Κυριακή, 25 Ιουλίου 2021

Χαλκιδική: Ιδιοκτήτης βενζινάδικου έκανε ένα λάθος που το πλήρωσε ακριβά

Τι έκανε;

21 Νοεμβρίου 2020 15:51
Χαλκιδική: Ιδιοκτήτης βενζινάδικου έκανε ένα λάθος που το πλήρωσε ακριβά
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Ένα απίστευτο περιστατικό συνέβη στη Χαλκιδική σε ένα βενζινάδικο όπου ο ιδιοκτήτης του έκανε ένα μεγάλο λάθος το οποίο πλήρωσε αρκετά ακριβά. Επίσης στην Χαλκιδική δύο άντρες άνοιξαν το κατάστημα τους παράνομα με αποτέλεσμα αυτό που αντίκρισαν να μην είναι πελάτες.

Συγκεκριμένα δικογραφία σε βάρος δύο Ελλήνων σχηματίστηκε από το Τμήμα Ασφάλειας Πολυγύρου Χαλκιδικής, καθώς όπως προέκυψε από την έρευνα, το Νοέμβριο του 2019, εξαπάτησαν ιδιοκτήτη πρατηρίου υγρών καυσίμων και του απέσπασαν 2.250 ευρώ.

Ένα τραγικό λάθος έκανε ιδιοκτήτης βενζινάδικου στη Χαλκιδική όπου και το πλήρωσε ακριβά.

Σύμφωνα με τη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Κεντρικής Μακεδονίας, οι δύο δράστες με το πρόσχημα της αγοράς καυσίμων από βενζινάδικο στη Χαλκιδική και προφασιζόμενοι ότι από λάθος κατέθεσαν σε τραπεζικό λογαριασμό μεγαλύτερο χρηματικό ποσό από το αρχικά συμφωνηθέν, απέστειλαν στον ιδιοκτήτη του πρατηρίου πλαστό αποδεικτικό κατάθεσης των χρημάτων και τον έπεισαν να επιστρέψει την δήθεν διαφορά του χρηματικού ποσού ύψους 2.250 ευρώ.

Black Friday μέχρι τα Χριστούγεννα

Σε μια άτυπη και παρατεταμένη Black Friday διάρκειας 30 ημερών, έως και τα Χριστούγεννα, μπαίνει η αγορά. Μπορεί ο επίσημος «εορτασμός» να έχει προσδιοριστεί για την ερχόμενη Παρασκευή 27 Νοεμβρίου, ωστόσο στον ίδιο ρυθμό θα κινηθεί το λιανεμπόριο μέχρι τις γιορτές.

Το δεύτερο lockdown και το κλείσιμο των εμπορικών καταστημάτων στις 7 Νοεμβρίου κινητοποίησε νωρίς τους εμπόρους, με ορισμένους από αυτούς, πριν ακόμα κλείσουν οι επιχειρήσεις, να έχουν εντατικοποιήσει τις προσφορές τους.

Μάλιστα, όπως εξελίχθηκαν τα πράγματα λόγω της έξαρσης της πανδημίας του κορωνοϊού και του γεγονότος ότι οι ενδιάμεσες εκπτώσεις ήταν φέτος δώρον άδωρον, τα ποσοστά των εκπτώσεων αναμένεται να φτάσουν ακόμα και στο 60% όλο το επόμενο διάστημα, με αιχμή του δόρατος είδη ένδυσης, αθλητικά, ηλεκτρικά και ηλεκτρονικά.

Άλλωστε οι επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται με e-shop έχουν δείξει ήδη τις προθέσεις τους.

Σε όλους πάντως, μικρούς και μεγάλους, είναι διάχυτη η αγωνία για το πώς θα καλύψουν τον χαμένο τζίρο της καραντίνας αλλά και για το πότε τελικά θα καταφέρουν να ανεβάσουν τα ρολά των καταστημάτων τους, καθώς η αναστολή της λειτουργίας συσσωρεύει για την πλειονότητα υποχρεώσεις και χρέη από προηγούμενους μήνες που δύσκολα θα μπορέσουν να καλυφθούν.

Ανάμεσα στις επιχειρήσεις που ζεσταίνουν τις μηχανές τους για την προσεχή Παρασκευή είναι οι αλυσίδες ηλεκτρικών ειδών, ειδών τεχνολογίας, παιχνιδιών, ένδυσης, ακόμα και σουπερμάρκετ.

Black Friday 2020 μέχρι τα Χριστούγεννα

Black Friday: Τι αναφέρουν οι προβλέψεις

Σύμφωνα με τα Νέα οι προβλέψεις μιλούν για εκπτώσεις που θα κυμαίνονται από 20% έως και 60% και θα αφορούν κυρίως συσκευές χρήσιμες για την ψυχαγωγία των πολιτών που παραμένουν στο σπίτι, όπως είναι ηλεκτρικές συσκευές ήχου και εικόνας, ηλεκτρονικές κονσόλες παιχνιδιών και παιχνίδια, αλλά και προϊόντα περιποίησης όπως ηλεκτρικές συσκευές.

Επιπλέον μερίδιο εκτιμάται ότι θα έχουν και οικιακές συσκευές, καθώς και είδη για την άθληση εντός σπιτιού, αλλά και βιβλία και παιχνίδια.

Τα επιτελεία των επιχειρήσεων, μάλιστα, προσπαθούν να οργανωθούν ώστε να μην αντιμετωπίσουν προβλήματα με τις ηλεκτρονικές τους σελίδες αλλά και να μπορέσουν να εκτελέσουν τις παραγγελίες και τις παραδόσεις έγκαιρα.

Στόχος των φετινών εκπτώσεων, είναι τα καταστήματα να εκμεταλλευτούν την άνοδο κατά 170% των ηλεκτρονικών πωλήσεων που παρατηρήθηκε την προηγούμενη περίοδο και την άνοδο των online αγορών και την εξοικείωση με το e-shopping, κάτι που θα αποτελέσει και ειδοποιό διαφορά της φετινής Βlack Friday σε σχέση με τις προηγούμενες χρονιές.

 

Ροή ειδήσεων

Share