Παρασκευή, 15 Ιανουαρίου 2021

Σεισμός τώρα 3,6 Ρίχτερ στην Αστυπάλαια

Που ήταν το επίκεντρο

26 Νοεμβρίου 2020 11:22
Σεισμός τώρα 3,6 Ρίχτερ στην Αστυπάλαια
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Σεισμός 3,6 Ρίχτερ σημειώθηκε το πρωί της Πέμπτης στα ανοιχτά της Αστυπάλαιας. Σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών ο σεισμός σημειώθηκε 43 χιλιόμετρα ανατολικά νοτιοανατολικά του νησιού.

Η Χώρα ή Αστυπάλαια είναι πρωτεύουσα και λιμάνι της νήσου Αστυπάλαιας των Δωδεκανήσων. Βρίσκεται στη νότια πλευρά του νησιού και έχει 1.055 κατοίκους σύμφωνα με την απογραφή του 2011 και είναι ο μεγαλύτερος οικισμός του νησιού.

Δείτε πώς κατέγραψε το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών την σεισμική δόνηση ανοιχτά του νησιού. Ασθενής σεισμική δόνηση είχε σημειωθεί και στα Γρεβενά.

Σεισμός τώρα στην Αστυπάλαια

Σεισμός μεγέθους 4 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε νότια της Κρήτης. Σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο Αθηνών, η σεισμική δόνηση σημειώθηκε στις 23:24 στη θαλάσσια περιοχή ανοιχτά της Κρήτης.

Πιο συγκεκριμένα, το επίκεντρο του σεισμού εντοπίστηκε στα 100 χιλιόμετρα νότια της Αρβης, με το εστιακό βάθος να έχει εκτιμηθεί στα 8,6 χιλιόμετρα. Ο σεισμός έγινε αισθητός στα νότια του νησιού, ωστόσο δεν έχει προκαλέσει προβλήματα.

Ο σεισμός καταγράφεται 12 χιλιόμετρα δυτικά νοτιοδυτικά του παραθαλάσσιου χωριού.

Σεισμός 4 ρίχτερ νότια της Κρήτης

Σεισμός 3,4 Ρίχτερ στη Κρήτη

Σεισμός 3,4 Ρίχτερ σημειώθηκε στη θαλάσσια περιοχή, 12 χιλιόμετρα δυτικά της Άρβης στην Κρήτη. Το εστιακό βάθος εντοπίζεται στα 33 χιλιόμετρα.

undefined

Διπλή σεισμική δόνηση στη Σάμο

Διπλή ασθενής σεισμική δόνηση σημειώθηκε τα ξημερώματα της Παρασκευής σε υποθαλάσσια περιοχή, κοντά στη Σάμο.

Ο πρώτος χρονικά σεισμός, μεγέθους 3,9 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, σύμφωνα με την αυτόματη λύση του Ευρωπαϊκού - Μεσογειακού Σεισμολογικού Κέντρου (EMSC), σημειώθηκε στις 02:58 μετά τα μεσάνυχτα (ξημερώματα Παρασκευής 20/11), σε υποθαλάσσια περιοχή, βόρεια της Σάμου.

Ο δεύτερος χρονικά σεισμός, μεγέθους 3,7 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, σύμφωνα με την αυτόματη λύση του Ευρωπαϊκού - Μεσογειακού Σεισμολογικού Κέντρου (EMSC), σημειώθηκε στις 03:13 μετά τα μεσάνυχτα (ξημερώματα Παρασκευής 20/11), σε υποθαλάσσια περιοχή, βόρεια από το Νέο Καρλόβασι της Σάμου.

Διπλός σεισμός στη Σάμο

Το εστιακό βάθος των δύο σεισμών υπολογίζεται στα 5 και 10 χλμ. αντίστοιχα, σύμφωνα με το EMSC. Επίσης πριν λίγες μέρες σημειώθηκε σεισμός 3,4 Ρίχτερ στην Ικαρία όπου και είχε εστιακό βάθος 10 χλμ.

 

Περιφέρεια

Ροή ειδήσεων

Share