Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Κορωνοϊός: Μακραίνει η λίστα των θυμάτων - Κατέληξε γυναίκα στο νοσοκομείο της Λάρισας

Στους 623 οι νεκροί στην χώρα μας από τον φονικό ιό

31 Οκτωβρίου 2020 11:02
Κορωνοϊός: Μακραίνει η λίστα των θυμάτων - Κατέληξε γυναίκα στο νοσοκομείο της Λάρισας
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Μακραίνει η λίστα των θυμάτων στην χώρα μας από κορωνοϊό καθώς, την τελευταία της πνοή άφησε το πρωί του Σαββάτου, μια ογδοντάχρονη γυναίκα που νοσηλευόταν στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο της Λάρισας.

Η ηλικιωμένη είχε υποκείμενο νόσημα. Με το θάνατό της, ο αριθμός των θυμάτων του κορωνοϊού στη χώρα μας έφθασε τα 623, ενώ «παγωμάρα» επικρατεί στην Θεσσαλονίκη, η οποία είναι πρώτη σε κρούσματα.

Κορωνοϊός: Τα νέα μέτρα που «κλείδωσαν» και ανακοινώνει ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν κατάφερε να ανακοινώσει τα νέα μέτρα κατά του κορωνοϊού, λόγω όσων συνέβησαν στη Σάμο, αλλά το διάγγελμα αναμένεται να γίνει κανονικά και οι ρυθμίσεις διόλου ευχάριστες θα είναι.

Σε πρώτο πλάνο η αναστολή λειτουργίας της εστίασης σε μια προσπάθεια να περιοριστεί η διασπορά του κορωνοϊού. Φαίνεται πως είναι ειλημμένη η απόφαση για κλείσιμο καφέ, εστιατορίων και μπαρ στις πορτοκαλί περιοχές του επιπέδου 3 (αυξημένης επιτήρησης), ανάμεσά τους και η Αττική.

Ο πρωθυπουργός πήρε από χθες στα χέρια του τις εισηγήσεις των ειδικών και στην καθιερωμένη πρωινή σύσκεψη που είχε με την ηγεσία του υπουργείου Yγείας, τον ΕΟΔΥ και τον Σωτήρη Τσιόδρα, που έκρουσε το «καμπανάκι», «κλείδωσαν» οι νέοι περιορισμοί που θα επιβληθούν και τους οποίους θα ανακοινώσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης με τηλεοπτικό μήνυμα προς τον ελληνικό λαό στις 10 το πρωί του Σαββάτου.

Πληροφορίες κάνουν λόγο πως το μέτρο θα έχει ισχύ για έναν μήνα. Τόσο η κυβέρνηση όσο και οι λοιμωξιολόγοι χαρακτηρίζουν ιδιαιτέρως κρίσιμες τις επόμενες 15 ημέρες, ενώ ο αριθμός κρουσμάτων κορωνοϊού έσπασε νέο ρεκόρ με 1.690 νέα την Παρασκευή. Ραγδαία είναι η αύξηση και των διασωληνωμένων, οι οποίοι πλέον ανέρχονται σε 128.

Να σημειωθεί πως το μέτρο αυτό ισχύει ήδη για τις περιοχές με κόκκινο χρώμα στον χάρτη υγειονομικής ασφάλειας, δηλαδή αυτές που είναι στο επίπεδο 4. Όμως, φαίνεται πως θα επεκταθεί και στις πορτοκαλί περιοχές, την ώρα που η Αττική την Παρασκευή κατέγραψε νέο υψηλό αριθμό κρουσμάτων, με 422 νέα.

Σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ, θα κλείσουν επίσης γυμναστήρια, αίθουσες ψυχαγωγίας, σινεμά, θέατρα και άλλες δραστηριότητες που θεωρούνται ότι αποτελούν εστίες υπερμετάδοσης.

Φαίνεται πως απομακρύνεται το ενδεχόμενο απαγόρευσης μετακίνησης από νομό σε νομό. Ενδέχεται να ξεκινά νωρίτερα -ενδεχομένως από τις 22:00 ή τις 23:00- η βραδινή απαγόρευση κυκλοφορίας, που τώρα ξεκινά στις 00:30.

Η χρήση μάσκας θα είναι υποχρεωτική σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους σε όλες τις περιοχές ακόμη και στις πράσινες.

Εκτός από τα περιοριστικά μέτρα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα δώσει θα ανακοινώσει και μέτρα στήριξης για όσους πλήττονται από την πανδημία του κορωνοϊού. Αυτά τα μέτρα θα εξειδικεύσει στη συνέχεια ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας.

 

Κοινωνία

Ροή ειδήσεων

Share