Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Συνεχείς σεισμικές δονήσεις στη Σαντορίνη

Συναγερμός στο νησί

14 Νοεμβρίου 2020 09:25
Συνεχείς σεισμικές δονήσεις στη Σαντορίνη
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Έντονη σεισμική δραστηριότητα παρατηρήθηκε τα ξημερώματα της Παρασκευής στη θαλάσσια περιοχή νοτιοανατολικά της Σαντορίνης, δύο περίπου εβδομάδες μετά τον φονικό σεισμό στη Σάμο όπου έχασαν τη ζωή τους δύο ανήλικοι μαθητές, όταν ένας τοίχος κατέρρευσε και τους καταπλάκωσε.

Σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Αστεροσκοπείου Αθηνών, στην περιοχή κοντά στη Σαντορίνη κατεγράφησαν πρόσφατα τέσσερις συνολικά σεισμικές δονήσεις με την μεγαλύτερη να είναι 2,6 Ρίχτερ.

Ενώ παράλληλα διαβάστε για το τραγικό περιστατικό που συνέβη πρόσφατα στο νησί του Αιγαίου και έχασε τη ζωή του ένας άντρας.

Σεισμός στην Καρδίτσα

Σεισμός σημειώθηκε αργά το βράδυ της Παρασκευής (13/11) στην Καρδίτσα, με τον εγκέλαδο να χτυπά στη θεσσαλική πόλη και να προκαλεί ανησυχία, μετά από όσα έγιναν στη Σάμο.

Η δόνηση σημειώθηκε στις 23:38 και μόλις στα 29 χιλιόμετρα από την πόλη, όντας της τάξης των 3.7 Ρίχτερ, με εστιακό βάθος στα πέντε χιλιόμετρα.

Σεισμός 3,8 Ρίχτερ στη Κρήτη

Σεισμός μεγέθους 3,8 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε στον θαλάσσιο χώρο νότια της Κρήτης τα ξημερώματα της Παρασκευής, στις 04.38, σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών.

Η δόνηση είχε εστιακό βάθος 26,9 χλμ και επίκεντρο που εντοπίζεται στα 93χλμ νότια της Ζάκρου.

Σεισμός 4,8 Ρίχτερ στα Σκόπια

Σεισμός 4,8 Ρίχτερ σημειώθηκε το μεσημέρι της Τετάρτης στα Σκόπια. Το επίκεντρο του σεισμού εντοπίζεται στο Γκαλίτσνικ που είναι ένα ορεινό χωριό στις πλαγιές του βουνού Μπίστρα, 10 χιλιόμετρα μακρυά από το Μαύροβο.

Το χωριό φημίζεται για την αρχιτεκτονική του και το ομώνυμο φεστιβάλ παραδοσιακών γάμων που γίνεται κάθε χρόνο τον Ιούλιο. Το Γεωδυναμικό Σεισμολογικό Ινστιτούτο κατέγραψε το σεισμό, 120 χιλιόμετρα βόρεια βορειοδυτικά της Φλώρινας. Με τον Εγκέλαδο να «ταρακουνάει» νωρίτερα και την χώρα μας.

Σεισμός βόρεια της Ικαρίας

Σεισμική δόνηση μεγέθους 3,9 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε στον θαλάσσιο χώρο βόρεια της Ικαρίας στις 22.57, σύμφωνα με τις μετρήσεις του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών.

Η δόνηση είχε εστιακό βάθος 10 χλμ και επίκεντρο που εντοπίζεται στα 22 χλμ βόρεια της Ικαρίας.

 

Κοινωνία

Ροή ειδήσεων

Share