Πέμπτη, 25 Απριλίου 2024

Κορωνοϊός: Δύο άτομα κατέληξαν σε Κρήτη και Βόλο

Συνεχίζεται η τραγωδία

25 Νοεμβρίου 2020 10:16
Κορωνοϊός: Δύο άτομα κατέληξαν σε Κρήτη και Βόλο
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Στην Ελλάδα η κατάσταση με τον κορωνοϊό γίνεται όλο και χειρότερη με αποτέλεσμα να υπάρχουν όλο και περισσότερα κρούσματα αλλά και θάνατοι από τον ιό. Ενώ στα Τρίκαλα έχει σημάνει συναγερμός λόγω ενός 32 Ρομά που κατέληξε με αποτέλεσμα να υπάρχουν φόβοι για τους οικισμούς.

Συγκεκριμένα δύο νέοι θάνατοι καταγράφονται σήμερα σε Κρήτη και Βόλο, άτομα που είχαν προσβληθεί από κορωνοϊό άφησαν την τελευταία τους πνοή. Σύμφωνα με το neakriti.gr την τελευταία του πνοή άφησε λίγο μετά τα μεσάνυχτα της Τρίτης ένας άνδρας ηλικίας 86 ετών, ο οποίος είχε διαγνωστεί θετικός στον κορωνοϊό.

Ο ηλικιωμένος νοσηλευόταν στην Κλινική Covid του Βενιζελείου Γενικού Νοσοκομείου Ηρακλείου, όπου και άφησε την τελευταία του πνοή στις 12:36 τα ξημερώματα της Τετάρτης. Σύμφωνα με το Διοικητή του Βενιζελείου, κ. Κώστα Τερζάκη, ο άνδρας είχε υποκείμενα νοσήματα.

Κορωνοϊός: Πέθανε 54χρονη νοσηλεύτρια στη Δράμα

Μια 54χρονη νοσηλεύτρια από το νοσοκομείο της Δράμας έχασε τη ζωή της από κορωνοϊό στη ΜΕΘ νοσοκομείου της Θεσσαλονίκης όπου νοσηλευόταν. Επίσης, σοκ προκάλεσε στην κοινωνία των Τρικάλων η είδηση του θανάτου ενός 32χρονου από τον φονικό ιό.

Η ΠΟΕΔΗΝ, που έκανε γνωστό τον θάνατό της απέστειλε συλλυπητήρια στους συναδέλφους και τους οικείους, κάνοντας, ωστόσο λόγο για μεγάλη διασπορά εντός του νοσοκομείου της Δράμας.

«Μαζί με τη θλίψη όμως υπάρχει και οργή. Για τα λάθη και τις παραλήψεις που οδήγησαν σε μεγάλη διασπορά του ιού εντός του νοσοκομείου», αναφέρει ο Μιχάλης Γιαννάκος, πάλι πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ.

Σύμφωνα με τον ίδιο, άλλη μια νοσηλεύτρια 52 χρονών από το ίδιο νοσοκομείο δίνει τη μάχη για τη ζωή στη ΜΕΘ του νοσοκομείου Αλεξανδρούπολης και είναι διασωληνωμένη. Είχε βρεθεί θετική η κόρη της που γέννησε με καισαρική στο νοσοκομείο και η οποία εκτιμάται από τον πρόεδρο της ΠΟΕΔΗΝ πως κόλλησε στο νοσοκομείο.

Επίσης, ακόμη δύο μέλη του υγειονομικού προσωπικού από το νοσοκομείο Δράμας μεταφέρθηκαν με σοβαρά συμπτώματα στο νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης.

Πρόκειται και για έναν τραυματιοφορέα και μια διοικητική υπάλληλο. Τέλος, κάνει γνωστό πως συνολικά νοσούν 70 υγειονομικοί υπάλληλοι στο νοσοκομείο Δράμας.

«Ξέφυγε η κατάσταση με σημαντικές ευθύνες στην κακή διαχείριση των περιστατικών που οδήγησε σε μεγάλη διασπορά του ιού εντός του νοσοκομείου», καταλήγει.

 

Κοινωνία

Ροή ειδήσεων

Share