Τετάρτη, 24 Απριλίου 2024

Κακοκαιρία στην Κρήτη: "Πνίγηκε η Χερσόνησος" (video)

Αναστατωμένοι οι κάτοικοι

10 Νοεμβρίου 2020 10:01
Κακοκαιρία στην Κρήτη:
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Για ακόμα μία φορά ο Δήμος Χερσονήσου στην Κρήτη πλήττεται από την κακοκαιρία. Η κακοκαιρία και οι τεράστιες ποσότητες νερού από την βροχή που πέφτει από χθες στην περιοχή, προκαλούν σοβαρά προβλήματα με πλημμυρισμένους δρόμους και καταστροφές.

Η κακοκαιρία παρέσυρε τα πάντα

Η ΕΜΑΚ επιχειρεί στην περιοχή των Γουρνών με βάρκες και το ερπυστριοφόρο, καθώς σύμφωνα με όσα είπε στο Ράδιο Κρήτη ο Δήμαρχος Γιάννης Σέγκος το ποτάμι των Γουβών έχει φουσκώσει και παρέσυρε αυτοκίνητα προς τη θάλασσα.

Οπως αναφέρει το ekriti δρόμοι έγιναν ποτάμια, σπίτια και επιχειρήσεις πλημμύρισαν. Ο κ. Σέγκος είπε ότι σήμερα θα είναι κλειστά τα σχολεία σε Ανάληψη, Μοχό και ίσως Γούρνες, προκειμένου να μην κινδυνεύσουν γονείς και παιδιά.

Τα ορμητικά νερά έχουν παρασύρει τα πάντα στο πέρασμα τους και οι περιουσίες των κατοίκων έχουν παραδοθεί στο έλεος της σφοδρής βροχόπτωσης που έπληξε το βράδυ που πέρασε, κυρίως τα βόρεια παράλια του νομού Ηρακλείου.

Είναι χαρακτηριστικές οι εικόνες που έστειλε στο neakriti ο κ. Ανταλουδάκης κάτοικος στις Γούρνες, το σπίτι του οποίου βρίσκεται 200 μέτρα από τον παραλιακό των Γουρνών. Όπως ο ίδιος ανέφερε, είναι τυχερός γιατί το σπίτι του έχει 4 σκαλοπάτια για να φθάσει στην κεντρική είσοδο και η βροχή σταμάτησε στο τέταρτο.

Ο ίδιος με την οικογένεια του έχει εγκλωβιστεί στο σπίτι του και δεν μπορεί να βγει αφού τα νερά της βροχής έχουν καταστήσει απαγορευτικές τις μετακινήσεις στη συγκεκριμένη περιοχή. Μάλιστα όπως ο ίδιος ανέφερε η μανία της βροχής ήταν τέτοια που δύο αυτοκίνητα της οικογένειας του παρασύρθηκαν, καταλήγοντας στη θάλασσα.

Στην Κάτω Βάθεια του Δήμου Χερσονήσου το ποτάμι περνά τον δρόμο και είναι αδύνατη η διέλευση των οχημάτων. Κατολισθήσεις σημειώθηκαν στα Σπήλια, από Άγιο Σώζωντα προς Πεζά και σε άλλα σημεία του επαρχιακού οδικού δικτύου.

Στην Σταλίδα Χερσονήσου η κατάσταση είναι πολύ δύσκολη. Κατεστραμμένοι δρόμοι, πλημμυρισμένα σπίτια και οι κάτι στο πόδι, προσπαθώντας να σώσουν τις περιουσίες τους. Δειτε βίντεο με την κακοκαιρία.

Δήμαρχος Χερσονήσου: «Έχουμε έντονα πλημμυρικά φαινόμενα»

Όπως ανέφερε ο δήμαρχος Χερσονήσου Γιάννης Σέγκος μιλώντας στο ράδιο 98,4: «Έχουμε έντονα πλημμυρικά φαινόμενα σε Σταλίδα, Ανάληψη Χερσονήσου, Χερσόνησο, Γούρνες, Γούβες και Επισκοπή. Έχουν φουσκώσει όλα, έχουν παρθεί αυτοκίνητα από τον κεντρικό της Ανάληψης προς τις Γούρνες.

Παντού έχουμε θέματα, βρέχει πολύ και πριν ολοκληρωθεί το φαινόμενο δεν μπορούμε να κάνουμε πολλά πράγματα. Μηχανήματα επεμβαίνουν για να απελευθερώσουν τη ροή του νερού, ελπίζουμε ένα αυτοκίνητο με αλάρμ που κατέληξε στις Γούρνες στη θάλασσα να μην έχει κανένα μέσα.

Εκείνο που προτείνω είναι ακόμα και τη διακλάδωση των Γουβών και όλη την παραλιακό δρόμο να τον αποφεύγουν. Σε πολλά σημεία τα νερά είναι πολύ βαθιά. Μην διακινδυνεύσει κανείς να μη μπει σε ρέμα με πολύ νερό, θα παρασυρθεί», παράλληλα όπως ανακοίνωσαν πρόσφατα έρχεται βαρυχειμωνία δείτε που θα χτυπήσει.

 

Κοινωνία

Ροή ειδήσεων

Share