Τρίτη, 16 Απριλίου 2024

Έπιασαν 77χρονο που δηλητηρίασε σκύλο με φόλα στην Λιβαδειά

Οι πράξεις του ηλικιωμένου καταγράφηκαν από τις κάμερες

26 Νοεμβρίου 2020 12:27
Έπιασαν 77χρονο που δηλητηρίασε σκύλο με φόλα στην Λιβαδειά
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Αντιμέτωπος με βαρύτατη ποινή κάθειρξης βρίσκεται ένας αδίστακτος ηλικιωμένος, ο οποίος καταγράφηκε από τις κάμερες του κλειστού κυκλώματος του σπιτιού μιας 60χρονης σε χωριό της Λιβαδειάς να δηλητηριάζει με φόλα τον σκύλο της μέσα στο περιφραγμένο οικόπεδο!

Η γυναίκα βρήκε το άτυχο ζώο ετοιμοθάνατο και το μετέφερε σε κτηνίατρο, που όμως δεν κατάφερε να το σώσει. Στη συνέχεια, παρέδωσε στους αστυνομικούς του τμήματος Λιβαδειάς το οπτικό υλικό που είχε καταγραφεί από τις κάμερες και έδειχνε τον 77χρονο δράστη να ρίχνει την δηλητηριασμένη τροφή στον άτυχο σκύλο.

Ο ηλικιωμένος συνελήφθη και οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Λιβαδειάς, ο οποίος του άσκησε δίωξη για θανάτωση ζώου και τον παρέπεμψε να απολογηθεί στον ανακριτή.

Με την ευκαιρία διαβάστε και αυτό: Φλώρινα: Τουλάχιστον 50 σκύλοι δηλητηριασμένοι από φόλες!

Με την πρόσφατη αυστηροποίηση των ποινών για τέτοιου είδους αδικήματα που μετατράπηκαν σε κακουργηματικού χαρακτήρα, απειλείται με ποινή κάθειρξης ως δέκα ετών και με εξ ίσου βαριά χρηματική ποινή.

Τραγικό! Μαζική εξόντωση σκύλων δίπλα σε παιδική χαρά!

Αδίστακτοι δράστες τοποθέτησαν φόλες κοντά στην παιδική χαρά και μέσα σε αυλές σπιτιών, στην Κοιλάδα Ερμιονίδας. Τρία από τα σκυλιά, που έπεσαν στην παγίδα, δεν τα κατάφεραν.

Δείτε επίσης: Πέλλα: Δικογραφία σε βάρος 45χρονου που δηλητηρίασε με φόλες σκυλιά!

Ένα αποτρόπαιο θέαμα αντίκρυσαν το πρωί της Τρίτης βγαίνοντας από τα σπίτια τους, οι κάτοικοι του μικρού χωριού Κοιλάδα Ερμιονίδας, με νεκρά σκυλιά σε αυλές και στο δρόμο.

Αδίστακτοι δράστες τοποθέτησαν φόλες κοντά στην παιδική χαρά και μέσα σε αυλές σπιτιών, ενώ τρία από τα σκυλιά, που έπεσαν στην παγίδα, δεν τα κατάφεραν.

Πρόκειται για εικόνες «ντροπής και αίσχους», όπως λέει χαρακτηριστικά το Φιλοζωικό Σωματείο «Αγάπη - Φιλοζωικό & Περιβαλλοντικό Σωματείο Ερμιονίδας», που μέλη του έσπευσαν μήπως σώσουν τα τετράποδα από το φρικτό θάνατο και τα κατάφεραν με αρκετά από αυτά.

Σύμφωνα με όσα αναφέρει ο σύλλογος στην καταγγελία του:

«Εικόνες ντροπής και αίσχους μας περίμεναν σήμερα το πρωί να αντικρύσουμε στην Κοιλάδα Αργολίδος!

Φόλες κοντά στην παιδική χαρά και μέσα σε αυλές σπιτιών!!!!!!!!!!!

Σκότωσαν 3 αθώα ανυπεράσπιστα πλάσματα!

Τα υπόλοιπα που διασώθηκαν απομακρύνθηκαν από μέλη του Φιλοζωικού σωματείου μας και τη βοήθεια των λιγοστών εθελοντών που έσπευσαν σε βοήθεια όταν οι περισσότεροι ντόπιοι κάτοικοι του χωριού ΟΧΙ απλά ήταν απλοί θεατές ΑΛΛΑ απέδωσαν και την ευθύνη των αδέσποτων στο Φιλοζωικό Σωματείο!

Ζητάμε από τον ΔΗΜΟ Ερμιονίδας να αναλάβει τις ευθύνες του έναντι του συγκεκριμένου περιστατικού και όχι μόνο!

Να ψάξει και να κυνηγήσει τους υπεύθυνους της δολοφονίας των 3 σκύλων στην Κοιλάδα σήμερα 24/9/19 και να ζητήσει την παραδειγματική τους τιμωρία!

Ζητάμε από τον Δήμο Ερμιονίδας να αναλάβει τις ευθύνες του έναντι της ευζωίας των αδέσποτων ζώων του δήμου, αλλά και την αποφυγή παρόμοιων αποτρόπαιων περιστατικών όπως το σημερινό».

 

Κοινωνία

Ροή ειδήσεων

Share