Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Συναγερμός στην Κοζάνη: Θετικά στον κορωνοϊό όλα τα βιζόν σε φάρμα!

Άμεση η θανάτωση όλων των ζωντανών!

13 Νοεμβρίου 2020 12:23
Συναγερμός στην Κοζάνη: Θετικά στον κορωνοϊό όλα τα βιζόν σε φάρμα!
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Οι χειρότεροι φόβοι επιβεβαιώθηκαν, καθώς θετικά στον κορωνοϊό βγήκαν όλα τα δείγματα από τα νεκρά, αλλά και τα ζωντανά βιζόν που ελήφθησαν από τη φάρμα στην περιοχή του Βοΐου στην Κοζάνη. Μια περιοχή η οποία ταλανίζεται άσχημα από τον ιό και ήταν η πρώτη στην οποία εφαρμόστηκε η απαγόρευση κυκλοφορίας.

Στη συγκεκριμένη φάρμα έχουν βρεθεί ήδη θετικοί ο ιδιοκτήτης και συγγενικό του πρόσωπο.

Όπως αναφέρει το kozanmedia.gr, τα δείγματα που ελήφθησαν από τα ζώα εστάλησαν από την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας σε εργαστήριο της Θεσσαλονίκης, όπου αναλύθηκαν κατά προτεραιότητα. Τα αποτελέσματα βγήκαν όλα θετικά.

Μετά από αυτήν την εξέλιξη, το πιθανότερο σενάριο είναι η θανάτωση όλων των ζώων στη συγκεκριμένη φάρμα, απόφαση που όμως θα πρέπει να ληφθεί από τις αρμόδιες αρχές του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης σε συνεργασία με τον ΕΟΔΥ.

Ο Διευθυντής της Κτηνιατρικής Π.Ε. Κοζάνης, Θεόφιλος Καντζόγλου, μιλώντας στο kozan.gr έκανε έκκληση προς όλους τους εκτροφείς τέτοιων μονάδων, να μπαίνει στις μονάδες το απολύτως απαραίτητο προσωπικό για τη φροντίδα των ζώων, το οποίο πρέπει να τηρεί όλα τα απαραίτητα μέτρα βιο-ασφάλειας.

Συγκεκριμένα είπε πως το προσωπικό αυτό θα πρέπει να χρησιμοποιεί ρούχα αποκλειστικά για τη μονάδα, τα οποία θα φορά και θα αποθέτει στην είσοδο της μονάδας, χρησιμοποιώντας πάντα μάσκα και προστατευτικά γυαλιά κι αν είναι δυνατόν και με φόρμες μιας χρήσεως, γάντια, απολυμαντικά. Σύστησε ακόμα το αυτοκίνητο, με το οποίο προσέρχεται στη μονάδα το συγκεκριμένο προσωπικό, να μην εισέρχεται εντός των εγκαταστάσεων και να σταθμεύεται σε κάποια ασφαλή απόσταση (π.χ. 50 μέτρα μακριά).

Ο Περιφερειάρχης, Γιώργος Κασαπίδης είπε πως ακόμα δεν έχει επιβεβαιωθεί ότι μεταλλαχθήκε ο ιός. Για τον λόγο αυτό γίνονται μετά από παραγγελία της Περιφέρειας, προληπτικοί έλεγχοι από τον ΕΟΔΥ τόσο σε εργαζόμενους, όσο και σε ζώα.

Τα γουνοφόρα αυτή τη στιγμή στη Δυτική Μακεδονία ξεπερνούν το 1 εκατομμύριο και βρισκόμαστε σε μια περίοδο παραγωγική, όπου θανατώνονται για να παρθούν τα δέρματα. Γίνονται μάλιστα αιματολογικές εξετάσεις για την υγεία των μινκ ώστε να κρατηθούν οι υγιείς πληθυσμοί.

 

Κοινωνία

Ροή ειδήσεων

Share