Πέμπτη, 25 Απριλίου 2024

Εικόνες σοκ στις Σέρρες: Ανοίγουν τάφους για θύματα του κορωνοϊού (Video)

Προετοιμάζονται για τα χειρότερα

19 Νοεμβρίου 2020 12:26
Εικόνες σοκ στις Σέρρες: Ανοίγουν τάφους για θύματα του κορωνοϊού (Video)
Από Γιάννης Κυριακόπουλος

Στην δημιουργία νέων θέσεων τάφων στα Β’ κοιμητήρια Σερρών προχώρησε ο Δήμος Σερρών. Ήδη άνοιξαν 35 χώροι ταφής και μπορεί να απελευθερωθεί επιπλέον χώρος εφόσον αυτό κριθεί αναγκαίος. Με την κατάσταση στην Βόρεια Ελλάδα να είναι τραγική καθώς τρένο θα μεταφέρει διασωληνωμένους στην Αθήνα!

Σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο Γιώργο Ταϊρη, η διοίκηση του Δήμου Σερρών προχώρησε στην υλοποίηση ενός σχεδίου που αποτελεί αναγκαιότητα και δεν έχει να κάνει με το ότι ανησυχεί για αυξημένα κρούσματα από τον κορωνοϊό. "Ελπίζουμε να μη χρειαστούν, αλλά πρέπει να είμαστε", είπε χαρακτηριστικά.

Το Β΄ κοιμητήριο του Δήμου Σερρών, θα πρέπει να έχει την υποδομή να καλύψει αυξημένες ανάγκες ταφής που ενδεχομένως θα δημιουργηθούν στο μέλλον, όπως είπε στο επιλογές tv.

Nα σημειώσουμε ότι οι θανόντες για τους οποίους στη ληξιαρχική πράξη ή στο πιστοποιητικό θανάτου αναγράφεται ως αιτία θανάτου, μεταξύ άλλων, η ύπαρξη κορωνοϊού Covid-19 ή λοιπών λοιμωδών νοσημάτων που υπάγονται στον διεθνή υγειονομικό κανονισμό θα ενταφιάζονται αποκλειστικά στους τάφους που θα ονομάζονται "ταφώνες ειδικού σκοπού”.

Δείτε το βίντεο:

Κορωνοϊός: «Πιθανή η παράταση του lockdown 1-2 εβδομάδες» - «Καμπανάκι» από Έλληνα καθηγητή (Video)

Σε 10 μέρες θα ληφθούν οι τελικές αποφάσεις για την άρση του lockdown, ενώ ανοιχτό είναι το ενδεχόμενο να υπάρξει παράταση 1-2 εβδομάδες όπως είπε ο καθηγητής Δημόσιας Υγείας και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων, Τάκης Παναγιωτόπουλος.

Αναφορικά με τα σενάρια που κυκλοφορούν τις τελευταίες ώρες για λήψη πρόσθετων μέτρων στη Βόρεια Ελλάδα, με το κλείσιμο των συνόρων για τις όμορες χώρες, επισήμανε ότι εκεί υπάρχει ευρεία κυκλοφορία του κορωνοϊού και αυτό δεν μπορεί να αλλάξει σε βραχύ διάστημα.

«Υπάρχουν κάποιες ενδείξεις σταθεροποίησης και ιδιαίτερα στη Βόρεια Ελλάδα. Ο χθεσινός αριθμός των κρουσμάτων δε σημαίνει τίποτα. Μπορεί να είναι μια τυχαία έξαρση. Είμαστε σε ένα πολύ κρίσιμο σημείο και ανάλογα με την εξέλιξη θα δούμε αν θα χρειαστεί να ληφθούν πρόσθετα μέτρα. Υπάρχουν πιθανότητες τα μέτρα να αποδώσουν, που είναι από τα πιο αυστηρά μέτρα που εφαρμόζονται, κι ελπίζουμε ότι θα αποδώσουν και δε θα χρειαστούν άλλα» δήλωσε στον ΣΚΑΪ.

 

Κοινωνία

Ροή ειδήσεων

Share