Σάββατο, 23 Ιανουαρίου 2021

Στο ΑΧΕΠΑ διακομίστηκε ο μητροπολίτης Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος

Η κατάσταση της υγείας του είναι καλή

21 Νοεμβρίου 2020 10:07
Στο ΑΧΕΠΑ διακομίστηκε ο μητροπολίτης Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Στο ΑΧΕΠΑ μεταφέρθηκε ο μητροπολίτης Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος. Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της Μητρόπολης, «με τις οδηγίες των θεραπόντων ιατρών, μετέβη στο Νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ της Θεσσαλονίκης, για περαιτέρω εργαστηριακές εξετάσεις και πληρἐστερη ιατρική παρακολούθηση».

Η κατάσταση της υγείας του Μητροπολίτη είναι πολύ καλή, σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση. Να υπενθυμίσουμε ότι πρόσφατα είχε προσβληθεί από κορωνοϊό.

Επίσης να αναφέρουμε ότι η Κυβέρνηση προχώρησε στο «σφράγισμα» των χερσαίων συνόρων της χώρας, στη Βόρεια Ελλάδα μετά την ασφυκτική πίεση στο σύστημα υγείας.

Στο ΑΧΕΠΑ ο μητροποίτης Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος

Κορωνοϊός: Στο νοσοκομείο ακόμη ένας Μητροπολίτης

Ακόμη ένας Μητροπολίτης έχει προσβληθεί από τον κορωνοϊό κι έχει διακομιστεί στο νοσοκομείο, με τον Μητροπολίτη Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος, Γεώργιο Χρυσοστόμου, να δίνει τη μάχη του.

Ο Μητροπολίτης Κίτρους είχε βρεθεί πριν από λίγες ημέρες θετικός στον κορωνοϊό και τα τελευταία 24ωρα εκδήλωσε συμπτώματα.

Πριν τρεις ημέρες, η Μητρόπολη είχε ανακοινώσει ότι «η κατάσταση της υγείας του είναι πολύ καλή».

Η Ιερά Μητρόπολη Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος καλεί τους πολίτες να τηρούν τα μέτρα προστασίας, σύμφωνα με τις οδηγίες των υπεύθυνων κρατικών υπηρεσιών.

Βόρεια Ελλάδα: Τρεις μητροπολίτες είναι θετικοί στον ιό αλλά το κρατούν... μυστικό

Ο κορωνοϊός έχει εξαπλωθεί αρκετά στην Ελλάδα αφήνοντας αρκετά κρούσματα πίσω του τα οποία είναι αρκετά σοβαρά με κάποιους να έχουν νοσήσει και να το κρύβουν.

Συγκεκριμένα η ασθένεια του Αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου ήταν από μόνη της ένα δραματικό συμβάν. Όμως παράλληλα ανέδειξε το πρόβλημα που υπάρχει στους κόλπους της Εκκλησίας ως προς την αντιμετώπιση του κορωνοϊού και τη διαχείριση του όλου θέματος από τους ιεράρχες.

Όλα τα στοιχεία είναι ότι πολλοί δεν λαμβάνουν τις απαραίτητες προφυλάξεις, ούτε και τηρούν τα μέτρα που έχει θεσπίσει η πολιτεία στο πλαίσιο της προάσπισης της δημόσιας υγείας.

Πρόσφατα έγινε γνωστό ότι πιθανότατα να έχουν νοσήσει και άλλοι μητροπολίτες.

Άλλωστε ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών δεν είναι ο μόνος –πέντε μητροπολίτες νόσησαν ενώ ένας ακόμα κατέληξε χτυπημένος από τον ιό, ο μητροπολίτης Λαγκαδά Ιωάννης. Πώς έγινε όμως αυτή η διασπορά της Covid-19 και πώς προσεβλήθη ο προκαθήμενος της Ελλαδικής Εκκλησίας σε βαθμό που να νοσηλεύεται στη ΜΑΦ του «Ευαγγελισμού» και να χρειάζεται, κατά πληροφορίες, ειδική φαρμακευτική αγωγή από τις ΗΠΑ;

Όπως σημείωσε η «Καθημερινή», για τη διασπορά του ιού μεταξύ των ιεραρχών της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου πολλοί θεωρούν «ένοχο» το γεύμα που παρετέθη μετά τη ΔΙΣ από ιεράρχη, την πρώτη εβδομάδα του Νοεμβρίου. Όμως για ποιο λόγο έγινε τέτοια μάζωξη εν μέσω καραντίνας; Και γιατί δέχτηκαν να συμμετάσχουν οι μητροπολίτες, που όντας ηλικιωμένοι συγκαταλέγονται στις λεγόμενες ευπαθείς ομάδες;

Από ότι φαίνεται έχουν νοσήσει και άλλοι μητροπολίτες από τον κορωνοϊό

Φαίνεται πως αυτή η κουλτούρα μη προφύλαξης είναι διάχυτη μεταξύ της ιεραρχίας. Έπειτα από το επίμαχο γεύμα, θετικά διεγνώσθησαν τρία μέλη της ΔΙΣ αλλά και στελέχη της Αρχιεπισκοπής. Σύμφωνα με την «Καθημερινή», ουδείς μπορεί να γνωρίζει ποιος «έφερε» τον ιό στους μητροπολίτες (κάποιοι λένε ιερέας, ορισμένοι μέλος της ομάδας catering που φρόντισε τα του γεύματος, άλλοι λένε για ιεράρχη).

Ωστόσο, αυτό που έχει ενδιαφέρον είναι ότι δεν έχουν δηλώσει όλοι οι μητροπολίτες ότι πάσχουν από κορωνοϊό, με αποτέλεσμα να μη γίνεται καν ιχνηλάτηση των επαφών τους από τον ΕΟΔΥ. Σύμφωνα με ρεπορτάζ του protagon.gr τρεις ιεράρχες στη Βόρεια Ελλάδα είναι θετικοί χωρίς να το έχουν δημοσιοποιήσει.

Όλοι επικαλούνται λόγους προσωπικών δεδομένων, αλλά μιλάμε για τη Βόρεια Ελλάδα, μια περιοχή που δοκιμάζεται από τη διασπορά της επιδημίας, μετράει δεκάδες νεκρούς και βλέπει το ΕΣΥ να έχει γονατίσει -με συνέπεια να επιτάσσονται πλέον ιδιωτικές κλινικές.

 

Περιφέρεια

Ροή ειδήσεων

Share