Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Κορωνοϊός - Χαλκιδική: "Βαριά" πρόστιμα σε εκκλησία για παραβίαση των μέτρων

Τι έγινε;

22 Νοεμβρίου 2020 20:23
Κορωνοϊός - Χαλκιδική:
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Με τον κορωνοϊό να "καλπάζει" στην Ελλάδα και τα κρούσματα και οι θάνατοι να αυξάνονται όλο και περισσότερο υπάρχουν κάποιοι που δεν τηρούν τα μέτρα. Επίσης ο ΕΟΔΥ εξέδωσε ανακοίνωση σχετικά με τα κρούσματα στη χώρα αλλά και τους διασωληνωμένους.

Συγκεκριμένα ένταση επικράτησε το πρωί της Κυριακής σε εκκλησία σε χωριό της Χαλκιδικής, έπειτα από καταγγελία για τέλεση λειτουργία με πιστούς παρά την απαγόρευση.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το voria.gr, οι αστυνομικοί μετέβησαν στην εκκλησία και μέσα εντόπισαν πλην του ιερέα δύο πιστούς. Άμεσα προχώρησαν στην επιβολή προστίμου των 300 ευρώ στους δύο πολίτες και 1.500 ευρώ στον ιερέα.

Μετά τα πρόστιμα, φέρεται πως ο γιος του ιερέα, μαζί με έναν από τους δύο πιστούς επιτέθηκαν λεκτικά και σωματικά στους δύο αστυνομικούς, τραυματίζοντάς τους ελαφρά. Μάλιστα από τον διαπληκτισμό τραυματίστηκε ελαφρά και ο ένας πιστός, κατά τις ίδιες πληροφορίες.

Οι δύο αστυνομικοί μετέβησαν προληπτικά στο νοσοκομείο και είναι καλά στην υγεία τους, ενώ τα δύο άτομα που επιτέθηκαν στους αστυνομικούς συνελήφθησαν. Υπενθυμίζεται ότι η τέλεση λειτουργιών επιτρέπεται στην καραντίνα, μόνο με την παρουσία ιερέων και του αναγκαίου προσωπικού χωρίς πιστούς.

Κορωνοϊός - "Ιπποκράτειο" Θεσσαλονίκης: Οι νοσηλευόμενοι ασθενείς, περιθάλπονται υπό δύσκολες, αλλά ασφαλείς συνθήκες

Η κατάσταση του κορωνοϊού γίνεται όλο και πιο δύσκολη στην Ελλάδα με αποτέλεσμα να βρίσκονται σε "ασφυκτικές" καταστάσεις τα νοσοκομεία. Επίσης υπενθυμίζεται ότι μία 28χρονη μητέρα βρίσκεται διασωληνωμένη στο "Ιπποκράτειο".

Συγκεκριμένα με σημερινή ανακοίνωσή του το διοικητικό συμβούλιο του νοσοκομείου Ιπποκράτειου Θεσσαλονίκης αναφέρει ότι μέχρι και σήμερα, όλοι οι νοσηλευόμενοι ασθενείς, περιθάλπονται υπό δύσκολες, αλλά ασφαλείς συνθήκες τηρώντας τα ιατρικά πρωτόκολλα.

«Η χώρα μας, όπως και ολόκληρη η ανθρωπότητα, καλείται να αντιμετωπίσει μία πρωτόγνωρη υγειονομική κρίση, που προκάλεσε η πανδημία του κορωνοϊού. Στη Βόρεια Ελλάδα και, ειδικότερα, στο Νομό της Θεσσαλονίκης, η διασπορά του ιού είναι πολύ μεγάλη και ο αριθμός των ασθενών που χρήζουν νοσηλείας είναι ιδιαίτερα υψηλός», αναφέρει η ανακοίνωση και συνεχίζει :

«Αναλογιζόμενοι την κρισιμότητα της κατάστασης αλλά και την έκδηλη ανησυχία των συμπολιτών μας, θα θέλαμε να διαβεβαιώσουμε ότι, μέχρι και σήμερα, όλοι οι νοσηλευόμενοι ασθενείς, περιθάλπονται υπό δύσκολες, αλλά ασφαλείς συνθήκες τηρώντας τα ιατρικά πρωτόκολλα».

«Οι εξαιρετικοί μας ιατροί και νοσηλευτές, το σύνολο του διοικητικού, τεχνικού και λοιπού προσωπικού καθώς και η Διοίκηση του Γ.Ν.Θ. Ιπποκράτειου, καταβάλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια για να ανταποκριθούμε στις ανάγκες των νοσηλευομένων, με ενότητα, ομοθυμία και ειλικρινή διάθεση προσφοράς. Όλοι μαζί, ως μια ομάδα, σαν μια οικογένεια, θα δώσουμε τον κοινό αγώνα και θα τα καταφέρουμε», καταλήγει.

 

Κοινωνία

Ροή ειδήσεων

Share