Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Κορωνοϊός: «Συναγερμός» στην Πάτρα ενόψει της γιορτής του Αγίου Ανδρέα

Όλα όσα είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος

26 Νοεμβρίου 2020 13:49
Κορωνοϊός: «Συναγερμός» στην Πάτρα ενόψει της γιορτής του Αγίου Ανδρέα
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

«Να μη γίνει αφορμή για υπερμετάδοση στην Πάτρα» είπε αναφερόμενος στην 30η Νοεμβρίου και στη γιορτή του Αγίου Ανδρέα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας.

Ο Άγιος Ανδρέας είναι ο πολιούχος της αχαϊκής πρωτεύουσας και στόχος των αρχών είναι να αποφευχθούν οι εικόνες που είδαμε να εκτιλύσσονται στη γιορτή του Αγίου Δημήτριου στη Θεσσαλονίκη.

Οι αστυνομικές δυνάμεις θα βρίσκονται επί ποδός για την αυστηρή τήρηση των μέτρων κατά του κορωνοϊού και την αποφυγή εικόνων συνωστισμού. Ωστόσο σήμερα ο Στέλιος Πέτσας έκανε γνωστό ότι θα παραταθεί το Lockdown μέχρι 7 Δεκεμβρίου.

Κορωνοϊός: Εκτός ελέγχου η κατάσταση στη Δράμα

Με φόντο την πρώτη αεροδιακομιδή ασθενών με κορωνοϊό από τη Βόρεια Ελλάδα στην Αθήνα, που ξεκίνησε το πρωί της Πέμπτης, το δεύτερο «κύμα» της πανδημίας, δείχνει ότι συνεχίζει να είναι εδώ.

Ειδικότερα, τρεις ασθενείς από τη Δράμα μεταφέρθηκαν το πρωί της Πέμπτης, με ειδική πτήση από το αεροδρόμιο της Καβάλας και μέσα σε ειδικές κάψουλες, με αεροσκάφος C-130 σε νοσοκομεία της Αθήνας.

Πρόκειται για δύο 76χρονους και έναν 75χρονο που νοσούν βαριά, ενώ σήμερα μια 27χρονη έχασε τη ζωή της από τον κορωνοϊό.

Οι τρεις ασθενείς θα μεταφερθούν στα Νοσοκομεία «Ευαγγελισμός», «Σωτηρία» και «Αττικόν».

Ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλης Γιαννάκος, υπογράμμισε ότι «δυστυχώς, η κατάσταση στη Δράμα είναι τραγική, η μπάλα χάθηκε, για να μιλήσουμε τη γλώσσα της αλήθειας, ενώ έχουν συμβεί εγκληματικές αμέλειες, αφού στις κλινικές έχουν αναμειχθεί ασθενείς που νοσούν με COVID-19, με άλλους ασθενείς που πάσχουν από άλλα νοσήματα».

Επίσης, τρεις νέοι σε ηλικία διασωληνωμένοι ασθενείς με κορωνοϊό από το νοσοκομείο της Δράμας, βρίσκονται αυτή την στιγμή στο νοσοκομείο της Καβάλας σε ΜΑΦ και αναμένουν το αεροπλάνο του Στρατού προκειμένου να αεροδιακομισθούν στην Αττική, και από εκεί σε διαθέσιμη ΜΕΘ.

Δυστυχώς στη Βόρεια Ελλάδα, δεν υπάρχουν πλέον διαθέσιμες κλίνες Εντατικής Θεραπείας, καταλήγει ο κ. Γιαννάκος.

Ανακοίνωση του νοσοκομείου Δράμας

Η ΕΡΤ μετέδωσε πως στο νοσοκομείο της Δράμας υπήρχε μεγάλη πίεση και προβλήματα με τη διάθεση οξυγόνου, το νοσοκομείο, ωστόσο, σε ανακοίνωσή του διαψεύδει την εν λόγω πληροφορία.

Όπως τονίζει σε σχετική ανακοίνωσή του:

«Κανένα απολύτως πρόβλημα δεν δημιουργήθηκε με την απαραίτητη παροχή οξυγόνου σε Κλινική COVID. Όλοι οι νοσηλευόμενοι ασθενείς στο Νοσοκομείο μας έχουν την απαιτούμενη ιατροφαρμακευτική και νοσηλευτική φροντίδα.

Η παρέμβαση στην οποία έχει ήδη προβεί το Νοσοκομείο και για την οποία χρηματοδοτείται από την Περιφέρεια Α.Μ.Θ. με τήρηση όλων των νόμιμων διαδικασιών, αφορά στην αύξηση της παροχής οξυγόνου του υποσταθμού από 14-18m3/h σε 2*25m3/h στην Κλινική COVID 2, προκειμένου να υπάρχει ενίσχυση της υφιστάμενης παροχής».

Και συμπληρώνει:

«Για να επιτευχθεί το παραπάνω και με γνώμονα την απόλυτη ασφάλεια για τους ασθενείς της συγκεκριμένης Κλινικής, προμηθευόμαστε φιάλες οξυγόνου προκειμένου να παρασχεθεί οξυγόνο στους νοσηλευόμενους, για το χρονικό διάστημα της 1 ώρας που θα χρειαστεί για την αναβάθμιση του υποσταθμού».

 

Κοινωνία

Ροή ειδήσεων

Share