Τρίτη, 19 Μαρτίου 2024

ΕΟΔΥ: Εντοπίστηκαν 69 κρούσματα σε 1.362 rapid test

Τα θετικά αποτελέσματα των ελέγχων αφορούν σε 39 άνδρες και 30 γυναίκες

24 Νοεμβρίου 2020 22:49
ΕΟΔΥ: Εντοπίστηκαν 69 κρούσματα σε 1.362 rapid test
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Κλιμάκια του ΕΟΔΥ αποτελούμενα και από Κινητές Ομάδες Υγείας (ΚΟΜΥ) πραγματοποίησαν σήμερα δωρεάν ελέγχους ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου (rapid test), μέσα από το αυτοκίνητο (drive through).

Οι συνολικά 6 δράσεις οργανώθηκαν σε κεντρικά και εύκολα προσβάσιμα σημεία αστικών και επαρχιακών περιοχών 6 Περιφερειακών Ενοτήτων της Ελλάδας, δίνοντας τη δυνατότητα σε πολίτες να εξετασθούν δωρεάν για τον κορωνοϊό.

Συνολικά, διενεργήθηκαν 1.362 rapid test από τα οποία ανευρέθησαν 69 θετικά κρούσματα (5,06%). Τα θετικά αποτελέσματα των ελέγχων αφορούν σε 39 άνδρες και 30 γυναίκες.

Παρατίθενται τα στοιχεία από τις σημερινές δράσεις σε ανοιχτούς χώρους ανά την Ελλάδα στις ακόλουθες περιοχές. Σήμερα στην χώρα μας ανακοίνωθηκαν 2.135 νέα κρούσματα κορωνοϊού 101 νεκροί και 562 διασωληνωμένοι.

ΠΕ 'Ανδρου - Κόρθι

Πραγματοποιήθηκαν 51 rapid test, τα αποτελέσματα των οποίων ήταν όλα αρνητικά.

ΠΕ Θεσσαλίας - Σκεπαστή Αγορά Νεάπολης

Πραγματοποιήθηκαν 478 rapid test και προέκυψαν 47 θετικά (9,83%). Αφορούν σε είκοσι έξι άνδρες και είκοσι μία γυναίκες με διάμεση ηλικία τα 47 έτη.

ΠΕ Κορινθίας - Κιάτο

Πραγματοποιήθηκαν 211 rapid test, και προέκυψε 1 θετικό (0.47%) το οποίο αφορά σε άνδρα ηλικίας 45 ετών.

ΠΕ Μεσσηνίας - Μέγαρο Χορού Καλαμάτας

Πραγματοποιήθηκαν 174 rapid test, τα αποτελέσματα των οποίων ήταν όλα αρνητικά.

ΠΕ Ροδόπης - Δωδεκανήσου 8-22, Κομοτηνή

Πραγματοποιήθηκαν 228 rapid test, και προέκυψαν 13 θετικά (5,70%). Αφορούν σε έξι άνδρες και επτά γυναίκες με διάμεση ηλικία τα 42 έτη.

ΠΕ Φθιώτιδας - Φιλίας 10, Λαμία

Πραγματοποιήθηκαν 220 rapid test, και προέκυψαν 8 θετικά (3,63%). Αφορούν σε έξι άνδρες και δυο γυναίκες με διάμεση ηλικία τα 49 έτη.

Κορωνοϊός - Pfizer: «Στις 10 Δεκεμβρίου η εξέταση της αίτησης από τον FDA»

Την έναρξη διανομής του εμβολίου των Pfizer και BioNTech για τον κορωνοϊό από τις 10 Δεκεμβρίου και μετά, έκανε γνωστή ο υπουργός Υγείας και Κοινωνικών Υπηρεσιών των ΗΠΑ, Άλεξ Αζάρ, την οποία συνυπογράφουν οι επικεφαλής της γερμανικής φαρμακευτικής εταιρείας, ο καθηγητής Ουγκούρ Σαχίν και η σύζυγός του, Εζλέμ Τουρέτσι.

