Πέμπτη, 25 Απριλίου 2024

«Διπλός» σεισμός στην χώρα - Συναγερμός στη Σάμο

Πού χτύπησε ο εγκέλαδος;

6 Νοεμβρίου 2020 00:53
«Διπλός» σεισμός στην χώρα - Συναγερμός στη Σάμο
Από Ραφαήλ Αλαγάς

Σεισμός σημειώθηκε κοντά στη Σάμο, με το συναγερμό να σημαίνει στο νησί, μετά τις καταστροφές που υπήρξαν σε αυτό, με ουκ ολίγους ανθρώπους να χάνουν τα σπίτια τους, ενώ νωρίτερα υπήρξε κι ένας στην Χαλκιδική.

Η σεισμική δόνηση έγινε 19 λεπτά μετά τα μεσάνυχτα της Παρασκευής (6/11) στα 12 χιλιόμετρα από το νησί και ήταν της τάξης των 3.6 Ρίχτερ, με εστιακό βάθος μόλις στα 15 χιλιόμετρα. Αναφορικά με την Χαλκιδική, ο σεισμός σημειώθηκε τρία λεπτά νωρίτερα στα 24 χιλιόμετρα από την Κασσάνδρα και ήταν της τάξης των 4.4 Ρίχτερ.

Ξεσηκώθηκε ο κόσμος με το κήρυγμα ιερέα στον Άγ. Αθανάσιο Θεσσαλονίκης: "Θεϊκή παρέμβαση ο σεισμός στη Σάμο"

Την Κυριακή στο κήρυγμα του Αγίου Αθανασίου Θεσσαλονίκης ειπώθηκαν κάποια πράγματα σε κήρυγμα ενός ιερέα σχετικά με τον σεισμό της Σάμου όπου κάποιοι θα χαρακτήριζαν αυτά τα σχόλια ως προκλητικά αλλά και ταυτόχρονα εξοργιστικά.

Συγκεκριμένα ο πάτερ Αντώνιος αναφέρθηκε και στον κορωνοϊό και ειδικά σε συγγενείς ατόμων που έχουν χάσει τη ζωή του από τον ιό κατηγορώντας τους ότι πληρώνονται για να δεχθούν να κατοχυρωθεί ως αιτία θανάτου.

Όμως δεν σταμάτησε εκεί. Άφησε μάλιστα να εννοηθεί πως ο πρόσφατος σεισμός στην Σάμο όπου έχασαν την ζωή τους δύο παιδιά ήταν κάτι σαν θεϊκή τιμωρία ή παρέμβαση, όπως χαρακτηριστικά τόνισε. «Ο Θεός να μας δώσει μία διέξοδο, γιατί παρόλο που φτάσαμε στο σημείο αυτό πιστεύω με μία παρέμβαση δική του θεϊκή και είδατε τι έγινε τώρα με τον σεισμό στην Σάμο. Ε, άμα θέλετε τέτοια παρέμβαση άνωθεν θα την έχουμε», είπε.

Το κήρυγμα ξεκινάει από το 1:09.00 ενώ η αναφορά του στην Σάμο είναι στο 1:23:54:

Κορωνοϊός: Θετικός ιερέας στο Ωραιόκαστρο Θεσσαλονίκης

Θετικός στον κορωνοϊό διαγνώστηκε ιερέας του Ι.Ν. Κοιμήσεως της Θεοτόκου στο Ωραιόκαστρο Θεσσαλονίκης, ο οποίος έχει τεθεί σε καραντίνα στο σπίτι του.

Όπως αναφέρει το GRTimes.gr, ο ιερέας διαγνώστηκε θετικός μετά από τεστ στο οποίο υπεβλήθη σήμερα. Ήδη έχει τεθεί σε κατ’ οίκον καραντίνα, ενώ αισθάνεται καλά και εμφανίζει ήπια συμπτώματα.

Ο ιερέας απηύθυνε έκκληση σε όλους να τηρούνται «ευλαβικά τα υγειονομικά μέτρα και να χρησιμοποιείται η μάσκα μέσα στον ναό».

Προσθέτει δε: «Ευχόμαστε ο καλός Θεός σύντομα να πάρει αυτόν τον πειρασμό και να μας οδηγήσει όλους σε μετάνοια».

 

Κοινωνία

Ροή ειδήσεων

Share