Σάββατο, 20 Απριλίου 2024

"Έφυγε" από τη ζωή ο διευθυντής της ΜΕΘ του νοσοκομείου Λαμίας

Θρήνος...

22 Νοεμβρίου 2020 15:56
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Θλίψη επικρατεί στη Λαμία διότι έχασε έναν από τους καλύτερους γιατρούς της και συγκεκριμένα τον διευθυντή της ΜΕΘ του νοσοκομείου της περιοχής. Επίσης τέσσερις γιατροί βρίσκονται διασωληνωμένοι λόγω του κορωνοϊου.

Συγκεκριμένα ο Γιώργος Κυριαζόπουλος άφησε την τελευταία του πνοή το μεσημέρι της Κυριακής 22 Νοεμβρίου στην Αθήνα, όπου νοσηλεύονταν τις τελευταίες ημέρες μετά από πρόβλημα υγείας που αντιμετώπιζε. Ο Γιώργος Κυριαζόπουλος ήταν αφοσιωμένος στην ιατρική επιστήμη και είχε σώσει πολλούς ανθρώπους στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας, σύμφωνα με το lamiareport.gr.

Είχε κυριολεκτικά δώσει την ψυχή του στη ΜΕΘ στο πλευρό του Δημήτρη Σφύρα, από τον οποίο πήρε τη σκυτάλη και συνέχισε ως επικεφαλής της ΜΕΘ μέχρι και σήμερα. Τους τελευταίους μήνες είχε αφοσιωθεί «ψυχή τε και σώματι» στην επέκταση της ΜΕΘ για είναι έτοιμη ώστε να μπορέσει να ανταποκριθεί στις ανάγκες λόγω Covid-19.

Έτσι υπάρχουν σήμερα τα επιπλέον 6 κρεβάτια που είναι για covid και τα 5 επιπλέον που ετοιμάζονται για τη ΜΕΘ Covid, εκτός από τα 8 κρεβάτια της κανονικής ΜΕΘ.

Κορωνοϊός: Στο "Ιπποκράτειο" βρίσκεται διασωληνωμένη μία 28χρονη μητέρα - Δύο νέοι κάτω των 40 ετών θύματα του ιού

Ο κορωνοϊός συνεχίζει να "χτυπάει" την Ελλάδα με κάθε ώρα που περνάει με αποτέλεσμα περισσότερα άτομα να διασωληνώνονται ή να χάνουν τη ζωή τους από τον ιό. Επίσης τέσσερις γιατροί βρίσκονται ανάμεσα σε αυτούς που είναι διασωληνωμένοι.

Συγκεκριμένα διασωληνωμένη νοσηλεύεται στο «Ιπποκράτειο» της Θεσσαλονίκης μία 28χρονη μητέρα, η οποία μεταφέρθηκε εσπευσμένα τις πρώτες πρωινές ώρες της Κυριακής από το Μαμάτσειο Νοσοκομείο της Κοζάνης.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του Kozanimedia, διοίκηση, γιατροί και ΕΚΑΒ αναζητούσαν κρεβάτι σε ΜΕΘ και τελικά βρέθηκε αργά τη νύχτα Σαββάτου προς Κυριακή στη Θεσσαλονίκη, με την 28χρονη να δίνει τη δική της μάχη με τον κορωνοϊό. Η ασθενής είναι μητέρα ενός πολύ μικρού παιδιού και δεν φέρεται να πάσχει από υποκείμενα νοσήματα. Νόσησε από κορωνοϊό πριν λίγες ημέρες και η υγεία της επιδεινώθηκε ξαφνικά το τελευταίο 24ωρο.

Την ίδια ώρα μέσα σε ένα 24ωρο έχασαν τη ζωή τους από τον κορωνοϊό δύο νέοι άνθρωποι, ο 39χρονος dj Decibel, Δημήτρης Μπέλλος και μία 33χρονη από την Αλεξανδρούπολη. Η είδηση του θανάτου του 39χρονου dj Decibel από κορωνοϊό προκάλεσε θλίψη και συγκίνηση στον καλλιτεχνικό χώρο. Ο 39χρονος Δημήτρης Μπέλλος που ήταν γνωστός ως dj Decibel είχε νοσήσει από κορωνοϊό και τις τελευταίες τρεις εβδομάδες νοσηλευόταν στη ΜΕΘ του νοσοκομείου Γεννηματάς χωρίς να έχει κανένα υποκείμενο νόσημα.

Ήταν παντρεμένος και πατέρας δύο παιδιών, το ένα μόλις 40 ημερών. Μάλιστα, την γέννηση του τελευταίου παιδιού την είχε δημοσιοποιήσει ο ίδιος στο facebook ανεβάζοντας φωτογραφία από το μαιευτήριο και γράφοντας: «Η Παναγία με ευλόγησε να είμαι ευτυχισμένος στη ζωή μου. Σε ευχαριστώ για όλα ζωή μου».

Γνωστός έγινε την Κυριακή και ο θάνατος μιας 33χρονης που προσβλήθηκε από κορωνοϊό. Σύμφωνα με την ΕΡΤ, η 33χρονη διακομίσθηκε βράδυ του Σαββάτου στο νοσοκομείο όμως δυστυχώς δεν τα κατάφερε, καθώς κατέληξε από ανακοπή. Οι γιατροί προκειμένου να βεβαιωθούν από πού προήλθε η επιδείνωση της υγείας της, έκαναν το rapid test το οποίο βγήκε θετικό.

 

Κοινωνία

Ροή ειδήσεων

Share