Πέμπτη, 18 Απριλίου 2024

«Πήγα στο κέντρο της πόλης, μετά ανέβηκε ο πυρετός και…» - Ανατριχιάζει 15χρονη από την Πάτρα με κορωνοϊό

Συγκλονίζει με την περιπέτεια της

19 Νοεμβρίου 2020 09:02
«Πήγα στο κέντρο της πόλης, μετά ανέβηκε ο πυρετός και…» - Ανατριχιάζει 15χρονη από την Πάτρα με κορωνοϊό
Από Ραφαήλ Αλαγάς

Ανατριχιάζει για την περιπέτεια της με τον κορωνοϊό μια 15χρονη στην Πάτρα, με την ίδια να αναφέρεται στη μάχη που έδωσε, έχοντας χρειαστεί να νοσηλευτεί σε θάλαμο αρνητικής πίεσης.

«Πριν καιρό είχα πάει στο κέντρο της Πάτρας, όπου είχε πολύ κόσμο», ανέφερε η 15χρονη μαθήτρια, σημειώνοντας ότι λίγες ώρες μετά άρχισε να αισθάνεται κόπωση και ανέβασε δέκατα. «Αργότερα ανέβηκε ο πυρετός και έφτασε 39,5oC», πρόσθεσε, με τον Αρχιεπίσκοπο ακόμη να νοσηλεύεται ως θετικός στον φονικό ιό.

«Ήταν ένα μεγάλο σοκ γιατί δεν το περίμενα», πρόσθεσε χαρακτηριστικά, μιλώντας στον Απόστολο Βουλδή.

Όπως τόνισε, χρειάστηκε να εισαχθεί σε θάλαμο αρνητικής πίεσης, με άλλους τρεις ασθενείς με Covid, ωστόσο σύντομα ήταν καλύτερα και οι γιατροί την άφησαν να συνεχίσει την καραντίνα στο σπίτι της.

«Και γω πριν το πάθω, ένοιωθα ότι είναι δύσκολο να κολλήσω», συμπλήρωσε.

Έτοιμες για μαζική παραγωγή του εμβολίου οι εταιρείες

Έτοιμες για μαζική παραγωγή του εμβολίου κατά του κορωνοϊού είναι οι εταιρείες, οι οποίες προχωρούν τις γραφειοκρατικές διαδικασίες, προκειμένου να πάρουν τη σχετική έγκριση.

Moderna και Phizer προχώρησαν τις διαδικασίες, καταθέτοντας χαρτιά στον Αμερικανικό Οργανισμό Φαρμάκων.

Πρόσφατα, αμφότερες οι εταιρείες ανακοίνωσαν 95% επιτυχία των υπό ανάπτυξη εμβολίων τους.

Εξάλλου, υπάρχει προγραμματισμός, για το πως θα εκκινήσουν οι εμβολιασμοί στις ΗΠΑ και στη συνέχεια πως θα προμηθευτούν εμβόλια οι υπόλοιπες χώρες.

Την ίδια ώρα, σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (ΠΟΥ), το εμβόλιο για τον κορωνοϊό είναι εργαλείο αντιμετώπισης του ιού, αλλά δεν θα αποτελέσει τη λύση στο πρόβλημα της πανδημίας.

Γερμανία

Εγκρίθηκε χθες και από τα δύο σώματα του γερμανικού Κοινοβουλίου η μεταρρύθμιση «για την προστασία του πληθυσμού σε περίπτωση επιδημικής κατάστασης σε εθνικό επίπεδο», η οποία ωστόσο προκάλεσε ισχυρές αντιδράσεις, ειδικότερα από τα ακροδεξιά κόμματα.

Με την μεταρρύθμιση που ψηφίστηκε, πλέον η γερμανική κυβέρνηση θα μπορεί να ορίζει τους τομείς στους οποίους τα ομόσπονδα κρατίδια επιτρέπεται να επιβάλουν περιορισμούς.

 

Κοινωνία

Ροή ειδήσεων

Share