Σάββατο, 20 Απριλίου 2024

Νεκρός από κορωνοϊό 37χρονος στην Θεσσαλονίκη

Συνεχίζεται το θρίλερ

25 Νοεμβρίου 2020 17:42
Νεκρός από κορωνοϊό 37χρονος στην Θεσσαλονίκη
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Άλλη μια ανθρώπινη τραγωδία εν μέσω της πανδημίας καταγράφηκε στη Θεσσαλονίκη με θύμα έναν 37χρονο οικογενειάρχη, ο οποίος είχε νοσήσει από κορωνοϊό.

Ο πατέρας τριών μικρών παιδιών έχασε χθες βράδυ τη ζωή του, μετά από μάχη που έδωσε με τον φονικό ιό επί δύο εβδομάδες στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ, της Θεσσαλονίκης.

Σύμφωνα με πληροφορίες της Voria.gr, o 37χρονος από τους Αμπελόκηπους Θεσσαλονίκης έπασχε από υποκείμενα νοσήματα, καθώς είχε πρόβλημα με την καρδιά του. Από την αρχή που ξέσπασε η πανδημία, γνωρίζοντας το πρόβλημά του, ήταν ιδιαίτερα προσεκτικός, καθώς φοβόταν μη νοσήσει από κορωνοϊό.

Σύμφωνα με το περιβάλλον του άτυχου άντρα, πριν από περίπου δύο εβδομάδες παρουσιάστηκαν τα συμπτώματα, με πόνους στο σώμα, έντονο βήχα και πυρετό. Σε συνεννόηση με τον γιατρό του, έγινε η εισαγωγή στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ όπου μετά από τεστ διαπιστώθηκε ότι ήταν θετικός σε κορωνοϊό.

Επί μία εβδομάδα, νοσηλευόταν με παροχή οξυγόνου. Η κατάσταση της υγείας του, όμως, επιδεινώθηκε και χρειάστηκε να διασωληνωθεί. Μέσα σε δύο μέρες ο 37χρονος πατέρας δεν άντεξε και έχασε τη μάχη για τη ζωή χθες το βράδυ. Παράλληλα σε μια πράξη ανθρωπιάς προχώρησε το νοσοκομείο Παπανικολάου, καθώς προσφέρει ψυχολογική υποστήριξη σε πολίτες με επιβαρυμένη ψυχική υγεία.

Συντετριμμένοι οι δικοί του άνθρωποι δεν μπορούν να πιστέψουν την τραγική κατάληξη που είχε ο 37χρονος, ο οποίος άφησε πίσω του τρία μικρά παιδιά. Αυτό που θέλουν να επισημάνουν είναι το πόσο επικίνδυνος είναι αυτός ο ιός όχι μόνο για τους ανθρώπους μεγάλης ηλικίας, αλλά και για τους νέους, ειδικά αν ταλαιπωρούνται και από κάποιο άλλο πρόβλημα υγείας.

Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων: «Ελπίζουμε σε έγκριση των εμβολίων πριν τα Χριστούγεννα»

Ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων (EMA) ελπίζει ότι θα είναι σε θέση να καταλήξει σε επιστημονική άποψη για τα εμβόλια κατά της Covid-19, που έχουν καταθέσει αίτηση για έγκριση, πριν από τα Χριστούγεννα, δήλωσε ο διευθυντής του οργανισμού.

«Αν όλα πάνε καλά έχουμε μεγάλες ελπίδες ότι θα έχουμε μία θετική γνωμοδότηση πριν από τα Χριστούγεννα», δήλωσε ο εκτελεστικός διευθυντής του EMA σε συνέντευξή του στο ραδιοφωνικό δίκτυο RTE.

Σε αυτό το πλαίσιο, ο υπουργός Υγείας των Ηνωμένων Πολιτειών, Άλεξ Αζάρ, ανακοίνωσε χθες πως ο Οργανισμός Τροφίμων και Φαρμάκων της χώρας, θα εξετάσει την αίτηση των Pfizer Και BioNTech για επείγουσα έγκριση του εμβολίου τους στις 10 Δεκεμβρίου.

 

Κοινωνία

Ροή ειδήσεων

Share