Στην ανακοίνωση, ο υπουργός Υγείας των ΗΠΑ αναφέρει ότι η διανομή του εμβολίου κατά του κορωνοϊού που παράγεται από την BioNTech και την Pfizer θα μπορούσε να ξεκινήσει αμέσως μετά τις 10 Δεκεμβρίου.

Σύμφωνα με τη δήλωση του Αζάρ, η σχετική μονάδα της Αμερικανικής Υπηρεσίας Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) «θα συναντηθεί αυτήν την ημερομηνία για την χορήγηση άδεια χρήσης έκτακτης ανάγκης του εμβολίου».

«Εάν όλα πάνε καλά, ενδέχεται να διανείμουμε το εμβόλιο αμέσως μετά τις 10 Δεκεμβρίου» είπε ο Αζάρ και πρόσθεσε ότι θα μπορούσαν να διανείμουν το εμβόλιο σε 64 περιφέρειες στις ΗΠΑ εντός 24 ωρών μετά την έγκριση του FDA.

Επίσης διαβάστε στο Athensmagazine.gr πότε θα ανακοινωθεί η πρώτη επιστημονική άποψη από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων

Κορωνοϊός: Τόσο θα κοστίζει μία δόση για το εμβόλιο Sputnik V

Ο κορωνοϊός συνεχίζει να χτυπάει όλο το κόσμο με τις εταιρείες να κάνουν όσο πιο γρήγορα μπορούν για να κυκλοφορήσουν ένα εμβόλιο κατά του κορωνοϊού για να μπορέσουν να δώσουν ένα τέλος σε όλη αυτή την κατάσταση.

Συγκεκριμένα αποτελεσματικό κατά 95% είναι το εμβόλιό της Sputnik V κατά της COVID-19 που αναπτύχθηκε από το ερευνητικό κέντρο Γκαμαλέγια της Μόσχας, όπως ανακοινώθηκε την Τρίτη.

Πρόκειται για τα προκαταρκτικά αποτελέσματα δοκιμών που έγιναν σε εθελοντές 42 ημέρες μετά τη χορήγηση της πρώτης δόσης, αναφέρουν σε ανακοίνωσή τους το ερευνητικό αυτό κέντρο, το ρωσικό υπουργείο Υγείας και το Κρατικό Ρωσικό Ταμείο, που εμπλέκετο στην ανάπτυξη του εμβολίου αυτού.

Αυτοί δεν διευκρίνισαν ωστόσο προς το παρόν τον αριθμό των περιπτώσεων που χρησιμοποιήθηκαν για τους υπολογισμούς.

«Η τιμή της μιας δόσης του εμβολίου Sputnik V για τη διεθνή αγορά θα είναι χαμηλότερη των 10 δολαρίων» (περίπου 8,42 ευρώ), αναφέρει σε ξεχωριστή του ανακοίνωση το Κρατικό Ρωσικό Ταμείο, διευκρινίζοντας ότι για τους Ρώσους πολίτες το εμβόλιο θα είναι δωρεάν, όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Το ρωσικό αυτό εμβόλιο βρίσκεται σήμερα στην τρίτη φάση τυχαιοποιημένων, διπλά τυφλών, κλινικών δοκιμών -μια πειραματική προσέγγιση που χρησιμοποιείται σε διάφορους κλάδους- σε δείγμα 40.000 εθελοντών.

Μολονότι η Ρωσία έχει εμφανιστεί μέχρι σήμερα φειδωλή όσον αφορά την επιστημονική τεκμηρίωση του εμβολίου αυτού που έχει εγκωμιάσει ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν, οι δημιουργοί του Sputnik V επανέλαβαν σήμερα ότι η έρευνα θα δημοσιευτεί προσεχώς «σε μια από τις κύριες ιατρικές επιθεωρήσεις στον κόσμο και αξιολογημένη από ομοτίμους».

 

Κοινωνία

Ροή ειδήσεων

Share