Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

"Δεν πρόλαβαν να αντιδράσουν, όλα έγιναν μέσα σε..." - Σοκάρει ο πατέρας του 17χρονου Άρη

Τα λόγια του ραγίζουν καρδιές!

1 Νοεμβρίου 2020 11:23
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Συγκλονίζει ο πατέρας του 17χρονου Άρη, ο οποίος έχασε τη ζωή του μαζί με την 15χρονη Κλαίρη, όταν εξαιτίας του ισχυρού σεισμού στη Σάμο, τους καταπλάκωσε τοίχος ενός παλαιού κτιρίου.

Ο δημοσιογράφος Αλέξης Κομνηνός, ο πατέρας του 17χρονου Άρη μίλησε στον ΣΚΑΪ και περιέγραψε την τραγική στιγμή που συνειδητοποίησε ότι τα δύο παιδιά χάθηκαν τόσο άδικα από τον φονικό σεισμό, ενώ παράλληλα διαβάστε πως αποχαιρέτησε τον γιο του μέσω Facebook, ραγίζει καρδιές.

«Ο Άρης πήρε αγκαλιά την Κλαίρη για να την προστατέψει, αλλά δεν πρόλαβαν να αντιδράσουν, όλα έγιναν μέσα σε πέντε δευτερόλεπτα, η πλάκα έπεσε κατευθείαν στα παιδιά και δεν πρόλαβαν να αντιδράσουν» ανέφερε ο τραγικός πατέρας μιλώντας στον Γιώργο Αυτιά.

Ο κ. Κομνηνός δήλωσε ότι αφότου βρήκε τον μικρότερο αδελφό του Άρη, Γιάννη, τον πήγε στη σύζυγό του και συνέχισε να ψάχνει τον Άρη, ο οποίος δεν απαντούσε στις κλήσεις τους. Περιγράφοντας τις δραματικές στιγμές αμέσως μετά τον σεισμό, ενώ έψαχνε τον γιο του, σημείωσε ότι αρχικά βρήκε με τον πατέρα της Κλαίρης τις τσάντες των παιδιών.

Κομνηνός: «Πάγωσα όταν είδα τα φορεία του ΕΚΑΒ»

Όπως είπε, οι διασώστες και οι πυροσβέστες σκάβανε με τα χέρια για να σώσουν τα παιδιά, ενώ ευχαρίστησε τον αρχηγό της πυροσβεστικής Σάμου Γιώργο Μιαούλη. «Πάγωσα όταν είδα τα φορεία του ΕΚΑΒ, είπα το ‘’παιχνίδι τελείωσε’’», δήλωσε συγκλονισμένος.

Για μια ακόμα φορά, ο κ. Κομνηνός, απηύθυνε έκκληση να υπάρξουν δράσεις για τα εγκαταλελειμμένα κτίρια ώστε να μη θρηνήσουμε άλλα θύματα. Αυτό το ζήτημα έθεσε και την Παρασκευή ο ίδιος στον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, ο οποίος επισκέφθηκε το νησί.

«Πρέπει να βρεθεί λύση με τα εγκαταλελειμμένα κτίρια στη μνήμη των παιδιών μας… Υπάρχουν εγκαταλελειμμένα κτίρια 30 – 40 χρόνων, και τα μπάζα να μαζέψουν οι υπάλληλοι του δήμου πάλι αυτά τα κτίρια θα εγκυμονούν κινδύνους», ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Ο πρωθυπουργός είδε το σημείο και δεν πίστευε στα μάτια του… Από το συγκεκριμένο σημείο, και από άλλους διπλανούς δρόμους στην ίδια κατάσταση, περνούσαν ο Άρης και η Κλαίρη για να κερδίσουν χρόνο» σημείωσε.

 

Κοινωνία

Ροή ειδήσεων

Share