Σάββατο, 20 Απριλίου 2024

Διοργάνωσε πάρτι γενεθλίων εν μέσω lockdown στην Θεσσαλονίκη

Βροχή τα προστιμα από την αστυνομία

16 Νοεμβρίου 2020 09:46
Διοργάνωσε πάρτι γενεθλίων εν μέσω lockdown στην Θεσσαλονίκη
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Πάρτι γενεθλίων εν μέσω lockdown διοργανώθηκε το απόγευμα της Κυριακής σε διαμέρισμα πολυκατοικίας στη Λεωφόρο Νίκης στο κέντρο της Θεσσαλονίκης.

Σύμφωνα με την τοπική ιστοσελίδα Thestival.gr, στις 18:30 το 100 δέχτηκε κλήση για μουσική και φασαρία από διαμέρισμα και αμέσως στο σημείο έσπευσαν αστυνομικοί της Άμεσης Δράσης.

Όπως διαπίστωσαν, ο ιδιοκτήτης του διαμερίσματος είχε διοργανώσει πάρτι γενεθλίων με έξι καλεσμένους.

Στον ιδιοκτήτη του διαμερίσματος βεβαιώθηκε, πάντα σύμφωνα με την τοπική ιστοσελίδα, πρόστιμo 3.000 ευρώ ενώ σε κάθε καλεσμένο επιβλήθηκε πρόστιμο 300 ευρώ για άσκοπη μετακίνηση και μη τήρηση των μέτρων για τον κορωνοϊό.

Μπορεί ο φονικός ιός να καλπάζει στην Θεσσαλονίκη, αυτό ωστόσο δεν ενοχλεί τους νέους καθώς και πριν 3 ημέρες έγινε πάλι πάρτι στην συμπρωτεύουσα με 20 φοιτητές.

Επέτειος Πολυτεχνείου: Κλειστό Δευτέρα και Τρίτη το ΑΠΘ

Το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ) θα μείνει κλειστό στις 16 και 17 Νοεμβρίου, σύμφωνα με απόφαση των πρυτανικών Αρχών του Ιδρύματος, που στηρίζεται στην κρισιμότητα της επιδημιολογικής κατάστασης στην πόλη.

«Βρισκόμαστε στη δυσάρεστη θέση να ανακοινώσουμε ότι το Πανεπιστήμιό μας θα μείνει κλειστό τη Δευτέρα 16η και την Τρίτη 17η Νοέμβρη, με την ευχή να επικρατήσει η σύνεση κι η λογική που επιτάσσει η κρισιμότατη κατάσταση που όλοι μας βιώνουμε», σημειώνεται σε σχετική ανακοίνωση των πρυτανικών Αρχών του ΑΠΘ.

«Είναι γνωστό ότι οι χώροι του Πανεπιστημίου μας χρησιμοποιούνται για την προετοιμασία και οργάνωση των εκδηλώσεων που αφορούν την επέτειο της 17ης Νοέμβρη.

Υπό τις συνθήκες, όμως, που όλοι βιώνουμε λόγω της πανδημίας και της επικίνδυνης και ιδιαιτέρως ανησυχητικής εξάπλωσής της στην πόλη μας τις ημέρες αυτές, το Πανεπιστήμιό μας αδυνατεί να εξασφαλίσει όλα τα αναγκαία υγειονομικά μέτρα για την πρόληψη της περαιτέρω διασποράς του κορωνοϊού στην περίπτωση οργάνωσης εκδηλώσεων, ώστε να διαφυλάξουμε την υγεία τόσο των φοιτητών μας, όσο και όλων των εργαζομένων σ' αυτό».

«Παρόλο που πιστεύουμε ότι το Πανεπιστήμιο πρέπει να είναι λειτουργικά παρόν και φάρος ακτινοβόλησης της μνήμης της 17ης Νοέμβρη σε όλη την κοινωνία και, κυρίως, στους νέους μας, όπως ακριβώς γιορτάστηκε πέρυσι, με αθρόα συμμετοχή πολιτών.

Μιλώντας για «ειλικρινά δυσάρεστη απόφαση, που επιβάλλεται, όμως, για λόγους διασφάλισης της υγείας όλων των πολιτών της πόλης μας», ωστόσο σε νέα μέτρα προχώρησε η ΕΛΑΣ, απαγορεύοντας συγκεντρώσεις πάνω από 4 άτομα.

Στο μεταξύ, την αντίθεσή τους στις αποφάσεις που ανακοινώθηκαν από την κυβέρνηση για την μη πραγματοποίηση των καθιερωμένων πορειών για το Πολυτεχνείο, λόγω των περιοριστικών μέτρων για τον κορονοϊό, εκφράζουν φοιτητές από το «Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών», εκλεγμένοι στα Δ.Σ. φοιτητικών συλλόγων.

«Τιμάμε το Πολυτεχνείο στον δρόμο του αγώνα! Οι φοιτητές, μαζί με τον Λαό, γινόμαστε πρωταγωνιστές για τις σπουδές, την υγεία, τη ζωή και τη δουλειά που μας αξίζουν! Καλούμε σε συμμετοχή στις εκδηλώσεις στις 17 Νοέμβρη μπροστά στο Πολυτεχνείο», αναφέρουν.

 

Κοινωνία

Ροή ειδήσεων

Share