλλαγή επισκέψεων που ούτως ή άλλως απαγορεύονται» ανέφερε και πρόσθεσε: «Κάνουμε έκκληση να μην γίνει μια ακόμη μεγάλη τοπική γιορτή, λόγος υπερμετάδοσης».

«Ο στόχος, παραμένει ένας: Οι Έλληνες να συναντηθούμε με το εμβόλιο όρθιοι και υγιείς και από την Άνοιξη του 2021, με το καλό, να ανοίξει και πάλι μία νέα εποχή για τη χώρα μας» ανέφερε.

Κορωνοϊός: Συνεχίζεται η τραγωδία - Τέσσερις νεκροί στο Νοσοκομείο του Βόλου

Συνεχίζεται η τραγική εξάπλωση του κορωνοϊού στην Ελλάδα με αποτέλεσμα όσο περνάνε οι μέρες να αυξάνονται τα κρούσματα αλλά και οι θάνατοι. Υπενθυμίζεται ότι ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας τόνισε ότι μέχρι τον Ιούνιο όλοι οι Έλληνες θα έχουν εμβολιαστεί.

Συγκεκριμένα, κατέληξαν δύο ακόμη άνδρες που νοσηλεύονταν σε κλίνες covid του Γενικού Νοσοκομείου Βόλου - Αχιλλοπούλειο και συγκεκριμένα ένας 93χρονος και ένας 69χρονος, που προσβλήθηκαν από τον ιό ενώ νοσούσαν από πολυοργανικά σύνδρομα και αρτηριακή πίεση.

Το πρωί της Πέμπτης 26 Νοεμβρίου έχασαν τη ζωή τους μια 74χρονη γυναίκα και ένας άντρας 58 ετών, σύμφωνα με το e-thessalia.gr. Σημειώνεται ότι την παράταση του lockdown έως τις 06:00 το πρωί της 7ης Δεκεμβρίου ανακοίνωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας.

Για «κόκκινες» περιοχές λόγω κορωνοϊού έκανε λόγο ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών.

 

Κοινωνία

Ροή ειδήσεων

Share